Genius Group akan Umumkan Keputusan Kewangan Separuh Pertama 2023

SINGAPURA, 28 Sept. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan edtech dan pendidikan terkemuka, akan mengumumkan keputusan kewangan separuh pertama 2023 pada hari Jumaat, 29 September 2023, sebelum pembukaan pasaran.

Pengurusan akan menganjurkan siaran langsung web untuk membincangkan keputusan pada pukul 8:30 pagi ET / 8:30 malam SGT pada hari Jumaat, 29 September 2023. Siaran web, bersama dengan maklumat tambahan, boleh diakses pada bahagian hubungan pelabur laman web Genius Group.

Panggilan pendapatan ini akan menggantikan Mesyuarat Pelabur Maya September dan Genius Group mengekalkan komitmennya kepada tahap komunikasi pelabur yang tinggi dengan niat untuk mengadakan Mesyuarat Pelabur Maya pada setiap bulan.

Maklumat Siaran Web dan Persidangan:

Masa: Jumaat, 29 September 2023, pada pukul 8:30 pagi ET / 8:30 malam SGT

Siaran Web: Klik pada pautan ini atau pergi ke Bahagian Hubungan Pelabur laman web Genius Group untuk mendengar dan melihat slaid.

Panggilan masuk: 877-407-0712 / +1 201 493 6716

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edtech dan pendidikan terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusat pada pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai 4.5 juta ahli di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.geniusgroup.net/

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan pernyataan pandangan ke hadapan yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling baru pada Borang 20-F, seperti yang diubah suai bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, kedudukan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin akan terjejas teruk. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami terangkan bukan satu-satunya yang dihadapi oleh kami. Risiko tambahan yang kami tidak ketahui atau yang kami anggap tidak material pada masa ini juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan tren sejarah tidak boleh digunakan untuk menjangka hasil pada masa depan. Lihat “Pernyataan Pandangan Ke Hadapan” di bawah.

Pernyataan Pandangan Ke Hadapan

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan pandangan ke hadapan dalam lingkungan Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Pernyataan pandangan ke hadapan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “rancangan,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau terminologi yang setara. Pernyataan pandangan ke hadapan sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, ketidakpastian dan faktor lain tertentu yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa faktor yang mungkin tidak dijangka langsung oleh Syarikat dan melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau dicadangkan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan pandangan ke hadapan ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, seperti yang mungkin ditambah atau diubah suai oleh Laporan Syarikat Asing Swasta pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini atau mengubah suai pernyataan pandangan ke hadapan yang menjadi tidak benar disebabkan peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Kontak

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Kontak Media:
Adia PR
E-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry, RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com