EHang Menyerahkan 5 Unit EH216-S AAVs kepada Boling di Shenzhen

GUANGZHOU, China, 29 Sept. 2023 – EHang Holdings Limited (“EHang” or “Syarikat”) (Nasdaq: EH), syarikat teknologi platform kenderaan udara autonomi (“AAV”) terkemuka dunia, mengumumkan bahawa ia telah menghantar lima unit EH216-S kepada pelanggan baru, Shenzhen Boling Holding Group Co., Ltd. (“Boling”), sebagai sebahagian daripada rancangan Boling untuk membeli sehingga 100 unit EH216-S daripada EHang. Pembelian Boling sehingga 95 unit EH216-S tambahan adalah tertakluk kepada penerimaan EHang bagi pensijilan jenis EH216-S daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China (“CAAC”) dan tertakluk kepada persetujuan pihak-pihak selanjutnya tentang butiran seperti jadual penghantaran.

Penyerahan lima unit pertama kepada Boling di Shenzhen adalah langkah permulaan rancangan komersial Syarikat dalam melancarkan perkhidmatan pelancongan udara dan pengalaman pemandangan di Shenzhen di bawah perkongsian strategik EHang dengan kerajaan Daerah Bao’an dan usaha bersama dengan pelanggan tempatan Boling. AAV dijangka akan digunakan untuk operasi penerbangan tetap di Pusat Demonstrasi Operasi Mobiliti Udara Bandar (“UAM”) EHang yang pertama di OH Bay di Daerah Bao’an berikutan pensijilan jenis CAAC untuk EH216-S, yang akan meletakkan asas kukuh untuk operasi komersial EH216-S pada masa depan di Shenzhen, sebuah bandar perintis yang komited untuk membangunkan ekonomi altitud rendah China.

EHang and Boling Signing Contract

Selanjutnya, Boling bertujuan untuk menjadi operator AAV jangka panjang di Shenzhen melalui kerjasama dengan EHang, dan menggunakan AAV EH216-S yang dibeli untuk aktiviti seperti pemandangan udara dan penerbangan pengalaman, selanjutnya memperluas tata letak strategik UAM di Shenzhen.

UAM adalah aspek utama ekonomi altitud rendah. Menurut Pelan Pelaksanaan untuk Pembangunan Inovatif Industri Ekonomi Altitud Rendah di Daerah Bao’an, Shenzhen (2023-2025) yang baru-baru ini dikeluarkan oleh kerajaan tempatan, pelbagai senario perniagaan akan dibangunkan dalam UAM, pemandangan udara, logistik udara, penyelamatan kecemasan, pengurusan bandar pintar, aplikasi perindustrian, dan hiburan. Lebih daripada 50 laluan penerbangan tanpa pemandu dirancang dengan lebih daripada 100 platform lepas landas dan pendaratan pesawat altitud rendah dikerahkan dalam corak grid.

Guanshen Xu, Pengerusi Boling, menyatakan, “Ekonomi altitud rendah mempunyai prospek yang menjanjikan, dan saya teruja untuk bekerjasama dengan EHang, sebuah syarikat terkemuka dalam sektor ini. Kami menantikan mengambil inisiatif dalam melakukan penerbangan di OH Bay untuk mengumpul pengalaman praktikal bagi pengembangan berterusan di seluruh Shenzhen, serta Greater Bay Area yang meliputi Guangdong, Hong Kong dan Macau. Kami yakin bahawa mengintegrasikan kenderaan udara autonomi penumpang dengan perniagaan kami akan membawa cara hidup yang lebih pintar dan mudah untuk semua orang.”

Xin Fang, Ketua Pegawai Operasi EHang, menyatakan, “Oleh kerana pensijilan jenis EH216-S hampir selesai, persiapan kami untuk operasi pasca pensijilan sedang giat dijalankan. Daerah Bao’an Shenzhen, dengan ekosistem industri uniknya dan kondisi yang kondusif untuk mengembangkan ekonomi altitud rendah, adalah wilayah yang ideal untuk menerapkan operasi komersial EH216-S. EHang dengan senang hati bekerjasama dengan Boling dan merintis operasi UAM di Shenzhen. Kami menantikan bekerja sama dalam mengembangkan operasi UAM sambil mempromosikan solusi UAM di seluruh dunia dengan memanfaatkan sumber daya berkualitas tinggi di Daerah Bao’an.”

Tentang Boling
Shenzhen Boling Holding Group Co., Ltd. adalah sebuah syarikat terpadu komprehensif yang menggabungkan pelbagai perniagaan, termasuk budaya dan pelancongan, pendidikan antarabangsa, penyelidikan dan pembangunan teknologi bandar pintar, budaya dan teknologi, perkhidmatan pameran, perdagangan antarabangsa, pengurusan dan operasi hotel, serta perdagangan elektronik lintas sempadan.

Tentang EHang

EHang (Nasdaq: EH) adalah syarikat teknologi platform kenderaan udara autonomi (AAV) terkemuka dunia. Misi kami adalah untuk menjadikan mobiliti udara yang selamat, autonomi, dan mesra alam dapat diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan produk AAV dan solusi komersial: mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan solusi media udara. Sebagai pelopor teknologi dan solusi komersial AAV terkini di industri Mobiliti Udara Bandar (UAM) global, EHang terus meneroka sempadan langit untuk menjadikan teknologi terbang memberi manfaat kepada kehidupan kita di bandar pintar. Untuk informasi lebih lanjut, sila kunjungi www.ehang.com.

Media Contact: pr@ehang.com

Investor Contact: ir@ehang.com

Sebuah foto yang menyertai pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d73562fd-2c93-4e54-b2ad-c73f27467af4