Dua Pakar Terkemuka dalam AI, VR dan Teknologi Eksponensial Dilantik ke Lembaga Pengarah Genius Group

SINGAPURA, 18 Oktober 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”) pengumuman penambahan Salim Ismail dan Eric Pulier ke Lembaga Pengarah Genius Group. Dua pemimpin perniagaan ini membawa pengetahuan dan pengalaman yang luas dalam teknologi eksponen, termasuk AI, VR, Web3 dan teknologi yang menjadi tumpuan rancangan pertumbuhan Edtech syarikat.

Salim Ismail ialah penulis utama bestseller antarabangsa “Exponential Organizations” dan “Exponential Organisations 2.0, The New Playbook for 10x Growth & Impact”, diterbitkan baru-baru ini berikutan pelancaran ChatGPT dan era baru AI. Salim juga Pengasas ExO Works dan OpenExO. Model ExO beliau telah dilaksanakan dalam syarikat Fortune 500, institusi dan kerajaan untuk membina pasukan keusahawanan, pertumbuhan tinggi menggunakan teknologi dan amalan terkini yang mengganggu.

Salim duduk dalam Lembaga Yayasan XPRIZE, yang menggunakan pertandingan insentif global berskala besar untuk mencari sumber penyelesaian cabaran besar dunia. Ini termasuk pertandingan berhadiah jutaan dolar, profil tinggi seperti Hadiah Ansari XPRIZE $10 juta untuk penerbangan angkasa swasta ke Hadiah Pembelajaran Global XPRIZE $15 juta untuk menyelesaikan cabaran global.

Salim juga Pengarah Eksekutif Pengasas Singularity University dan pengasas beberapa syarikat teknologi (Confabb, PubSub Concepts dan Angstro, diambil alih oleh Google pada tahun 2010) dan Ketua Brickhouse, inkubator dalaman Yahoo! untuk produk baharu.

Salim membawa kepakarannya dalam menasihati dan membina organisasi eksponen ke Genius Group, yang diasaskan menggunakan 11 prinsip model ExO.

Ketika dilantik ke Lembaga Pengarah Genius Group, Salim Ismail berkata “Dalam model ExO kami, kami mentakrifkan Organisasi Eksponen sebagai satu yang kesannya atau outputnya adalah tidak sepadan besar – sekurang-kurangnya 10 kali lebih besar – berbanding rakan sebaya kerana penggunaan teknik organisasi baharu yang memanfaatkan teknologi pembangunan pesat. Sejak bertemu dengan Roger Hamilton sepuluh tahun lalu, saya telah melihatnya melancarkan dan membesarkan Genius Group menggunakan model ExO, dan saya kini bersemangat untuk menyertai Lembaga sebagai syarikat memanfaatkan teknologi eksponen terkini untuk mengubah pendidikan.”

Eric Pulier ialah CEO dan Pengasas Vatom Inc, platform human engagement terkemuka di peringkat enterprise di dunia. Pulier telah mengumpul lebih satu bilion dolar untuk usaha yang diasaskan atau bersama-asaskan, untuk inisiatif penjelajahan dalam perkhidmatan profesional internet, pengurusan API, sumber terbuka, seni bina perkhidmatan, pengkomputeran awan dan ruang maya. Pada tahun 2015, Encik Pulier mencadangkan dan membina program token bukan kongsi (Vatom Smart Assets) dan merangka jalan untuk objek digital berdasarkan blockchain menjadi masa depan perhubungan manusia. Eric juga pernah berkhidmat sebagai ahli Lembaga Inovasi X Prize, Lembaga The Painted Turtle dan pengasas Starbright World – metaverse awal untuk kanak-kanak dengan penyakit serius.

Platform Vatom memanfaatkan AI, gamifikasi, ruang maya, dan dompet aset digital ramah pengguna, untuk menggerakkan Genius Metaversity Genius Group, dengan rancangan untuk NPC AI (Watak Bukan Pemain) yang boleh menemani dan berinteraksi dengan penjelajah dalam realiti campuran.

Ketika menyertai Lembaga Pengarah Genius Group, Eric Pulier berkata “Pendidikan ialah salah satu aplikasi terbaik generasi seterusnya teknologi kecerdasan buatan, objek digital dinamik, realiti maya dan realiti ditambah. Dengan pembangunan pesat dalam kelajuan di mana AI Generatif boleh mencipta persekitaran baharu, dan mengadakan perbualan peribadi masa nyata, hanya masa sebelum syarikat Edtech yang sepenuhnya memeluk dunia baharu ini akan mengganggu sistem pendidikan secara skala besar. Saya bersemangat untuk menyertai lembaga Genius Group pada saat penting ini, dan saya berkongsi komitmen Roger dan pasukan Genius untuk merevolusikan masa depan pembelajaran.”

Roger Hamilton, CEO Genius Group berkata “Saya sangat gembira dapat menyambut Salim dan Eric ke Lembaga Pengarah Genius Group. Mereka adalah dua pemimpin luar biasa yang berkongsi misi kami untuk mempersiapkan pelajar, pemimpin, usahawan dan organisasi untuk masa depan yang berubah cepat di hadapan kami. Mencari pakar yang mahir dalam teknologi eksponen terkini yang mempunyai pengalaman luas sebagai pengasas dan pelabur, bersama reputasi cemerlang dan minda yang dipandu tujuan adalah sangat sukar. Untuk menyambut dua pakar sedemikian ke Lembaga kami pada masa yang sama adalah luar biasa, dan sangat tepat berdasarkan rancangan pertumbuhan kami.”

Salim Ismail dan Eric Pulier menggantikan Nic Lim dan Anna Gong, yang meletak jawatan dari Lembaga Pengarah Genius Group. Lembaga meluluskan ahli baru dan peletakan jawatan pada Mesyuarat Lembaga pada 16 Oktober 2023.

Tentang Genius Group

Genius Group ialah kumpulan pendidikan Edtech dan keusahawanan terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusatkan pelajar, mempersiapkan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai asas ahli 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://www.geniusgroup.net/

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Borang 20-F pada tahun berakhir 31 Disember 2022, difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlakunya mana-mana risiko ini, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan. Dalam hal ini, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang kini tidak diketahui atau dianggap tidak material oleh kami juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu kami mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan masa depan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam maklumat media ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus” atau ungkapan berbanding. Walaupun demikian, kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa yang mungkin tidak dapat diramalkan sama sekali oleh Syarikat yang melibatkan faktor yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang atau disarankan. Para pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah tajuk “Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana mungkin disupplement atau diubahsuai oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Syarikat pada Borang 6-K. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau menyupplement kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana peristiwa, maklumat baharu atau sebaliknya.

Hubungan

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Hubungan Media: Adia PR
E-mel: