Deloitte India memasuki perikatan strategik dengan BUSINESSNEXT untuk mempercepat inovasi dalam perbankan dan insurans

  • Integrasi CRM yang lancar untuk sektor perbankan dan insurans, menampung kedua-dua pelaksanaan on-premises dan cloud.
  • Ia membawa pelaksanaan berdasarkan nasihat ke arah manfaat perniagaan, penggunaan, dan realisasi nilai awal dengan hasil jualan ketara di seluruh APAC dan Timur Tengah

HANOI, Jakarta, 28 Sept. 2023 – Deloitte Touche Tohmatsu India LLP (Deloitte India) dan BUSINESSNEXT telah mengumumkan perikatan strategik untuk menyediakan penyelesaian perbankan pintar termaju yang meningkatkan penglibatan dan pengalaman pelanggan. Fokus Deloitte untuk menyampaikan hasil perniagaan ketara dan memacu penggunaan, digabungkan dengan platform Manajemen Hubungan Pelanggan (CRM) yang kukuh dan boleh skala BUSINESSNEXT serta kepakaran pelaksanaan yang luas, akan memberi kuasa kepada klien untuk memaksimumkan pulangan pelaburan mereka sepanjang perjalanan transformasi mereka.

Objektif utama perikatan ini adalah untuk menawarkan syarikat sektor perbankan dan insurans campuran teknologi digital, perundingan perniagaan, dan perkhidmatan pelaksanaan – semuanya diselaraskan untuk menyampaikan perbankan autonomi. Dengan platform CRM yang boleh disesuaikan untuk kedua-dua pelaksanaan on-premises dan agnostik awan, ia membolehkan skalabiliti untuk melindungi pelaburan semasa klien. Kemampuan menyesuaikan ini sangat menguntungkan bagi bank-bank India yang mengemudikan keperluan data keselamatan dan pelaksanaan awan yang ketat. Ia juga menyampaikan hasil yang boleh diukur, seperti kadar penukaran lead dan garis masa pemprosesan pinjaman yang dilancarkan.

“Perikatan strategik antara Deloitte India dan BUSINESSNEXT adalah langkah besar ke arah membayangkan semula masa depan penglibatan pelanggan dalam sektor perkhidmatan kewangan. Gabungan kepakaran digital dan industri yang mendalam oleh Deloitte India dengan platform BUSINESSNEXT yang kukuh dan terbukti akan membantu klien kami merealisasikan hasil transformasi mereka pada skala. Kami yakin bahawa perikatan ini akan memberi kesan yang signifikan terhadap industri perkhidmatan kewangan di India dan rantau APAC yang lebih luas,” kata Sathish Gopalaiah, Presiden, Perundingan, Deloitte Asia Selatan.

Nishant Singh, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif BUSINESSNEXT, berkata, “Kerjasama dengan Deloitte India menandakan tonggak penting ketika kami memperluas jangkauan dan keupayaan kami di rantau APAC dan Timur Tengah. Dengan menggabungkan kekuatan kami – kepakaran teknologi dan pengalaman vertikal yang mendalam – kami bersedia untuk meningkatkan penyampaian penyelesaian inovatif kami di sekitar penglibatan pelanggan dan AI, dan menggalakkan penggunaan transformasi digital yang pesat dalam sektor perkhidmatan kewangan. Saya yakin bahawa perikatan strategik ini akan menjadi permainan pemain, menetapkan penanda aras baru untuk industri.”

Dengan komitmen bersama untuk membentuk semula interaksi pelanggan, meningkatkan penggunaan teknologi, dan mendorong hasil perniagaan yang nyata, perikatan ini diatur untuk memberdayakan klien dalam perjalanan transformasi digital mereka. Apabila perikatan ini berkembang, ia berjanji untuk merevolusikan cara penyelesaian perbankan disampaikan dan dialami, membawa zaman baru inovasi dan keberpusatan pelanggan.

Mengenai Deloitte India:
Siaran akhbar ini telah dikeluarkan oleh Deloitte Touche Tohmatsu India LLP. Deloitte merujuk kepada satu atau lebih daripada Deloitte Touche Tohmatsu Limited, sebuah syarikat UK swasta terhad dengan jaminan (“DTTL”), rangkaian firma ahlinya, dan entiti berkaitan mereka. DTTL dan setiap satu daripada firma ahli adalah entiti undang-undang yang berasingan dan bebas. DTTL (juga dirujuk sebagai “Deloitte Global”) tidak memberikan perkhidmatan kepada klien. Sila lihat www.deloitte.com/about untuk penerangan yang lebih terperinci mengenai DTTL dan firma ahlinya.

Mengenai BUSINESSNEXT
BUSINESSNEXT adalah alam semesta penyelesaian perusahaan komposisi dengan fokus pada bank dan perkhidmatan kewangan di seluruh dunia. Diiktiraf sebagai visionari oleh penganalisis industri terkemuka, ia menggunakan teknologi, inovasi, dan pengalaman untuk memberikan pengalaman luar biasa, unik, dan manusia, mengatasi persekitaran perniagaan yang tidak menentu dan kompleks. Platform BUSINESSNEXT iaitu CRMNEXT, CUSTOMERNEXT, dan DATANEXT adalah platform berdasarkan awan agnostik AI dan ML yang didedikasikan untuk memungkinkan transformasi digital. Ia terdiri daripada portfolio penyelesaian hiper SaaS modular yang tanggap, boleh pasang dan main dengan mudah, dan mempunyai keupayaan integrasi unggul dengan ekosistem. BUSINESSNEXT hari ini memberi kuasa kepada 1 juta pengguna di seluruh 65,000 cawangan dan pusat panggilan, menguruskan 1 bilion pelanggan di seluruh dunia. BUSINESSNEXT mempunyai ibu pejabat AS di Raleigh, Carolina Utara, dan ibu pejabat antarabangsa di Noida, India. Ia mempunyai tapak di 5 benua dan pejabat langsung di 14 negara di seluruh AS, MEA, dan APAC. Untuk maklumat lanjut, layari https://www.BUSINESSNEXT.com/

Media Contact Information:
Sherwin S. Lumintaintang
+62 821-3310-0053
sherwin.lumintaintang@crmnext.com