Chijet Motor Mengesahkan Pesanan Jualan Baru 435 Kenderaan

NEW YORK, Sept. 29, 2023 — Syarikat Kereta Motor Chijet, Inc. (NASDAQ: CJET) (“Syarikat” atau “Chijet”) mengumumkan hari ini bahawa anak syarikat majoritinya, FAW Jilin Automobile Co., Ltd. (“FAW Jilin”), telah menandatangani pesanan jualan untuk 435 unit SUV Senya R7, model klasik Chijet (“Pesanan”). Perkembangan ini mencerminkan komitmen Chijet untuk memenuhi permintaan pasaran dan mengukuhkan kedudukannya dalam sektor automotif, selaras dengan musim puncak penggunaan kereta di China.

SUV Senia R7 dijangka akan diserahkan kepada pelanggan secara berperingkat dari Oktober 2023 hingga November 2023 menurut Pesanan tersebut. En. Fengshuo Zhang, pengurus am pelanggan, amat berpuas hati dengan model itu dan berkata, “Produk Senia R7 menawarkan nilai, keluasan, dan prestasi kos yang luar biasa. Kualiti ini membuktikan kepakaran mendalam FAW Jilin dalam penyelidikan dan pembangunan automotif, serta komitmen mereka kepada prinsip-prinsip pembuatan ramping.”

Sebagai anak syarikat penting Chijet Motor, FAW Jilin berbangga dengan lebih daripada 40 tahun pengeluaran automotif. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, FAW Jilin telah menyempurnakan transformasi strategik menyeluruh melalui pengoptimuman struktur platform produk, peningkatan pelaburan penyelidikan dan pembangunan, penyempurnaan proses pembuatan, pengukuhan sistem perkhidmatan selepas jualan, dan perluasan kehadirannya di pasaran domestik dan antarabangsa. Inisiatif ini telah meletakkan asas kukuh untuk pertumbuhan masa depan.

Sejak awal tahun ini, pasukan jualan kereta FAW Jilin telah secara aktif memperluas saluran jualan dengan menggunakan pelbagai inisiatif pemasaran di pasaran domestik dan antarabangsa, memberikan hasil positif dalam usaha pemasaran mereka. Pasukan itu telah memperluas saluran pemasaran untuk merangkumi pelbagai pasar pekan, berjaya menarik minat pengguna luar bandar dengan produk Syarikat yang berkos efektif dan berkualiti tinggi. Langkah strategik ini telah membawa, dan dijangka akan terus meningkatkan keyakinan dalam usaha jualan syarikat pada masa depan.

Mengenai Syarikat Kereta Motor Chijet, Inc.

Perkhidmatan utama Chijet adalah pembangunan, pembuatan, jualan, dan perkhidmatan kenderaan bahan api tradisional dan NEV. Sistem pembuatan dan pengurusan rantaian bekalan yang canggih membolehkan Syarikat menyediakan pengguna dengan produk berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan. Selain daripada pangkalan pengeluaran kenderaan moden yang besar di Jilin, China, sebuah kilang di Yantai, China akan dikhaskan untuk pengeluaran NEV setelah pembinaannya selesai. Chijet mempunyai pasukan pengurusan veteran industri dengan berpuluh-puluh tahun pengalaman dalam kejuruteraan dan reka bentuk, pengurusan, pembiayaan, pengeluaran perindustrian, dan pengurusan kewangan. Untuk maklumat tambahan mengenai Chijet, sila layari www.chijetmotors.com.

Hubungi Chijet:
2888 Donshan Street
Gaoxin Automobile Industrial Park
Jilin City, JL. P.R.China
0535-2766202
EMAIL: info@chijetmotors.com

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam lingkungan maksud peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Keputusan sebenar Chijet mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan unjuran syarikat dan oleh itu, anda tidak boleh bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan kejadian masa depan. Perkataan seperti “menjangkakan,” “menganggarkan,” “merancang,” “belanjawan,” “meramalkan,” “menjangka,” “berhasrat,” “mungkin,” “akan,” “boleh,” “sepatutnya,” “percaya,” “meramalkan,” “berpotensi,” “mungkin,” dan “berterusan,” dan ungkapan serupa dimaksudkan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif tersebut. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan mengenai kepimpinan pasukan Chijet, pertumbuhan berterusan dan penambahbaikan kewangan dan operasi Chijet, bersama-sama dengan risiko-risiko lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam prospektus yang difailkan Chijet dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (“SEC”) pada 30 Mac 2023, dan mereka yang termasuk dalam mana-mana pengemukaan masa depan Chijet dengan SEC. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang ketara yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang dijangkakan. Kebanyakan faktor ini di luar kawalan Chijet dan sukar diramalkan. Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian ini menjadi kenyataan, atau sekiranya andaian asas terbukti tidak tepat, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada yang ditunjukkan atau dijangkakan oleh kenyataan prospektif tersebut. Para pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung secara tidak wajar kepada sebarang kenyataan prospektif, yang hanya merujuk pada tarikh dibuat.

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di:
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d3f7d442-6fe5-4a75-bd75-c91072a96984
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/26d8644c-7998-43ba-b715-06a6e6685aa5