Chijet Motor Memperluas Jangkauan ke Kawasan Luar Bandar, Mengambil Kesempatan Dasar Baru

JILIN CITY, China, Oct. 16, 2023 — Chijet Motor Company, Inc. (NASDAQ: CJET) (the “Company” or “Chijet Motor”), pemain dalam pasaran kenderaan tenaga baharu (NEV), dengan sukacitanya mengumumkan penyempurnaan berjaya acara pemasaran luar bandar terkini untuk NEV, mewakili inisiatif penting oleh Chijet Motor untuk melaksanakan strategi perkembangannya.

Pencapaian ini menekankan kejayaan inisiatif strategik Chijet Motor untuk menembusi kawasan luar bandar dengan penawaran NEV berkualiti tinggi. Mengambil kesempatan daripada dorongan kerajaan China untuk penggunaan NEV di kawasan luar bandar, produk Chijet Motor telah mendapat daya tarikan yang besar di kalangan pengguna luar bandar. Dikenali untuk kualiti, kos efektif dan pelbagai skenario penggunaan, produk NEV Chijet Motor telah bersesuaian dengan pengguna di pasaran bandar dan luar bandar di seluruh China. Pasukan pemasaran Chijet Motor telah memanfaatkan peluang yang ditawarkan oleh dasar kerajaan, seperti kempen ‘NEV Pergi Luar Bandar’ Suruhanjaya Pembangunan dan Reformasi Kebangsaan China dan Pentadbiran Tenaga Kebangsaan. Mereka telah melaksanakan pelbagai inisiatif pemasaran daripada perniagaan kepada pengguna (B2C). Syarikat telah menganjurkan pameran kumpulan kereta dan memudahkan paparan kereta langsung, promosi produk, penjelasan ciri dan ujian memandu untuk kereta penumpang R7 dan R9 PHEV, bersama-sama dengan kenderaan komersial V80EV.

Siri R7, menawarkan kuasa enjin konvensional dan mod elektrik bateri, telah menerima maklum balas yang sangat positif. Kenderaan elektrik bateri (BEV) dalam siri ini dilengkapi dengan bateri litium ternari, menyediakan julat maksimum sehingga 460 kilometer. R9 PHEV, model SUV hibrid baru, mempunyai julat gabungan melebihi 1,100 kilometer. V80EV memainkan peranan penting sebagai BEV logistik “kilometer terakhir” dalam logistik bandar.

Chijet Motor melihat inisiatif jualan NEV di kawasan luar bandar ini sebagai strategi penting untuk memperluaskan saluran jualannya. Dengan komitmen kerajaan untuk membawa kereta ke kawasan luar bandar dan fokusnya yang semakin meningkat terhadap transformasi hijau dan rendah karbon, Syarikat menjangkakan NEV akan menjadi pemandangan biasa di pasaran bandar dan luar bandar. Langkah strategik ini ke pasaran luar bandar dijangka akan menggerakkan pertumbuhan dan pembangunan Chijet Motor yang berterusan.

Mengenai Chijet Motor Company, Inc.

Perniagaan utama Chijet Motor adalah pembangunan, pembuatan, jualan dan perkhidmatan kenderaan bahan api konvensional dan NEV. Sistem pembuatan canggih dan pengurusan rantaian bekalan yang stabil membolehkan Syarikat menyediakan pengguna dengan produk prestasi tinggi pada harga yang berpatutan. Selain pangkalan pengeluaran kenderaan moden besar di Jilin, China, kilang di Yantai, China akan didedikasikan untuk pengeluaran NEV selepas penyiapan pembinaannya. Chijet Motor mempunyai pasukan pengurusan pakar industri dengan dekad pengalaman dalam kejuruteraan dan reka bentuk, pengurusan, pembiayaan, pengeluaran perindustrian dan pengurusan kewangan. Untuk maklumat tambahan mengenai Chijet Motor, sila lawati www.chijetmotors.com.

Hubungan Chijet Motor:
2888 Donshan Street
Gaoxin Automobile Industrial Park
Jilin City, JL. P.R.China
0535-2766202
EMAIL: info@chijetmotors.com

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam makna “perlindungan selamat” di bawah Private Securities Litigation Reform Act 1995. Keputusan sebenar Chijet Motor mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangkakan”, “anggaran”, “projek”, “belanjawan”, “ramalan”, “mengantisipasi”, “bertujuan”, “mungkin”, “akan”, “boleh”, “percaya”, “meramalkan”, “berpotensi”, “mungkin” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif tersebut. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan mengenai pasukan kepimpinan Chijet Motor, pertumbuhan dan penambahbaikan operasi dan kewangan Chijet Motor yang berterusan, bersama-sama dengan risiko-risiko lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam prospektus yang difailkan Chijet Motor dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) pada 30 Mac 2023, dan yang termasuk dalam mana-mana penyemakan SEC masa depan Chijet Motor. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang signifikan yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada keputusan yang dijangka. Kebanyakan faktor ini berada di luar kawalan Chijet Motor dan sukar untuk diramal. Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian itu menjadi kenyataan, atau jika asumsi asas terbukti salah, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan atau dijangka oleh kenyataan prospektif tersebut. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada sebarang kenyataan prospektif, yang hanya berlaku pada tarikh dibuat kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan berkenaan.