Budaya “MEI” Moutai Memberdayakan Pemasaran dan Promosi Media Baru Luar Negeri

Kuala Lumpur, 18 Oktober 2023 – Dalam Mesyuarat Pemegang Saham Tahunan Kumpulan Moutai 2022, Ding Xiongjun, Setiausaha Jawatankuasa Parti Kumpulan Moutai dan Pengerusi, mencadangkan “Lima Ekosistem Lestari” pembangunan lestari dengan estetika Moutai sebagai inti nilai. Sistem-sistem ini terdiri daripada “Kehidupan Indah”, “Kuasa Kecantikan”, “Warisan Saintifik Kecantikan”, “Inovasi Teknologi Kecantikan”, dan estetika “Tujuh Darjah” pembangunan lestari dalam arak Cina. Konsep-konsep “MEI” ini akan terus memandu Moutai ke bab kegemilangan berikutnya.

Facebook, X (Twitter), Instagram, Pinterest, LinkedIn, dan YouTube, enam platform media sosial utama di luar negara, sentiasa berputar sekitar makna kaya konotasi “MEI” Moutai. Dengan panduan “Lima Ekosistem”, mereka melaksanakan “Lima Strategi Pemasaran Bersepadu” dengan teliti, memaparkan daya tarikan Moutai dari pelbagai aspek seperti masa, ekologi, penyulingan dan pemasaran. Usaha ini membuka jalan kepada kaedah komunikasi baharu dan laluan promosi untuk penglobalan Moutai. Selain itu, mereka memberi tumpuan kepada pelaksanaan siri aktiviti pemasaran dan promosi semasa Perayaan Pertengahan Musim Luruh untuk menyebarkan budaya perayaan tradisional Cina dan budaya Moutai.

Kajian “MEI” pelbagai menafsirkan Budaya Arak Utama
Menceritakan kisah budaya penglobalan Moutai adalah pendekatan berkesan untuk melaksanakan strategi “pergi global”. Platform media luar negara Moutai menggabungkan kreativiti dan inovasi untuk merancang acara dan permainan interaktif bulanan dengan teliti. Melalui reka bentuk pos cemerlang dan keterangan menarik, mereka memaparkan “Lima Kemahiran Inti” terdiri daripada kualiti, jenama, kemahiran, alam sekitar dan budaya, serta “Empat Potensi Inti” terdiri daripada perlindungan geografi unik, koloni mikrob tidak boleh ditiru, teknik penyulingan berabad-abad, dan sumber arak asas berkualiti tinggi. Usaha ini dipersembahkan kepada peminat Moutai di luar negara.

Teknik penyulingan arak Moutai berkait rapat dengan 24 fasa suria, menekankan kepentingan mengikut musim dan keselarasan antara alam semulajadi dan manusia. Platform media luar negara Moutai mereka poster berdasarkan 24 fasa suria dan melepaskan keterangan berkaitan. Ini tidak sahaja memperkukuh kaitan rapat antara teknik penyulingan Moutai dengan 24 fasa suria dan fenologi tetapi juga mempromosikan budaya tradisional Cina 24 fasa suria kepada peminat luar negara.

Pos pelbagai dan kreatif Moutai menarik perhatian peminat luar negara dan memantik perbincangan dan interaksi antusias di kalangan “penggemar Moutai” global. Ini meningkatkan kesetiaan penggemar dan meningkatkan lagi keberkesanan pemasaran dan promosi platform media luar negara.

Permainan interaktif meneroka interaksi baharu
Platform media luar negara Moutai telah merancang khas aktiviti permainan dalam talian berkala, meningkatkan kadar penyertaan dan interaksi peminat luar negara. Aktiviti-aktiviti ini juga menambah kreativiti dan keseronokan kepada pemasaran dan promosi Moutai di pasaran antarabangsa, meneroka lebih banyak kemungkinan untuk penglobalan Moutai.

Kolaborasi jenama mencapai “kemudaan” jenama
Pelancaran “Kopi Susu Rasa Kicap” bekerjasama dengan “Luckin” mencetuskan gelombang perbincangan. Melalui kolaborasi jenama dan menyilang masuk ke dalam skena kehidupan seharian, industri arak Baijiu memecahkan sempadan. “Kajian MEI Moutai” dengan gigih memecahkan sekatan dan secara beransur-ansur membuka pasaran mudar. Berikutan “Kopi Susu Rasa Kicap”, Moutai bekerjasama dengan jenama antarabangsa “Dove” untuk melancarkan coklat berisi arak, menarik perhatian peminat di dalam dan luar negara. Platform media luar negara Moutai dengan segera mempromosikan kolaborasi ini, menyelaraskan berita kolaborasi jenama baharu kepada peminat global sambil mempromosikan pemudaan pasaran antarabangsa Moutai.

Perayaan Pertengahan Musim Luruh: Penglobalan Budaya Cina
Perayaan Pertengahan Musim Luruh adalah perayaan tradisional Cina yang mewakili budaya dengan pengaruh meluas. Platform media luar negara Moutai memberi tumpuan kepada hakikat “persatuan” perayaan dan melaksanakan siri aktiviti pemasaran dan promosi di bawah tema “Cahaya Bulan Berkongsi, MEI Berkongsi”.

Membuka peta, menjelajah dunia
Semasa Perayaan Pertengahan Musim Luruh, platform media luar negara Moutai mereka H5 kreatif dengan tema Perayaan Pertengahan Musim Luruh dengan teliti. Penguna hanya perlu mengklik “Guizhou” dan mengikut “Arnab Bulan” untuk membuka maklumat pengedar antarabangsa setiap hari. Melalui bentuk interaktif kreatif H5, pelbagai platform media luar negara berinteraksi dengan peminat global, membolehkan mereka memahami sepenuhnya susun atur pasaran antarabangsa Moutai, menjelajah budaya berbeza, dan mengeratkan hubungan antara Moutai dan penonton antarabangsa.

Keseronokan Teka Teki, Menikmati Persatuan
Maksud budaya adalah latar belakang paling indah Perayaan Pertengahan Musim Luruh. Semasa Perayaan Pertengahan Musim Luruh, untuk mempromosikan adat resam tradisional Cina Pertengahan Musim Luruh dan berkongsi kisah Pertengahan Musim Luruh dengan peminat luar negara, platform media luar negara Moutai menganjurkan aktiviti “teka teki” yang menyeronokan. Mereka mengambil ilustrasi lengkap bertema Pertengahan Musim Luruh dan membahagikannya kepada sembilan bahagian, termasuk dewi terbang, makanan Pertengahan Musim Luruh, jamuan makan bersama keluarga, teka-teki lilin, membuat harapan dengan lilin terbang, dan sajak dari sarjana di seluruh dunia. Setiap bahagian dimuat naik secara berasingan, dan akhirnya, pengguna dijemput untuk menyertai permainan teka teki interaktif. Sepanjang aktiviti ini, Moutai secara beransur-ansur memaparkan adat resam dan kebiasaan Perayaan Pertengahan Musim Luruh kepada peminat globalnya, dan proses “menerka” menyatakan simbolik “persatuan” semasa Pertengahan Musim Luruh. Poster aktiviti itu memasukkan unsur-unsur Moutai, memperkukuh kenangan jenama Moutai di kalangan peminat luar negara dan lebih mendalamkan pemahaman mereka tentang makna “MEI” Moutai.

Budaya “MEI” Moutai mempunyai makna kaya, dan menyebarkan secara aktif budaya tradisional Cina dan budaya Moutai adalah bahagian penting dalam melaksanakan penglobalan Moutai. Pada masa hadapan, Moutai akan memperkasakan pembangunan antarabangsa dengan budaya, menceritakan kisah budaya “MEI” Moutai, dan menafsirkan budaya arak Moutai, gen estetika, dan kuasa estetika. Moutai akan terus memperkaya ungkapan budaya “MEI” dan secara aktif mempromosikan pertukaran budaya dan pembelajaran bersama antara budaya Cina dan budaya dari seluruh dunia. Moutai akan memimpin arak Baijiu Cina untuk lebih baik mengintegrasikan diri ke dunia.

HUBUNGAN: Winnie Hu 
moutaigloble@gmail.com
https://www.facebook.com/moutaiglobal