Brilliant Acquisition Corporation Menjangka Tempoh Penyelesaian Diperluas Sehingga 23 November 2023

New York, 20 Oktober 2023 — Brilliant Acquisition Corporation (“Brilliant”) mengumumkan hari ini bahawa ia telah memanjangkan tempoh untuk menyelesaikan penggabungan perniagaan awalnya selama sebulan lagi, sehingga 23 November 2023. Berhubung dengan pemanjangan itu, Penaja Brilliant, Nisun Investment Holding Limited, meletakkan AS$32,300 dalam akaun amanah Brilliant, mewakili AS$0.08 setiap saham biasa awam Brilliant yang terkini, sebagai faedah tambahan ke atas hasil dalam akaun amanah. Pemanjangan itu diluluskan oleh pemegang saham Brilliant pada 20 Julai 2023. Kelulusan pemegang saham juga membenarkan Brilliant untuk terus memanjangkan tarikh penyelesaian penggabungan perniagaan awalnya secara bulanan sehingga satu bulan lagi, atau sehingga 23 Disember 2023, dengan meletakkan AS$32,300 tambahan dalam akaun amanah untuk setiap bulan.

Tujuan pemanjangan adalah untuk memberikan masa yang mencukupi bagi Brilliant untuk menyelesaikan penggabungan perniagaan yang dicadangkan sebelum ini dengan Nukkleus, Inc. (“Nukkleus”). Untuk ringkasan terma-terma penting penggabungan perniagaan yang dicadangkan, sila lihat Laporan Kini Brilliant pada Borang 8-K yang fail pada 26 Jun 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan Pendaftaran Penyata S-4 Brilliant yang fail awal dengan SEC pada 25 Julai 2023 (sebagaimana diubah suai sehingga tarikh ini).

Tentang Brilliant Acquisition Corp.

Brilliant (Nasdaq: BRLI) ialah syarikat cek kosong yang ditubuhkan untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, atau penggabungan perniagaan serupa dengan satu atau lebih perniagaan atau entiti.

Maklumat Tambahan dan Di Mana Untuk Mencari

Maklumat berita ini berkaitan dengan penggabungan perniagaan yang dicadangkan antara Nukkleus dan Brilliant di mana Nukkleus akan menjadi syarikat induk Brilliant selepas penutupan urus niaga. Berhubung dengan penggabungan perniagaan yang dicadangkan, Brilliant telah fail dengan SEC Penyata Pendaftaran Borang S-4, termasuk suratcara proksi (suratcara proksi). Suratcara proksi muktamad (jika dan bila tersedia) akan disampaikan kepada pemegang saham Nukkleus dan Brilliant. Setiap satu Nukkleus dan Brilliant juga mungkin fail dokumen berkaitan yang lain dengan SEC.

SEBELUM MEMBUAT APA-APA KEPUTUSAN MENGENAI MENGIKUTI HAK MENGUNDI ATAU PELABURAN, PELABUR DAN PEMEGANG SAHAM NUKKLEUS DAN BRILLIANT DINASIHATKAN MEMBACA PENDAFTARAN, SURATCARA PROKSI DAN SEMUA DOKUMEN BERKAITAN LAIN YANG FAIL DENGAN SEC BERHUBUNG PENGABUNGAN PERNIAGAAN YANG DICADANGKAN, TERMASUK APAPUN PENAMAN ATAU PENGUBAHSUAIAN KEPADA DOKUMEN-DOKUMEN INI, DENGAN HATI-HATI DAN SECARA KEBALURANNYA KERANA MEREKA MENGANDUNGI MAKLUMAT PENTING MENGENAI PENGABUNGAN PERNIAGAAN YANG DICADANGKAN.

Pelabur dan pemegang saham boleh mendapatkan salinan percuma suratcara proksi muktamad (jika dan bila tersedia) dan dokumen lain yang fail atau akan fail dengan SEC oleh Nukkleus atau Brilliant melalui laman web yang dikendalikan oleh SEC di www.sec.gov. Pemegang saham Nukkleus juga akan dapat mendapatkan salinan suratcara proksi muktamad, tanpa caj dengan mengarahkan permintaan kepada: Nukkleus, Inc., 525 Washington Boulevard, Jersey City, New Jersey 07310. Pemegang saham Brilliant juga akan dapat mendapatkan salinan suratcara proksi muktamad, tanpa caj dengan mengarahkan permintaan kepada: Brilliant Acquisition Corporation, 99 Dan Ba Road, C-9, Putuo District, Shanghai, Peoples Republic of China.

Peserta dalam Perundingan

Nukkleus dan pengarah serta pegawai eksekutifnya ialah peserta dalam perundingan proksi dari pemegang saham Nukkleus berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif Nukkleus dan pemilikan saham biasa Nukkleus mereka dinyatakan dalam Laporan Tahunan Nukkleus untuk tahun berakhir 30 September 2022, fail dengan SEC pada 10 April 2023. Maklumat lain mengenai peserta dalam perundingan proksi dan huraian kepentingan langsung dan tidak langsung mereka, sama ada melalui pegangan saham atau selain itu, akan dinyatakan dalam suratcara proksi/prospektus dan bahan berkaitan lain yang fail dengan SEC berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan apabila tersedia. Anda boleh mendapatkan salinan percuma dokumen-dokumen ini seperti yang dinyatakan di atas.

Brilliant dan pengarah serta pegawai eksekutifnya ialah peserta dalam perundingan proksi dari pemegang saham Brilliant berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif Brilliant dan pemilikan saham biasa Brilliant mereka dinyatakan dalam Laporan Tahunan Brilliant untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, fail dengan SEC pada 10 Mac 2023. Maklumat lain mengenai peserta dalam perundingan proksi dan huraian kepentingan langsung dan tidak langsung mereka, sama ada melalui pegangan saham atau selain itu, akan dinyatakan dalam suratcara proksi/prospektus dan bahan berkaitan lain yang fail dengan SEC berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan apabila tersedia. Anda boleh mendapatkan salinan percuma dokumen-dokumen ini seperti yang dinyatakan di atas.

Kenyataan Masa Depan

Maklumat berita ini termasuk kenyataan masa depan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Kenyataan masa depan merupakan kenyataan-kenyataan yang bukan berdasarkan fakta sejarah. Brilliant secara terang-terangan menafikan sebarang kewajipan atau komitmen untuk menerbitkan sebarang kemaskini atau pindaan terhadap sebarang kenyataan masa depan yang terkandung di sini untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan Brilliant berhubung dengannya atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan atau perkara yang mana kenyataan itu berdasarkan.

Hubungan:

Dr. Peng Jiang
Ketua Pegawai Eksekutif
Brilliant Acquisition Corporation
+ (86) 021-80125497