Borqs Technologies, Inc. diketengahkan dalam laporan penyelidikan terkini yang dikemas kini oleh WallStreet ResearchTM dengan penarafan “Beli Spekulatif”

SANTA CLARA, Calif., Sept. 11, 2023 — Borqs Technologies, Inc. (Nasdaq: BRQS, “Borqs”, atau “Syarikat”) baru sahaja dianugerahkan penarafan “Beli Spekulatif” dalam laporan penyelidikan terkini daripada WallStreet ResearchTM. Sasaran harga enam bulan adalah dari $1.00 hingga $1.20 setiap saham. Syarikat ini adalah pemimpin global dalam perisian tertanam dan produk untuk industri Internet of Things (IoT). Laporan itu menyatakan bahawa Borqs sedang dalam proses melepaskan 49% pegangannya dalam Holu Hou Energy, LLC (“HHE”) dan telah mengupah sebuah bank pelaburan besar di New York, yang pasukannya mengkhusus dalam industri tenaga solar, untuk menyelesaikan terma jualan pegangan Syarikat dalam HHE. Pelepasan dijangka selesai menjelang akhir 2023. Syarikat menjangkakan untuk memperoleh keuntungan sembilan angka daripada pelepasan, yang akan digunakan untuk pemerolehan masa depan dan pembelian semula saham yang berkemungkinan atau membayar dividen khas.

Laporan ini boleh didapati di: https://wallstreetresearch.org/reports/BORQS-Sept-2023.pdf

Laporan WallStreet ResearchTM termasuk sorotan berikut:

Syarikat melaporkan lebih daripada $52.5 juta dalam jumlah pendapatan kasar untuk tahun berakhir 31 Disember 2022 dan mempunyai lebih daripada $11.3 juta tunai pada tarikh tersebut.

Syarikat mengumumkan Jawatankuasa Pelaburan Asing di Amerika Syarikat (CFIUS) telah memberikan Syarikat lanjutan dari tarikh akhir asal 15 September 2023 hingga 1 Januari 2024 untuk menyelesaikan pelepasan 49% sahamnya dalam HHE.

Pengurusan Borqs bercadang untuk mengembangkan perniagaan teras IP dengan keupayaan reka bentuk inovatif sambil memanfaatkan kepakaran IoT dan melaksanakan teknologi AI untuk meningkatkan skala operasi dan peralihan menjadi pembekal penyelesaian AIoT Global.

Borqs berada dalam kedudukan untuk meningkatkan pendapatan dengan memperluaskan basis pelanggan untuk produk hiburan dalam kenderaan yang telah diuji (“IVI”), produk kawalan EcoPort CTA-2045 generasi seterusnya untuk grid pintar, penyelesaian pintar rumah, dan bandar pintar, serta melancarkan peranti IoT yang bernilai tinggi yang disambungkan dan perkhidmatan awan yang membolehkan untuk aplikasi menegak dalam pelbagai industri lain.

Mengenai WallStreet ResearchTM

WallStreet ResearchTM (WSR) adalah firma penyelidikan bebas yang diberi kedudukan tertinggi dengan sejarah melebihi empat dekad. WSR menyediakan komuniti pelaburan global dengan laporan penganalisis bebas, profil korporat, dan surat berita syarikat-syarikat pertumbuhan pesat terpilih. Dengan kedudukan #1 pada enjin carian Google, Yahoo dan Bing, dan pengikut global, WallStreet Research secara berkesan memulakan liputan ke atas syarikat-syarikat baru muncul yang menawarkan potensi pulangan luar biasa. Ini telah menghasilkan WSR mencapai salah satu rekod terbaik dalam pasaran pelaburan small-cap. Para penganalisis yang sangat dihormati termasuk beberapa CFA dan MBA dengan kepakaran dalam pelbagai industri. Firma ini mempunyai pejabat di Bandar Raya New York, Los Angeles CA, dan Palm Beach, Florida. www.WallStreetResearch.org.

Mengenai Borqs Technologies, Inc.

Borqs Technologies (Nasdaq: BRQS, “Borqs”, atau “Syarikat”) adalah pemimpin global dalam perisian dan produk untuk IoT, menyediakan peranti pintar disambungkan Android yang boleh disesuaikan dan penyelesaian perkhidmatan awan yang boleh dibezakan dan boleh diskalakan. Borqs telah mencapai kepimpinan dan pengiktirafan pelanggan sebagai penyedia penyelesaian IoT hujung ke hujung yang inovatif dengan memanfaatkan perkongsian rakan kongsi cip strategik serta portfolio perisian dan IP yang luas. Kekuatan unik Borqs termasuk Lesen Android yang membolehkan Syarikat membangunkan perpustakaan perisian IP yang merangkumi perisian cip, peningkatan Android, penggunaan domain tertentu, dan pengoptimuman prestasi sistem, sesuai untuk produk disesuaikan berskala besar dan kecil, dan juga sedang dalam pembangunan produk 5G untuk telefon dan hotspot.

Laman web: www.borqs.com.

Penyataan Masa Depan dan Maklumat Tambahan

Siaran akhbar ini mengandungi “penyataan masa hadapan” yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Perkataan seperti “menjangkakan”, “percaya”, “menjangka”, “berhasrat”, “menganggarkan”, “meramalkan”, “mencari”, “mungkin”, “merancang”, “berkemungkinan”, “sepatutnya”, “menjangkakan” dan variasi perkataan dan ungkapan serupa dimaksudkan untuk mengenal pasti penyataan masa hadapan tersebut, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermaksud bahawa penyataan itu bukan masa hadapan. Banyak faktor boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada peristiwa dan keputusan yang dibincangkan dalam penyataan masa hadapan, termasuk kemungkinan bahawa hasil kewangan positif daripada inisiatif dan cadangan pelepasan seperti yang diterangkan di sini mungkin tidak direalisasikan, dan kesan negatif ke atas rantaian bekalan Syarikat akibat ketegangan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa mungkin mempunyai pendapatan dan keputusan operasi keseluruhan, oleh itu pembaca dinasihatkan untuk merujuk kepada Seksyen Faktor Risiko penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa untuk maklumat tambahan yang mengenal pasti faktor-faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Kecuali dikehendaki secara jelas oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan, Syarikat menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang penyataan masa hadapan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Penafian maklumat tambahan disediakan dalam laporan.

Hubungi Pelabur:

Sandra Dou
Naib Presiden Kewangan Korporat
Borqs Technologies, Inc.
Sandra.dou@borqs.net
www.borqs.com