Borqs Technologies, Inc. akan Membentangkan pada 5 Oktober di Persidangan Penyelidikan Dinding / Rangkaian Modal Global / Med Tech di Newport Beach, CA.

SANTA CLARA, Calif., 19 Sept. 2023 – Borqs Technologies, Inc. (Nasdaq: BRQS; “Borqs” atau “Syarikat”), akan membuat pembentangan pada 5 Oktober 2023, di Persidangan Penyelidikan WallStreet / Rangkaian Modal Global / Med Tech yang diadakan sepanjang hari di Hotel Hyatt di Newport Beach, California. Syarikat ini adalah pemimpin global dalam perisian tertanam dan produk untuk industri Internet of Things (IoT). Syarikat juga sedang dalam proses melepaskan 49 peratus kepentingannya dalam Holu Hou Energy LLC, (“HHE”), sebuah syarikat tenaga solar + penyimpanan yang pada masa ini mempunyai majoriti aktivitinya di Hawaii. Baru-baru ini, HHE telah menandatangani perjanjian pelbagai tahun untuk pemasangan sistem HHE dalam 6,000 unit kediaman di Komuniti Pulau Palm di Hawaii, dan Borqs menjangkakan akan menerima hasil tunai yang berpotensi besar daripada pelupusan ini. Jualan HHE disasarkan untuk diselesaikan menjelang akhir tahun 2023, dan Syarikat bercadang untuk menggunakan hasilnya untuk pengambilalihan masa depan dan pembelian semula saham yang berkemungkinan atau untuk membayar dividen khas.

Borqs akan membuat pembentangan di atas pentas pada sesi petang. Pembentangannya juga akan disiarkan secara web, dan Syarikat akan mengadakan pertemuan satu lawan satu di booth acara tersebut. Pendaftaran dan maklumat persidangan boleh didapati di www.GlobalCapitalNetwork.com

Encik Anthony Chan, Pengarah Eksekutif Kewangan dan Operasi AS akan membuat pembentangan atas talian bagi Borqs Technologies, Inc., dan akan memberi gambaran keseluruhan kepada hadirin mengenai aktiviti perniagaan terasnya, rancangan pertumbuhan, dan kemajuannya dalam melepaskan 49 peratus pemilikan sahamnya dalam HHE.

Borqs Technologies, Inc. baru-baru ini menerima penarafan “Speculative Buy” oleh WallStreet Research dalam Laporan Penyelidikan yang dikemas kini bertarikh 8 September 2023, dengan julat harga sasaran AS$1.00 hingga AS$1.20. Laporan penyelidikan WSR menekankan nilai perniagaan teras Syarikat dan kepentingannya dalam HHE. Salinan laporan penyelidikan yang dikemas kini baru-baru ini boleh didapati di pautan berikut: https://wallstreetresearch.org/reports/BORQS-Sept-2023.pdf

Mengenai WallStreet ResearchTM

WallStreet ResearchTM (“WSR”) adalah firma penyelidikan bebas bertaraf teratas dengan sejarah melangkaui empat dekad. WSR menyediakan komuniti pelaburan global dengan laporan penganalisis bebas, profil korporat, dan buletin berita syarikat pertumbuhan baru terpilih yang berkualiti. Dengan kedudukan NOMBOR SATU dalam enjin carian Google, Yahoo, dan Bing, serta pengikut global, WallStreet ResearchTM secara berkesan memulakan liputan ke atas syarikat pertumbuhan baru yang menawarkan potensi pulangan luar biasa. Ini telah menghasilkan rekod prestasi pelaburan saham kecil terbaik oleh firma. Para penganalisis yang sangat dihormati termasuk beberapa CFA dan MBA dengan kepakaran dalam pelbagai industri. Firma ini mempunyai pejabat di Bandar Raya New York, Los Angeles, CA, dan Palm Beach, Florida. www.WallStreetResearch.org.

Mengenai Rangkaian Modal Global (GCN)

GCN menyediakan pelabur di seluruh dunia dengan aliran urus niaga berdasarkan pilihan mereka dan memberi khidmat nasihat kepada usahawan, syarikat pertumbuhan dan startup di seluruh dunia 24/7. Firma telah menganjurkan acara pelabur besar di Orange County, CA selama lebih lima tahun dan bermitra dengan WSR dan Med Tech pada acara seterusnya ini. Acara akan datang di Newport Beach, CA pada 5 Oktober akan menarik lebih daripada 40 syarikat pembentang dan lebih 300 peserta.

Pendaftaran persidangan dan butiran di www.GlobalCapitalNetwork.com.

Mengenai Borqs Technologies, Inc.

Borqs Technologies (Nasdaq: BRQS, “Borqs” atau “Syarikat”) adalah pemimpin global dalam perisian dan produk untuk IoT, menyediakan penyelesaian peranti pintar bersambung disesuaikan Android dan perkhidmatan awan yang boleh dibezakan dan boleh diskalakan. Borqs telah mencapai kepimpinan dan pengiktirafan pelanggan sebagai penyedia penyelesaian IoT end-to-end inovatif dengan memanfaatkan perkongsian rakan kongsi cip strategik serta portfolio perisian dan IP yang luas. Kekuatan unik Borqs termasuk Lesen Android yang membolehkan Syarikat membangunkan perpustakaan IP perisian meliputi perisian cip, peningkatan Android, penggunaan domain spesifik, dan pengoptimuman prestasi sistem, sesuai untuk produk disesuaikan berskala besar dan kecil, dan juga sedang dalam pembangunan produk 5G untuk telefon dan hotspot.

Laman web: www.borqs.com.

Penyataan Masa Depan dan Maklumat Tambahan

Siaran akhbar ini mengandungi “penyataan masa depan” yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Perkataan seperti “menjangkakan”, “mempercayai”, “menjangka”, “berhasrat”, “anggaran”, “ramal”, “mencari”, “mungkin”, “sepatutnya”, “menjangka” dan variasi dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pastikan penyataan masa depan tersebut, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa suatu penyataan bukan pandangan masa depan. Penyataan masa depan sedemikian berkaitan dengan peristiwa atau keputusan masa depan, berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa ini dan mencerminkan kepercayaan pengurusan kami pada masa ini. Banyak faktor boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada peristiwa dan keputusan yang dibincangkan dalam penyataan pandangan masa depan, termasuk kemungkinan bahawa hasil positif daripada inisiatif dan cadangan pelupusan seperti yang diterangkan di sini mungkin tidak direalisasikan, dan kesan negatif ke atas rantaian bekalan Syarikat disebabkan ketegangan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa mungkin memberi kesan kepada hasil pendapatan dan keputusan operasi keseluruhan, oleh itu pembaca dinasihatkan untuk merujuk kepada Seksyen Faktor Risiko pengemukaan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa untuk maklumat tambahan yang mengenal pasti faktor-faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Kecuali dikehendaki secara jelas oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan, Syarikat tidak berhasrat untuk mengemas kini sebarang penyataan masa depan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungi Pelabur:
Sandra Dou
Naib Presiden Kewangan Korporat
Borqs Technologies, Inc.
IR@borqs.com
www.borqs.com