Borqs Technologies, Inc. akan Membentangkan di Persidangan Tahunan Dawson James Kelapan

Pengarah Eksekutif Kewangan, Encik Anthony Chan, akan Membentangkan pada 5:00 petang, Khamis, 12 Oktober 2023

Santa Clara, CA, 29 Sept. 2023 – Borqs Technologies, Inc. (NASDAQ: BRQS) (“BRQS” atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian wayarles 5G dan Internet of Things (IoT) global hari ini mengumumkan penyertaannya dalam Persidangan Tahunan Dawson James Kelapan pada Khamis, 12 Oktober 2023 di Wyndam Grand Jupiter di Harbourside Place di Jupiter, Florida.

Syarikat juga pemegang 49 peratus kepentingan dalam Holu Hou Energy LLC, (“HHE”), sebuah syarikat tenaga solar + penyimpanan yang berpusat di Hawaii, dan sedang dalam proses melupuskan pegangannya yang diperoleh dua tahun lalu menjelang akhir 2023. Syarikat menjangkakan akan menerima hasil tunai yang besar daripada pelupusan pegangan ini.

Wakil-wakil Borqs akan mengadakan mesyuarat bersemuka satu lawan satu sepanjang persidangan itu. Encik Anthony Chan akan menyampaikan pembentangan Syarikat secara dalam talian yang memberi gambaran keseluruhan tentang aktiviti perniagaan teras, teknologi, rancangan pertumbuhan dan pengambilalihan dalam AI, dan kemajuannya dalam melupuskan 49 peratus pegangan sahamnya dalam HHE. Jadual pembentangan ditunjukkan di bawah:

Persidangan Tahunan Dawson James ke-8
Bila: Khamis, 12 Oktober 2023
Masa: 5:00 petang – Laluan 2, Preserve Ballroom B
Wyndam Grand Jupiter di Harbourside Place, di Jupiter Florida

Borqs Technologies, Inc. baru-baru ini menerima Penarafan “Beli Spekulatif” oleh WallStreet Research dalam Laporan Penyelidikan dikemas kini mereka bertarikh 8 Oktober 2023. Laporan penyelidikan WSR menekankan nilai perniagaan teras Syarikat dan pegangan dalam HHE. Salinan laporan penyelidikan yang dikemas kini baru-baru ini boleh didapati di pautan berikut: https://wallstreetresearch.org/reports/BORQS-Sept-2023.pdf

Mengenai Borqs Technologies, Inc.

Borqs Technologies (Nasdaq: BRQS, “Borqs”, atau “Syarikat”) adalah pemimpin global dalam perisian dan produk untuk IoT, menyediakan peranti pintar bersambung Android yang boleh disesuaikan, berbeza dan boleh diskalakan dan penyelesaian perkhidmatan awan. Borqs telah mencapai kepimpinan dan pengiktirafan pelanggan sebagai penyedia penyelesaian IoT end-to-end yang inovatif dengan memanfaatkan perkongsian rakan kongsi cip strategik serta portfolio perisian dan IP yang luas. Kekuatan unik Borqs termasuk Lesen Android yang membolehkan Syarikat membangunkan perpustakaan IP perisian yang merangkumi perisian cip, peningkatan Android, penggunaan domain tertentu, dan pengoptimuman prestasi sistem, sesuai untuk produk disesuaikan berskala besar dan kecil, dan juga sedang membangunkan produk 5G untuk telefon dan hotspot.

Laman web: www.borqs.com

Mengenai Dawson James

Dawson James Securities mengkhusus dalam penjanaan modal untuk syarikat pertumbuhan awam kecil dan mikro serta syarikat swasta terutamanya dalam Sains Hayat/Penjagaan Kesihatan, Teknologi, Tenaga Bersih, dan sektor Pengguna. Kami adalah firma perkhidmatan perbankan pelaburan penuh dengan penyelidikan, jualan institusi dan runcit, dan perdagangan pelaksanaan serta perkhidmatan korporat. Dengan melabur masa yang diperlukan untuk memahami perniagaan anda sepenuhnya, kami boleh menyediakan struktur dan strategi transaksi modal yang sesuai termasuk pelaburan langsung melalui dana bebas kami. Pasukan kami akan membantu dalam menggarap visi anda dan membentuk mesej anda untuk pasaran modal. Beribu pejabat di Boca Raton, FL, Dawson James dimiliki secara persendirian dengan pejabat di New York, Maryland, dan New Jersey. www.dawsonjames.com

Mengenai WallStreet ResearchTM

WallStreet ResearchTM (“WSR”) adalah firma penyelidikan bebas yang diberi kedudukan tinggi dengan sejarah melebihi empat dekad. WSR menyediakan komuniti pelaburan global dengan laporan penganalisis bebas, profil korporat, dan surat berita syarikat-syarikat pertumbuhan baru yang dipilih berkualiti. Dengan kedudukan NOMBOR SATU pada enjin gelintar Google, Yahoo, dan Bing, dan pengikut global, WallStreet ResearchTM secara berkesan memulakan liputan ke atas syarikat baru yang muncul yang menawarkan potensi pulangan yang luar biasa. Ini telah menyebabkan WSR mencapai salah satu rekod terbaik dalam pasaran pelaburan modal kecil. Para penganalisis yang sangat dihormati firma itu termasuk beberapa CFA dan MBA dengan kepakaran dalam pelbagai industri. Firma itu mempunyai pejabat di Bandar Raya New York, Los Angeles, CA, dan Palm Beach, Florida. www.WallStreetResearch.org.

Penyataan Masa Depan dan Maklumat Tambahan

Kenyataan akhbar ini termasuk “kenyataan masa depan” yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Perkataan seperti “menjangkakan”, “percaya”, “menjangka”, “berhasrat”, “anggaran”, “ramal”, “mencari”, “mungkin”, “patut” , “menjangkakan” dan variasi dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan masa depan tersebut, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa kenyataan itu bukan masa depan. Kenyataan masa depan sedemikian berkaitan dengan peristiwa atau keputusan masa depan, berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa ini dan mencerminkan kepercayaan pengurusan kami pada masa ini. Banyak faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada peristiwa dan keputusan yang dibincangkan dalam kenyataan masa depan, termasuk kemungkinan bahawa hasil kewangan positif daripada inisiatif dan cadangan pelupusan seperti yang diterangkan di sini mungkin tidak direalisasikan, dan kesan negatif ke atas rantaian bekalan Syarikat akibat ketegangan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa mungkin mempunyai pendapatan dan keputusan operasi keseluruhan, jadi pembaca dinasihatkan untuk merujuk kepada Bahagian Faktor Risiko penyata Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa untuk maklumat tambahan yang mengenal pasti faktor-faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Kecuali dikehendaki secara jelas oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan, Syarikat menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan masa depan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungi Pelabur:

Nama hubungan IR: Alan Stone, Pengarah Pengurusan

Nama firma IR: WallStreet ResearchTM

Nombor: 310-909-4134

E-mel: alanstone@wallstreetresearch.org ; alanstone2@gmail.com

Laman web: https://wallstreetresearch.org

Hubungi Pelabur Borqs:

Sandra Dou

Naib Presiden Kewangan Korporat

Borqs Technologies, Inc.

Sandra.dou@borqs.net

www.borqs.com