Borqs Technologies dan SkyCentrics Akan Mulakan Penghantaran Komersial Penyesuai Modbus Generasi Seterusnya pada Suku Keempat 2023 untuk Pengilang Perkakas Grid Pintar di AS

SANTA CLARA, Calif., Sept. 28, 2023 — Borqs Technologies, Inc. (Nasdaq: BRQS, “Borqs”, atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian 5G tanpa wayar dan Internet of Things (IoT) global, hari ini mengumumkan bahawa bersama-sama dengan SkyCentrics yang berpangkalan di Silicon Valley, Borqs akan melancarkan produk penyesuai Modbus generasi seterusnya pada suku keempat 2023 dan memulakan penghantaran komersial kepada pelanggan. Produk ini bertujuan untuk digunakan oleh pengilang perkakasan Grid Pintar dan OEM di AS untuk membolehkan penyampaian Isyarat Tindak Balas Permintaan dan/atau perolehan data daripada peralatan yang membolehkan Modbus seperti sistem kawalan pemanasan air atau termostatik. Produk-produk ini akan menyokong konektiviti selular dan PoE dan menyediakan CTA-2045 EcoPort dan OpenADR 2.0b dan 3.0 yang disahkan kepada OEM, dengan serta-merta membolehkan mereka untuk interaktif grid.

Borqs dan SkyCentrics mengumumkan perkongsian strategik mereka pada awal tahun ini. Perkongsian itu termasuk penyelidikan & pembangunan bersama, jualan dan promosi, serta pelaburan Borqs ke dalam SkyCentrics. Borqs mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam melancarkan produk IoT dan 5G di seluruh dunia, dan telah mengeluarkan produk untuk operator mudah alih dan syarikat Fortune 500 di AS dan Eropah. SkyCentrics merupakan pakar dalam teknologi CTA-2045 dan tindak balas permintaan. Dalam perkongsian ini, SkyCentrics akan bertanggungjawab untuk perisian CTA-2045, pensijilan ECOPORT, dan fungsi awan dengan platform Pengurusan Tenaga & Aset Tindak Balas Permintaan (DREAM).

“Saya sangat gembira bahawa bersama-sama dengan Skycentrics kami melancarkan produk ECOPORT CTA-2045 pada suku ketiga. Dan pada suku keempat, kami akan melancarkan produk penyesuai Modbus generasi seterusnya. Kedua-dua syarikat telah menentukan jadual peta jalan untuk produk-produk lain yang kami rancang untuk dilancarkan pada suku-suku akan datang,” kata Pat Chan, Ketua Pegawai Eksekutif Borqs Technologies.

“Dengan Borqs, kami telah menemui rakan kongsi reka bentuk dan pembuatan perkakasan berkualiti tinggi, yang membolehkan kami memberi tumpuan kepada perisian yang menyelaraskan mesin elektrik di bangunan untuk menyelaraskan penggunaan tenaga mereka dengan harga grid dan pelepasan karbon. Ini akan membolehkan grid untuk menyokong penetrasi tenaga boleh diperbaharui yang jauh lebih besar, dan mengurangkan kos untuk semua pembayar kadar,” kata Tristan de Frondeville, Ketua Pegawai Eksekutif SkyCentrics.

Bandar pintar menggunakan pelbagai jenis kaedah elektronik dan sensor untuk mengumpul data untuk mendapatkan wawasan dalam pengurusan dan pengendalian beban grid untuk meningkatkan kecekapan dan keberkesanan. Sebagai permulaan dalam pembangunan bandar pintar, peranti mudah alih yang disambungkan CTA-2045 dipilih oleh syarikat utiliti di seluruh AS sebagai platform untuk pengurusan pintar pemanas air, pam kolam dan produk lain dengan EcoPorts. Sejarahnya, semua pemanas air adalah ‘bodoh’, dikawal oleh termostat dan secara rawak hidup dan mati. Generasi baru pemanas air pintar, disambungkan dengan modul komunikasi CTA-2045 dapat mengoptimumkan jadual hidup/mati mereka berdasarkan corak penggunaan setiap isi rumah, harga grid dan pelepasan karbon. Komponen utama dalam mengelektrifikasi segala-galanya adalah memastikan bahawa semua peranti yang elektrik berjalan lebih kerap pada tenaga bersih, kos rendah dan kurang kerap semasa tempoh tenaga yang mahal dan ‘kotor’. Dianggarkan bahawa penjimatan tenaga serta pengurangan pelepasan karbon oleh pemanas air kediaman yang dikawal CTA-2045 dapat menghasilkan hasil pengurangan karbon yang signifikan, dengan setiap satu juta pemanas air yang dilengkapi CTA-2045 bersamaan dengan penyingkiran 100,000 kereta berkuasa bahan bakar petrol.

Penerimaan awal pemanas air yang dilengkapi EcoPort CTA-2045 telah berjalan di komuniti berpendapatan rendah di Hawaii, dilengkapi bersama sistem tenaga solar dan penyimpanan tenaga. Pasaran komersial dan kediaman di bangunan dan pengoptimuman grid dianggarkan mencapai $154 bilion menjelang tahun 2026, menurut Penyelidikan Pasaran Disahkan dalam kajian mereka “Pasaran Sistem Automasi Bangunan Global Mengikut Teknologi, Sistem, Aplikasi, Skop Geografi dan Ramalan” (Ogos 2020).

SkyCentrics telah bekerjasama dengan pengilang peralatan industri utama untuk menyediakan mereka kit retrofit yang akan membolehkan asas peralatan sedia ada mereka untuk diubah suai untuk mempunyai EcoPort CTA-2045 yang akan menyediakan cara yang murah untuk mewujudkan Bangunan Berinteraksi Grid Cekap (GEBs) yang baru-baru ini dipromosikan oleh pentadbiran Biden dengan mengutip laporan “Peta Jalan Kebangsaan untuk Bangunan Berinteraksi Grid Cekap” oleh Makmal Kebangsaan Lawrence Berkeley dan The Brattle Group.

Mengenai SkyCentrics, Inc.

SkyCentrics adalah pemimpin dalam pembelajaran mesin, kecerdasan buatan dan konektiviti EcoPort CTA-2045 kepada perkakas dan peralatan elektrik besar yang menyediakan pengoptimuman bangunan dan grid. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan pengoptimuman grid dan Tindak Balas Permintaan (DR) kepada utiliti dan pemilik bangunan di seluruh Amerika Syarikat, serta membolehkan penyedia dan penggabungan Tindak Balas Permintaan lain untuk menyambung ke peralatan yang membolehkan CTA-2045 melalui awan OpenADR 2.0b, API REST, dan sistem pengurusan bangunan GEBTool. SkyCentrics juga membantu OEM utama dalam membolehkan produk mereka untuk menyertakan port CTA-2045, meningkatkan perkakas dan peralatan yang boleh diatur untuk menjimatkan tenaga, menyediakan analitik masa jalan, dan mengoptimumkan grid. Pemilik bangunan dan rumah mendapat aplikasi web, mudah alih dan kawalan suara untuk memantau dan menjadualkan beban elektrik mereka, sementara utiliti dan penggabungan dapat menyelaraskan jutaan beban untuk menyokong integrasi grid terhadap pembaharuan dan mitigasi pelepasan karbon.

Mengenai Borqs Technologies, Inc.

Borqs Technologies (Nasdaq: BRQS, “Borqs”, atau “Syarikat”) adalah pemimpin global dalam perisian dan produk untuk IoT, menyediakan peranti pintar yang disambungkan dan penyelesaian perkhidmatan awan disesuaikan, dibezakan, dan boleh diskalakan berasaskan Android. Borqs telah mencapai kepimpinan dan pengiktirafan pelanggan sebagai penyedia penyelesaian IoT hujung ke hujung yang inovatif dengan memanfaatkan perkongsian rakan kongsi cip strategik serta portfolio perisian dan IP yang luas. Kekuatan unik Borqs termasuk Lesen Android yang membolehkan Syarikat membangunkan perpustakaan IP perisian yang merangkumi perisian cip, peningkatan Android, penggunaan domain tertentu, dan pengoptimuman prestasi sistem, sesuai untuk produk disesuaikan berskala besar dan kecil, dan juga sedang dalam pembangunan produk 5G untuk telefon dan hotspot.
Laman web: www.borqs.com.

Kenyataan Masa Depan dan Maklumat Tambahan

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan masa depan” yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Perkataan seperti “ramalan”, “menjangkakan”, “percaya”, “menjangka”, “bermaksud”, “anggaran”, “meramalkan”, “mencari”, “mungkin”, “harus”, “anggaran” dan variasi dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan masa depan tersebut, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna kenyataan itu bukan masa depan. Kenyataan masa depan sedemikian berkaitan dengan peristiwa atau keputusan masa depan, berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa ini dan mencerminkan kepercayaan pengurusan kami pada masa ini. Banyak faktor boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada peristiwa dan keputusan yang dibincangkan dalam kenyataan masa depan, termasuk kemungkinan bahawa hasil kewangan yang menggalakkan daripada inisiatif yang disebutkan di sini mungkin tidak direalisasikan dan kesan negatif terhadap rantaian bekalan Syarikat akibat ketegangan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa mungkin mempunyai kesan ke atas hasil pendapatan dan keputusan operasi keseluruhan, oleh itu pembaca dinasihatkan untuk merujuk kepada Seksyen Faktor Risiko pengemukaan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa untuk maklumat tambahan yang mengenal pasti faktor-faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Kecuali dikehendaki secara jelas oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan, Syarikat menafikan sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan masa depan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungi Pelabur:

Sandra Dou
Naib Presiden Kewangan Korporat
Borqs Technologies, Inc.
IR@borqs.com
www.borqs.com