Bitwave Integrasi dengan Coinbase Prime untuk Merevolusikan Industri Pembayaran Kripto

Pemimpin Web3 bekerjasama untuk memudahkan pembayaran kripto yang lancar, selamat dan siap audit dengan tumpukan kewangan yang sepenuhnya bersepadu

San Francisco, CA, AS, 25 Okt. 2023 — – Bitwave, pembekal terkemuka penyelesaian kewangan untuk aset digital, berbangga untuk mengumumkan pelancaran Bitwave Enterprise Payments, produk pembayaran kripto institusi yang luar biasa. Penyelesaian menarik ini dilancarkan hari ini dengan integrasi licin ke Coinbase Prime dan dibangunkan sebagai sebahagian daripada keanggotaan Bitwave dalam Coinbase Partner Network. Penawaran inovatif ini dijangka mengubah landskap transaksi aset digital untuk perniagaan, menawarkan penyelesaian yang disederhanakan, selamat dan siap audit untuk operasi pembayaran kripto.

Bitwave Enterprise Payments membolehkan perniagaan dengan pendekatan terus ke hadapan untuk pembayaran kripto. Pasukan kewangan kini boleh menggerakkan, menghantar dan merekod pembayaran kripto secara langsung dari akaun kustodian mereka kepada pembekal, meningkatkan ketelusan dan kawalan terhadap operasi pembayaran.

Dengan mengintegrasikan dengan licin ke struktur pembayaran sedia ada perniagaan, Bitwave menyelesaikan cabaran menambah keupayaan pembayaran rantai ke atas dalam program pematuhan yang lebih luas. Bitwave secara mudah menyokong penyelesaian pengurusan pembekal seperti Coupa dan penyelesaian pengurusan ERP / AP seperti NetSuite, membolehkan operasi pembayaran kripto yang lancar dalam aliran perniagaan yang lebih besar.

“Di Coinbase, kami telah mempelajari bahawa perkongsian sangat penting untuk menonjolkan peniaga baru ke pembayaran kripto. Itulah di mana Bitwave datang. Hari ini, kami berbangga untuk mengumumkan integrasi terbaru ini dengan Bitwave untuk membantu perniagaan memahami aset digital dan landskap pembayaran yang lebih luas,” kata Ketua Rangkaian Rakan Coinbase, Drew Rogers.

Dengan Bitwave Enterprise Payments, institusi yang menggunakan Coinbase Prime boleh menyatukan dan mengurangkan kos melalui laporan, perkhidmatan pelanggan dan operasi pembayaran mereka. Integrasi penyelesaian yang menyeluruh ini membolehkan perniagaan untuk menyampaikan pengalaman pelanggan yang licin merentasi tumpukan kewangan mereka sepenuhnya – dari ERP pilihan mereka ke akaun kustodian Coinbase mereka.

Dengan fokus yang ditujukan untuk menyederhanakan proses perakaunan untuk invois dan pembayaran yang didenominasikan kripto, platform itu memastikan ketepatan dan pematuhan, dan membenarkan institusi mengurus rekod kewangan mereka dengan cekap sambil mengintegrasikan transaksi kripto ke dalam sistem perakaunan sedia ada mereka.

“Di Bitwave, kami melihat aset digital sebagai cara yang kuat untuk mengubah unit ekonomi sekitar pembayaran. Model pembayaran tradisional biasanya berdasarkan dua dimensi – isi padu dan saiz. Dengan kripto, dimensi itu tidak lagi menjadi faktor, membolehkan perniagaan memindahkan wang secara serta-merta, untuk sebahagian kecil kos,” kata Ketua Eksekutif dan Pengasas Bersama Bitwave, Pat White.

“Bersama-sama dengan Coinbase, Bitwave telah mengambil langkah penting untuk membolehkan pembayaran rantai untuk perniagaan dengan mengintegrasikan dengan program operasi yang lebih luas mereka. Kami berbangga untuk melancarkan platform pembayaran penuh yang sangat terintegrasi dengan sistem pelaporan, audit dan pematuhan penting yang ditumpukan oleh institusi. Kami gembira bekerja sama dengan Coinbase untuk terus menyambung jurang ini dan memimpin masa depan pembayaran kewangan untuk perniagaan di seluruh dunia,” kata White.

Salah satu ciri utama Bitwave Enterprise Payments ialah enjin harga yang kuat, yang mengira harga yang tepat dan optimum untuk produk dan perkhidmatan tertentu berdasarkan kriteria yang diberikan. Ciri ini boleh menyokong sebarang invois denominasi dengan sistem pengkategorian fleksibel dan berkelas perniagaan, dan membenarkan peraturan harga automatik untuk pembekal, mengurangkan beban kerja manual untuk pelanggan secara signifikan. Selanjutnya, platform itu menyediakan sokongan menyeluruh untuk invois berasaskan token, termasuk rawatan cukai dan pelaporan yang kompleks seperti penandaan pasaran, derivatif atas dan derivatif terbenam.

Bitwave Enterprise Payments dicipta bersama untuk menyokong Coinbase Prime dan kini tersedia sebagai penyelesaian transformasi untuk pelanggan Coinbase Prime. Untuk maklumat lanjut, sila lawati bitwave.io.

Mengenai Bitwave

Bitwave ialah platform kewangan aset digital terkemuka untuk perniagaan.

Bitwave mengautomasikan aliran kerja perakaunan, membolehkan pematuhan peraturan, mengurangkan kekompleksan beban cukai dan menyederhanakan pembayaran serta menyatukan data dengan platform moden yang terhubung.

Dari perakaunan kripto bervolum tinggi ke pelacakan cukai perniagaan, perakaunan siap audit dan pemantauan DeFi yang maju – Bitwave menyediakan penyelesaian yang paling menyeluruh untuk mengurangkan kekompleksan aset digital.

Perniagaan semua saiz – dari gergasi Fortune 100 hingga projek kripto asli awal – mempercayai Bitwave untuk membantu mereka mencapai kecemerlangan kewangan. Kami bangga bekerja dengan sesetengah jenama Web2 dan Web3 yang paling dikenali di dunia – termasuk OpenSea, Blockdaemon, Hedera, ArtBlocks, Figment, Compound, Polygon, Stardust, Shrapnel, Joyride Games, NEAR, dan lebih banyak lagi.

Bitwave disokong oleh rakan kongsi industri terkemuka, termasuk Hack VC, Blockchain Capital dan Signal Fire, Valor Equity Partners, Arca Endeavor Fund. Untuk maklumat lanjut, lawati bitwave.io.

HUBUNGI: Hari Govindarajan
Pemangkin Hubungan Awam & Komunikasi Khas, Luna PR
hari@lunapr.io