BIMI International Medical Inc. Mengumumkan Anak Syarikat Phenix Bio Inc Melantik Pengedar Eksklusif Hong Kong, Taiwan, dan Makau

NEW YORK, NY, 30 Oktober 2023 — BIMI International Medical Inc. (NASDAQ: BIMI, “BIMI”), penyedia produk dan perkhidmatan kesihatan hari ini mengumumkan anak syarikatnya, Phenix Bio Inc., melantik Hao Mu Pte. Ltd., sebuah syarikat Singapura (“Hao Mu”), sebagai pengedar tunggal yang bertanggungjawab untuk pengedaran 17 tambahan herba Phenix di Hong Kong, Taiwan dan Makau.

Menurut terma-terma perjanjian jualan yang ditandatangani pada 29 Oktober 2023, Hao Mu perlu membuat pembelian tahunan sekurang-kurangnya $5 juta untuk mengekalkan status pengedar tunggal untuk wilayah ini.

Di bawah terma-terma perjanjian ini, portfolio komprehensif Phenix untuk tambahan herba berkualiti tinggi akan disediakan kepada pengguna di Hong Kong, Taiwan dan Makau melalui saluran pengedaran dan rangkaian Hao Mu yang teratur.

“Kami gembira untuk memanjangkan perjanjian dengan Hao Mu,” kata Tiewei Song, CEO BIMI. “Memperluaskan kerjasama dengan Hao Mu akan membolehkan kami merealisasikan visi kami untuk menjadikan tambahan herba teratas mudah didapati kepada individu di seluruh Hong Kong, Taiwan dan Makau.”

Pemanjangan kerjasama dengan Hao Mu membuktikan komitmen BIMI untuk menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan kesihatan kelas dunia kepada audiens global yang lebih luas.

Hao Mu sebelum ini dilantik sebagai pengedar tunggal Phenix untuk sepuluh negara ahli ASEAN. Sekiranya Hao Mu berjaya memenuhi pembelian minimum tahunan sebanyak $5 juta untuk ketiga-tiga wilayahnya, sepuluh negara ahli ASEAN, China Daratan, dan Hong Kong, Taiwan dan Makao, ia akan menghasilkan jualan minimum tahunan sebanyak $15 juta atau jumlah agregat jualan minimum sebanyak $75 juta untuk lima tahun akan datang untuk tambahan herba Phenix. Tiada jaminan boleh diberikan bahawa Hao Mu akan berjaya mencapai minimum tahunan ini.

Tentang BIMI International Medical Inc.
BIMI International Medical Inc. ialah pembekal produk dan perkhidmatan kesihatan, menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan kesihatan di Amerika Syarikat dan Asia. Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.usbimi.com.

Tentang Hao Mu Pte. Ltd
Hao Mu Pte Ltd ialah syarikat perkhidmatan dan pengedaran di Singapura dengan kehadiran pasaran yang kuat di rantau ASEAN. Ia komited untuk menawarkan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi.

Kenyataan Selamat
Perkara-perkara perbualan dalam berita ini merupakan kenyataan masa depan yang mengandungi risiko dan ketidakpastian termasuk, tetapi tidak terhad kepada, keupayaan Syarikat untuk mencapai operasi yang menguntungkan, keupayaannya untuk terus beroperasi sebagai satu perniagaan berterusan, keupayaannya untuk terus memenuhi keperluan NASDAQ berterusan, kesan penyebaran COVID-19, permintaan untuk produk dan perkhidmatan Syarikat, keadaan ekonomi am dan faktor risiko lain yang terperinci dalam laporan tahunan dan penyata lain Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Hubungan Pelabur
Jabatan Hubungan Pelabur BIMI International Medical Inc.
E-mel: vinson@usbimi.com
Tel: +1 949 981 6274