ASLAN Pharmaceuticals Laporkan Keputusan Kewangan Suku Ketiga 2023 dan Memberi Kemas Kini Korporat

 • Data ketopok positif dilaporkan pada Julai dari TREK-AD, kajian Fasa 2b bagi eblasakimab dalam dermatitis atopik sederhana hingga teruk, memenuhi titik utama merentasi tiga lengan dos dan kajian itu menubuhkan potensi eblasakimab’s untuk menyampaikan rejim dos bulanan dari permulaan dengan profil keberkesanan yang bersaing.
 • Persediaan sedang dijalankan untuk kemajuan eblasakimab ke pembangunan klinikal Fasa 3 pada 2024.
 • Data interim ketopok awal dari kajian FAST-AA (FArudodstat STudy in Alopecia Areata) Fasa 2a bagi farudodstat dijangka pada suku pertama 2024.
 • $40.8 juta dalam tunai dan setara tunai pada 30 September 2023; jangkaan larian masuk suku kedua 2024.

SAN MATEO, California dan SINGAPURA, 27 Oktober 2023 — ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN), syarikat biofarma seutama klinikal, memberi tumpuan kepada imunologi yang membangunkan rawatan inovatif untuk mentransformasikan kehidupan pesakit, hari ini mengumumkan keputusan kewangan bagi suku ketiga berakhir 30 September 2023, dan memberi kemaskini aktiviti korporat terkini.

“Pada permulaan suku ketiga, kami memaparkan data ketopok positif Fasa 2b dari kajian TREK-AD menunjukkan eblasakimab berpotensi untuk menyampaikan rejim dos bulanan dari permulaan rawatan dengan profil keberkesanan bersaing. Dalam kaji selidik kami terhadap doktor AS, ciri ini dianggap sebagai salah satu yang paling penting dalam rawatan baru bagi dermatitis atopik (DA) dan kelebihan yang meyakinkan untuk membezakan eblasakimab dalam landskap rawatan DA semasa dengan tujuh puluh peratus daripada mereka yang disoal selidik,” kata Dr Carl Firth, CEO, ASLAN Pharmaceuticals.

“Selain itu, data dari kajian TREK-AD diterima sebagai penyampaian lisan terkemudian di Kongres Akademi Eropah Dermatologi dan Venereologi pada bulan Oktober. Kami memaparkan analisis baharu menunjukkan eblasakimab adalah sama berkesan bagi pesakit DA yang penyakitnya dinilai sebagai teruk, manakala kesan plasebo jelas dikurangkan, membawa kepada pengembangan dalam keberkesanan disesuaikan plasebo. Kaitan kadar plasebo tinggi dengan keparahan penyakit yang lebih rendah telah diperhatikan dalam kajian DA baru-baru ini dan menekankan sensitiviti tindak balas plasebo kepada keparahan penyakit. Seperti yang dibincangkan dalam webinar yang kami anjurkan bersama pemimpin pendapat utama dalam bidang dermatologi, keberkesanan mutlak ubat mungkin merupakan ukuran yang lebih boleh dipercayai, dan lebih relevan dalam dunia sebenar, berbanding keberkesanan disesuaikan plasebo di mana terdapat perbezaan dalam keparahan penyakit asas. Analisis ini dan lain-lain yang masih berjalan, bersama-sama dengan hasil kaji selidik pesakit dan doktor kami, menyokong perancangan kajian Fasa 3 eblasakimab kami, yang dijangka akan dimulakan pada 2024 bersama-sama rakan komersial global,” Dr Firth tambah.

Titik ketiga 2023 dan sorotan perniagaan terkini

Q3 dan perkembangan klinikal terkini

 • Pada Julai, ASLAN memaparkan lima abstrak menonjolkan penemuan berkaitan eblasakimab sebagai poster dan penyampaian lisan di Kongres Dermatologi Sedunia ke-25 yang berlangsung di Singapura. Poster boleh diakses dalam bahagian “Penerbitan” laman web ASLAN.
 • Pada Julai, ASLAN mengumumkan data ketopok positif dari kajian dos berjulat Fasa 2b TREK-AD bagi eblasakimab yang memenuhi titik utama merentasi tiga lengan dos. Eblasakimab menunjukkan potensi untuk dos bulanan dari permulaan dengan profil keberkesanan bersaing dalam DA sederhana hingga teruk.
 • Pada Oktober, ASLAN memaparkan abstrak terkemudahan di EADV Kongres ke-32, di Berlin, Jerman. Data baharu dari analisis selepas fakta bagi pesakit dengan penyakit teruk (ditakrifkan sebagai mereka dengan skor EASI asas sekurang-kurangnya 21), mewakili 63% pesakit niat untuk rawat, menunjukkan dos bulanan dengan 600 mg eblasakimab selama 16 minggu membawa kepada pengurangan 74.5% dalam skor EASI (berbanding 38.0% pada plasebo, p<0.0001) dan EASI-75 53.6% (berbanding 12.9% pada plasebo, p=0.0009), mewakili pengembangan ketara dalam keberkesanan disesuaikan plasebo manakala tindak balas kepada rawatan eblasakimab dikekalkan. Tiga abstrak tambahan mengenai eblasakimab dan farudodstat dipaparkan di kongres.
 • Pada Oktober, bekerjasama dengan Dermatology Times, ASLAN menerbitkan siri video KOL maya menampilkan Dr Peter Lio, MD, FAAD menonjolkan wawasan dari kaji selidik yang dikomisikan oleh ASLAN mengenai kepuasan pesakit AS dengan rawatan DA semasa dan amalan mengenakan doktor. Siri video boleh diakses di sini.
 • Pada Oktober, ASLAN bersama-menganjurkan perbincangan panel bersama Organisasi Penyelidikan Klinikal terkemuka bertajuk, “The Changing Face of Atopic Dermatitis: How the Clinical Trial and Treatment Landscape has Changed in the Seven Years Following Dupilumab’s Introduction” yang menampilkan Pemimpin Pendapat Utama, Jonathan Silverberg, MD, PhD, MPH (Sekolah Perubatan dan Kesihatan George Washington University) dan April W. Armstrong, MD, MPH (UCLA). ASLAN memaparkan analisis selepas fakta lanjut dari kajian TREK-AD, serta wawasan dari kaji selidik pesakit dan sikap doktor AS baru-baru ini terhadap mengenakan rawatan untuk DA. Ralat acara boleh diakses di sini.

Titik ketibaan yang dijangka segera

 • Penyampaian keputusan awal mengenai eblasakimab dalam model penjelmaan manusia bagi penyakit paru-paru kronik obstruktif (COPD) pada Persidangan Perkembangan Rawatan Dermatologi untuk Penyakit Kulit Berinflamasi ke-7 pada 2 November.
 • Data ketopok interim awal dari kajian FAST-AA bagi farudodstat dijangka pada suku pertama 2024.
 • Satu kajian Fasa 1 bagi eblasakimab di Jepun dijangka akan dimulakan oleh rakan ASLAN, Zenyaku Kogyo Co,. pada separuh pertama 2024.
 • ASLAN sedang menjalankan analisis berterusan bagi kajian TREK-AD dan merancang untuk menyampaikan data mengenai biomarker dan hasil yang dilaporkan oleh pesakit untuk penerbitan di persidangan saintifik masa hadapan.
 • Satu mesyuarat akhir Fasa 2 dengan Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat dijangka dan permulaan berikutnya program klinikal Fasa 3 untuk eblasakimab dijangka berlaku pada 2024.

Sorotan kewangan suku ketiga 2023

 • Pada 30 September 2023, Syarikat mempunyai