ASLAN Pharmaceuticals akan Menghoskan Perbincangan Panel KOL Hari Ini mengenai Perubahan dalam Landskap Ujian Klinikal dan Rawatan untuk Dermatitis Atopik

  • Perbincangan ini menampilkan KOLs Dr Jonathan Silverberg, Dr April W. Armstrong, dan sebuah CRO terkemuka akan menjelaskan “Wajah Atopik Dermatitis yang Berubah: Bagaimana Landskap Uji Klinik dan Rawatan Telah Berubah dalam Tujuh Tahun Berikutan Pengenalan Dupilumab”
  • Pengurusan ASLAN akan membentangkan analisis tambahan dari kajian TREK-AD dan kajian pasaran baru dari tinjauan perubatan dan pesakit tentang landskap rawatan AD
  • Daftar di sini untuk menghadiri webcast acara hari ini pada pukul 11: 00 pagi ET

SAN MATEO, California dan SINGAPURA, 24 Oktober 2023 – ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN), (“ASLAN”), syarikat biofarma seutama klinikal, berfokus kepada imunologi yang membangunkan rawatan inovatif untuk mentransformasikan kehidupan pesakit, mengumumkan bahawa ia akan menjadi tuan rumah bersama acara pelabur maya hari ini dengan sebuah Organisasi Penyelidikan Klinikal (CRO) terkemuka, bertajuk “Wajah Atopik Dermatitis yang Berubah: Bagaimana Landskap Uji Klinik dan Rawatan Telah Berubah dalam Tujuh Tahun Berikutan Pengenalan Dupilumab“, pada 11:00 pagi – 12:00 tengah hari ET. Pendaftaran untuk webcast boleh diakses di sini.

Webcast ini akan menampilkan pembentangan oleh ASLAN dan CRO diikuti perbincangan panel dengan Pakar Pandangan Utama, Jonathan Silverberg, MD PhD MPH (Sekolah Perubatan dan Kesihatan George Washington University), dan April W. Armstrong, MD MPH (UCLA), tentang perubahan dalam landskap uji klinik dan rawatan dermatitis atopik (AD), kesan perubahan ini terhadap data klinikal dan terapi baru, dan penyelesaian yang mungkin untuk mengoptimumkan uji klinik AD.

Semasa acara ini, ASLAN akan membentangkan analisis tambahan populasi pesakit TREK-AD membina data yang baru diterbitkan di Kongres Akademi Eropah Dermatologi dan Venereologi ke-32 (EADV). Keberkesanan eblasakimab telah ditunjukkan sebanding pada semua tahap keparahan penyakit yang dikaji, bagaimanapun, penyakit kurang parah telah ditunjukkan menghasilkan respons plasebo yang lebih besar dalam TREK-AD dan kajian terkini lain, menjadikan keberkesanan disesuaikan plasebo bergantung secara kritikal kepada keparahan penyakit dalam populasi pesakit uji klinik.

ASLAN juga akan membentangkan wawasan baru tentang landskap rawatan AD berdasarkan tinjauan pesakit yang baru dilakukan terhadap doktor dan pesakit AD di AS. Antara temuannya, doktor yang ditinjau memilih profil produk eblasakimab untuk menjadi biologik pilihan mereka untuk direskripsikan untuk AD dalam pengaturan pertama dan kedua selepas dupilumab. Selain itu, tujuh puluh peratus doktor yang ditinjau menganggap dos bulanan dari permulaan rawatan sebagai salah satu ciri paling penting bagi terapi AD baru, konsisten dengan rejim dos yang berpotensi untuk eblasakimab. Pesakit yang ditinjau menekankan kepentingan pilihan rawatan baru untuk AD, dengan lebih daripada setengah pesakit dupilumab menyatakan kesediaan untuk beralih ke biologik dengan profil produk eblasakimab.

“Kami gembira dapat menyumbang kepada perbincangan hari ini yang bertujuan untuk memantik dialog tentang profil pesakit AD yang berubah yang hadir dalam kajian klinikal. Pada masa di mana pesakit AD terus menanggung beban penyakit dan merasa tidak terlayani oleh piawaian rawatan, penting bagi pakar dermatologi terkemuka dan industri untuk bekerjasama menangani cabaran berkembang dalam pembangunan ubat dan mengkaji penyelesaian untuk terus membawa inovasi baharu kepada pesakit,” kata Dr Alex Kaoukhov, Ketua Pegawai Perubatan, ASLAN Pharmaceuticals. “Temuan baharu dari tinjauan perubatan dan pesakit kami menguatkan potensi eblasakimab untuk memenuhi permintaan pesakit AD untuk pilihan rawatan lebih mudah, selamat dan berkesan berbanding terapi yang tersedia hari ini. Kami mengaplikasikan pembelajaran dari perbincangan hari ini dan data pasaran untuk mengoptimumkan kajian semasa dan masa depan kami, termasuk perancangan program pembangunan fasa 3 untuk eblasakimab.”

Berdasarkan pembelajaran ini dari TREK-AD, ASLAN merancang untuk melaksanakan perubahan kepada kajian fasa 2b TREK-DX semasa untuk eblasakimab pada pesakit AD sederhana hingga teruk yang telah mengalami dupilumab. Selain merekrut pesakit di AS, ASLAN akan membuka lokasi baharu di Eropah, memperkenalkan pengesahan pemeriksa bebas tentang keparahan penyakit, dan mengetatkan kriteria sertaan untuk merekrut pesakit dengan skor Eczema Area and Severity Index (EASI) asas sekurang-kurangnya 18. ASLAN akan memberikan panduan terkini tentang jadual waktu untuk kesimpulan utama dari kajian selepas perubahan ini dilaksanakan, dan mengesahkan perubahan ini tidak memberi kesan kepada persiapan Syarikat untuk kajian fasa 3 eblasakimab pada AD sederhana hingga teruk.

Daftar di sini untuk menghadiri webcast atau menonton ulang acara, yang akan tersedia selama 180 hari.

Tentang eblasakimab

Eblasakimab adalah antibodi monoklonal potensi pertama jenisnya menyasar subunit reseptor IL-13 daripada Reseptor Jenis 2, laluan penting yang menggerakkan beberapa penyakit radang alergi. Mekanisme tindakan unik eblasakimab membolehkan sekatan khusus Reseptor Jenis 2 dan berpotensi untuk memperbaiki biologik semasa yang digunakan untuk merawat penyakit alergi. Dengan menghalang Reseptor Jenis 2, eblasakimab mencegah isyarat melalui interleukin 4 (IL-4) dan interleukin 13 (IL-13) – pemacu utama radang dalam AD. Keputusan positif dari Kajian Fasa 2b TREK-AD pada AD sederhana hingga teruk menyokong potensi eblasakimab untuk menyediakan rejim dos bulanan dari permulaan dalam AD tanpa menjejaskan keberkesanan dan dengan profil keselamatan yang menggalakkan telah ditunjukkan setakat ini, dengan persiapan untuk Fasa 3 sedang berjalan. ASLAN juga sedang menyiasat eblasakimab pada pesakit AD sederhana hingga teruk yang telah mengalami dupilumab dalam Ujian Fasa 2, TREK-DX.

Tentang ASLAN Pharmaceuticals

ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN) adalah syarikat biofarma seutama klinikal, berfokus kepada imunologi yang membangunkan rawatan inovatif untuk mentransformasikan kehidupan pesakit. ASLAN sedang membangunkan eblasakimab, antibodi monoklonal potensi pertama jenisnya menyasar reseptor IL-13 pada dermatitis atopik sederhana hingga teruk (AD) dengan potensi untuk memperbaiki biologik semasa yang digunakan untuk merawat penyakit alergi, dan telah melaporkan data utama positif dari kajian dos berjulat Fasa 2b pada pesakit AD sederhana hingga teruk. ASLAN juga sedang membangunkan farudodstat, penghalang oral berdaya tinggi enzim dihidroorotat dehidrogenase (DHODH) sebagai rawatan potensi pertama jenisnya untuk kebotakan areata (AA) dalam Ujian Bukti Konsep Fasa 2a dengan kesimpulan perantaraan dijangka pada 1Q 2024. ASLAN mempunyai pasukan di San Mateo, California, dan di Singapura. Untuk maklumat tambahan sila lawati laman web atau ikuti ASLAN di LinkedIn.

Hubungan Media dan IR

Emma Thompson Ashley R. Robinson
Spurwing Communications LifeSci Advisors, LLC
Tel: Tel: