ASLAN Pharmaceuticals akan Mengadakan Sesi Perbincangan Panel KOL mengenai Perubahan dalam Landskap Ujian Klinikal dan Rawatan untuk Dermatitis Atopik

  • Pengurusan ASLAN akan membentangkan data terkini dari kajian TREK-AD dan data kajian pasaran baru mengenai landskap rawatan AD daripada kaji selidik pesakit dan pakar preskripsi
  • Daftar di sini untuk menghadiri webcast pada 24 Oktober 2023 jam 11:00 pagi Waktu Timur

SAN MATEO, California dan SINGAPURA, 18 Oktober 2023 — ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN), syarikat biofarma seutama klinikal yang membangunkan rawatan inovatif untuk mengubah kehidupan pesakit dengan memberi tumpuan kepada imunologi, hari ini mengumumkan bahawa ia akan menjadi tuan rumah perbincangan panel bersama sebuah Pertubuhan Penyelidikan Klinikal (CRO) terkemuka, “Wajah Baru Dermatitis Atopik: Bagaimana Landskap Ujian Klinikal dan Rawatan Telah Berubah Dalam Tujuh Tahun Selepas Pengenalan Dupilumab“, yang akan menampilkan Pakar Pandangan Utama (KOL) Jonathan Silverberg, MD, PhD, MPH (Sekolah Perubatan dan Kesihatan George Washington University), dan April W. Armstrong, MD, MPH (Kesihatan UCLA).

Acara webcast akan menampilkan pembentangan oleh ASLAN dan CRO diikuti perbincangan panel dengan kedua-dua KOL, mengenai perubahan dalam landskap ujian klinikal dan rawatan dermatitis atopik (AD), impak perubahan ini terhadap data klinikal dan terapi baru, dan penyelesaian yang mungkin untuk mengoptimumkan ujian AD.

Pengurusan ASLAN akan membincangkan data dari kajian Fasa 2b TREK-AD mengenai eblasakimab dan akan membentangkan kajian pasaran baru dari kaji selidik pesakit dan pakar preskripsi mengenai pandangan mereka terhadap terapi semasa dan masa depan.

Daftar di sini untuk menghadiri webcast dari 11:00 pagi – 12:00 tengah hari pada Selasa, 24 Oktober 2023, atau tonton semula acara tersebut.

Mengenai Jonathan Silverberg, MD, PhD, MPH

Jonathan Silverberg ialah Profesor Dermatologi di Sekolah Perubatan dan Kesihatan George Washington University di Washington, DC. Beliau merupakan Pengarah Penyelidikan Klinikal dan Dermatitis Sentuhan.

Dr. Silverberg menyiapkan pengajian sarjana muda dan perubatan sebagai sebahagian daripada program sarjana muda/Doktor Perubatan bersepadu yang sangat terpilih di Universiti Negeri New York Downstate Medical Center, di Brooklyn. Dr. Silverberg juga menerima kedoktorannya dalam neuroimunologi dan Ijazah Sarjana Kesihatan Awam dalam biostatistik dan epidemiologi dari Universiti Negeri New York Downstate Medical Center di mana beliau juga menyiapkan praktik dalam perubatan dalaman. Beliau menyiapkan latihan perubatan dermatologi di Pusat Hospital St. Luke’s-Roosevelt dan Beth Israel di New York, NY dan berkhidmat sebagai Ketua Residen semasa tahun terakhirnya.

Kepentingan penyelidikan Dr. Silverberg termasuk epidemiologi penyakit kronik dan jangkitan. Beliau telah menerbitkan secara meluas mengenai epidemiologi penyakit kulit kronik seperti eksim, psoriasis dan gangguan pembuluh darah autoimun serta jangkitan seperti COVID-19, campak, herpes zoster, selulitis dan jangkitan kulit dan serius lain. Dr. Silverberg juga merupakan penyelidik prinsipal tempatan, kebangsaan dan / atau antarabangsa untuk banyak ujian klinikal untuk rawatan baru dalam dermatitis atopik dan gangguan radang lain. Beliau juga telah memberikan sumbangan besar kepada penyelidikan perkhidmatan kesihatan, pembangunan hasil dilaporkan oleh pesakit, memahami komorbiditi dan beban gatal dan penyakit kulit radang, meningkatkan dermatologi berasaskan bukti, pembangunan ubat, dan reka bentuk ujian klinikal. Penerbitannya termasuk lebih daripada 1,500 artikel terkemuka, abstrak dan bab buku. Beliau juga merupakan penulis buku panduan pengurusan klinikal dermatitis atopik (edisi kedua diterbitkan pada 2022).

Mengenai April W. Armstrong, MD, MPH

Dr. April Armstrong ialah Profesor dan Ketua Dermatologi di Universiti California, Los Angeles (UCLA). Sebelum berada di UCLA, Dr. Armstrong berkhidmat sebagai Timbalan Dekan untuk Penyelidikan Klinikal di Universiti Selatan California (USC).

Dr. Armstrong merupakan pakar dermatologi dan penyelidik klinikal yang terkenal antarabangsa dalam penyakit kulit radang seperti psoriasis dan dermatitis atopik. Dr. Armstrong telah menjalankan lebih daripada 150 ujian klinikal dan menerbitkan lebih daripada 400 artikel dalam jurnal saintifik. Dr. Armstrong juga merupakan pendidik yang berdedikasi, telah menerima pelbagai anugerah untuk usaha pendidikan beliau.

Dr. Armstrong mempunyai sejarah panjang perkhidmatan kepada profesion perubatan pada peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Beliau merupakan ahli lembaga Akademi Dermatologi Amerika, Pengerusi Lembaga Perubatan Yayasan Psoriasis Kebangsaan, Co-Presiden Kumpulan Penyelidikan dan Penilaian Psoriasis dan Artritis Psoriatik (GRAPPA), ahli majlis Majlis Eczema Antarabangsa dan Majlis Psoriasis Antarabangsa, dan ahli lembaga untuk Ukuran Hasil Dermatologi Antarabangsa dan Persatuan Dermatologi dan Pembedahan Kulit California (CalDerm). Beliau juga merupakan ahli lembaga editorial JAMA Dermatologi dan pernah berkhidmat di lembaga editorial JAAD dan jurnal-jurnal lain.

Dr. Armstrong mendapat ijazah perubatannya dari Sekolah Perubatan Harvard dan menyiapkan perubatan dermatologi di Program Perubatan Dermatologi Gabungan Harvard. Beliau juga mendapat Ijazah Sarjana Kesihatan Awam dari Sekolah Kesihatan Awam Harvard.

Mengenai eblasakimab
Eblasakimab merupakan antibodi monoklonal potensi pertama dalam kelasnya yang menargetkan subunit reseptor IL-13 dari reseptor Jenis 2, laluan utama yang menggerakkan pelbagai penyakit radang alergi. Mekanisme tindakan unik eblasakimab membolehkan sekatan spesifik reseptor Jenis 2 dan berpotensi untuk meningkatkan biologik semasa yang digunakan untuk merawat penyakit alergi, dan data fasa 2b kajian TREK-AD dalam dermatitis atopik sederhana hingga teruk menyokong potensi eblasakimab untuk menyediakan dos bulanan daripada permulaan dalam AD tanpa menjejaskan keberkesanan dan dengan profil keselamatan yang menggalakkan telah ditunjukkan sehingga kini, dengan persiapan untuk Fasa 3 sedang berjalan. ASLAN juga sedang menyiasat eblasakimab dalam pesakit dermatitis atopik sederhana hingga teruk yang mengalami dupilumab dalam kajian Fasa 2 TREK-DX.

Mengenai ASLAN Pharmaceuticals

ASLAN Pharmaceuticals (Nasdaq: ASLN) adalah syarikat biofarma seutama klinikal yang memberi tumpuan kepada imunologi untuk membangunkan rawatan inovatif bagi mengubah kehidupan pesakit. ASLAN sedang membangunkan eblasakimab, antibodi potensi pertama dalam kelasnya yang menargetkan reseptor IL-13 dalam dermatitis atopik sederhana hingga teruk (AD) dengan potensi untuk meningkatkan biologik semasa yang digunakan untuk merawat penyakit alergi, dan telah melaporkan data topline positif dari kajian fasa 2b berjulat dos dalam AD sederhana hingga teruk. ASLAN juga sedang membangunkan farudodstat, penghalang oral berpotensi pertama dalam kelasnya terhadap enzim dihidrorotat dehidrogenase (DHODH) sebagai rawatan potensi pertama dalam kelasnya untuk alopesia areata (AA) dalam kajian bukti konsep fasa 2a dengan bacaan perantaraan dijangka pada 1Q 2024. ASLAN mempunyai pasukan di San Mateo, California, dan di Singapura. Untuk maklumat tambahan sila lawati website atau ikuti ASLAN di LinkedIn.

Hubungan Media dan IR

Emma Thompson
Spurwing Communications
Tel: +65 6206 7350
Email: ASLAN@spurwingcomms.com
Ashley R. Robinson
LifeSci Advisors, LLC
Tel: +1 (617) 430-7577
Email: