Affimed umumkan pemindahan penyenaraian ke Pasaran Modal Nasdaq

MANNHEIM, Germany, Oct. 04, 2023 — Affimed N.V. (“Affimed”, atau “Syarikat”), sebuah syarikat peringkat klinikal immuno-onkologi yang komited untuk memberi pesakit keupayaan semula jadi mereka untuk melawan kanser, mengumumkan hari ini bahawa ia telah menerima kelulusan daripada Jabatan Kelayakan Penyenaraian Nasdaq Stock Market (“Nasdaq”) untuk memindahkan penyenaraian sahamnya daripada Pasaran Global Nasdaq ke Pasaran Modal Nasdaq. Pemindahan ini berkuat kuasa mulai permulaan perniagaan pada 4 Oktober 2023.

Pengumuman ini tidak mempunyai kesan serta-merta ke atas penyenaraian atau perdagangan saham Biasa Syarikat. Saham Syarikat akan terus didagangkan di bawah simbol “AFMD”. Kelulusan oleh Nasdaq adalah tertakluk kepada Syarikat memenuhi keperluan nilai pasaran saham awam yang tersenarai untuk penyenaraian berterusan dan semua keperluan lain yang berkenaan untuk penyenaraian di Pasaran Modal Nasdaq.

Berhubung dengan pemindahan ke Pasaran Modal Nasdaq, Syarikat layak untuk tempoh tambahan 180 hari (atau sehingga 1 April 2024) untuk mematuhi semula keperluan yang dinyatakan dalam Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5450(a)(1) bahawa harga tawaran saham Syarikat memenuhi atau melebihi $1.00 setiap saham untuk sekurang-kurangnya sepuluh hari perniagaan berturut-turut (the “Minimum Bid Price Rule”). Syarikat berhasrat untuk terus memantau harga tawaran saham biasanya dan mempertimbangkan pilihan yang ada untuk mematuhi semula Peraturan Harga Tawaran Minimum.

Mengenai Affimed N.V.
Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah syarikat peringkat klinikal immuno-onkologi yang komited untuk memberi pesakit keupayaan semula jadi mereka untuk melawan kanser dengan merealisasikan potensi yang belum digunakan sepenuhnya sistem imun semula jadi. Platform ROCK® Syarikat membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai hematologi dan tumor pepejal, membolehkan portfolio siri tunggal ejen pengikat sel imun (ICE®) yang dimiliki sepenuhnya dan program gabungan terapi. Platform ROCK® inovatif ini membolehkan Affimed menjadi syarikat pertama dengan ICE® peringkat klinikal. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, dengan pejabat di New York, NY, Affimed diketuai oleh pasukan pengurusan bioteknologi dan farmaseutikal yang berpengalaman yang disatukan oleh visi yang berani untuk menghentikan kanser daripada pernah mengganggu kehidupan pesakit. Untuk maklumat lanjut mengenai orang, portfolio dan rakan kongsi Syarikat, sila layari: www.affimed.com.

Kenyataan Prospektif

Laporan ini mengandungi kenyataan prospektif. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah adalah kenyataan prospektif, yang kerap ditunjukkan dengan terma seperti “menjangka,” “percaya,” “anggaran,” “jangka,” “matlamat,” “berhasrat,” “meninjau ke hadapan,” “boleh,” “pelan,” “berpotensi,” “ramal,” “projek,” “sepatutnya,” “akan” dan ungkapan serupa. Keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil yang dijangkakan oleh kenyataan prospektif Syarikat disebabkan oleh risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam pengemukaan Affimed kepada SEC. Memandangkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain ini, anda tidak sepatutnya bergantung sepenuhnya pada kenyataan prospektif ini, dan Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini kenyataan prospektif ini, walaupun maklumat baharu menjadi tersedia pada masa hadapan.

Hubungi Pelabur
Alexander Fudukidis
Pengarah, Ketua Hubungan Pelabur
E-mel: a.fudukidis@affimed.com
Tel.: +1 (917) 436-8102