Affimed mengumumkan penerimaan abstrak yang membandingkan sel NK yang diarahkan semula oleh Pengikat Sel Semula Jadi syarikat dan sel CAR-NK untuk pembentangan poster di Mesyuarat Tahunan ke-38 Persatuan Immunoterapi Kanser

MANNHEIM, Germany, 27 Sept. 2023 – Affimed N.V. (Nasdaq: AFMD) (“Affimed”), sebuah syarikat immuno-onkologi peringkat klinikal komited untuk memberi pesakit keupayaan semula untuk melawan kanser, hari ini mengumumkan bahawa abstrak dengan perbandingan sel NK yang diarahkan oleh innate cell engagers (ICE®) Syarikat berbanding sel CAR-NK telah diterima untuk persembahan poster di Mesyuarat Tahunan ke-38 Persatuan Immunoterapi Kanser (SITC), yang akan diadakan pada 1-5 November 2023 di San Diego, California.

Butiran persembahan poster adalah seperti berikut:

Tajuk: Mengarahkan ketoksikan sel NK oleh Innate Cell Engagers: Satu pendekatan berbeza dan inovatif berbanding sel CAR-NK

Penulis Penyaji: Sonya Ioana Ciulean

Nombor Abstrak: 329

Masa Persembahan Poster: Jumaat, 3 Nov. 2023, 12:00 – 1:30 ptg dan 5:10 – 6:40 ptg.

Lokasi: Dewan Pameran A dan B1 – Pusat Konvensyen San Diego

Maklumat lanjut mengenai persidangan SITC boleh didapati dalam talian di Home – SITC 2023 (sitcancer.org)

Mengenai Affimed N.V.

Affimed (Nasdaq: AFMD) adalah syarikat immuno-onkologi peringkat klinikal yang komited untuk memberi pesakit keupayaan semula untuk melawan kanser dengan memanfaatkan potensi yang belum digunakan sepenuhnya sistem imun semula jadi. Platform ROCK® Syarikat membolehkan pendekatan sasaran tumor untuk mengenal pasti dan membunuh pelbagai hematologi dan tumor pepejal, membolehkan pipeline produk tunggal dan gabungan terapi milik penuh dan rakan kongsi yang luas. Platform ROCK® menjana molekul innate cell engager (ICE®) disesuaikan yang menggunakan sel imun pesakit untuk memusnahkan sel tumor. Pendekatan inovatif ini membolehkan Affimed menjadi syarikat pertama dengan ICE® peringkat klinikal. Beribu pejabat di Mannheim, Jerman, dengan pejabat di New York, NY, Affimed diketuai oleh pasukan pengurusan bioteknologi dan farmaseutikal yang berpengalaman disatukan oleh visi yang berani untuk menghentikan kanser daripada mengganggu kehidupan pesakit. Untuk maklumat lanjut mengenai orang, pipeline dan rakan kongsi Syarikat, sila layari: www.affimed.com.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah adalah kenyataan prospektif, yang kerap ditunjukkan dengan terma seperti “menjangkakan”, “percaya”, “boleh”, “menganggarkan”, “menjangka”, “matlamat”, “berhasrat”, “merancang”, “berpotensi”, “meramalkan”, “projek”, “sepatutnya”, “akan”, “boleh” dan ungkapan serupa. Kenyataan prospektif muncul di beberapa tempat dalam pelepasan ini dan termasuk kenyataan mengenai niat, kepercayaan, unjuran, tinjauan dan jangkaan Syarikat semasa, antara lain, potensi AFM13, AFM24, AFM28 dan calon produk Syarikat yang lain, nilai platform ROCK®, pembangunan praklinikal dan ujian klinikal yang sedang berjalan, kolaborasinya dan pembangunan produknya dalam gabungan dengan terapi lain, masa dan keupayaannya untuk membuat penyerahan peraturan dan mendapatkan dan mengekalkan kelulusan kawal selia untuk calon produknya, kedudukan harta inteleknya, aktiviti kolaborasinya, keupayaannya untuk membangunkan fungsi komersial, data ujian klinikal, hasil operasinya, keperluan tunai, keadaan kewangan, kecairan, prospek, transaksi masa depan, pertumbuhan dan strategi, industri di mana ia beroperasi, tren makroekonomi yang mungkin menjejaskan industri atau Syarikat, seperti ketidakstabilan dalam sektor perbankan yang dialami pada suku pertama 2023, kesan pandemik COVID-19, manfaat kepada Affimed penamaan ubat orphan, kesan ke atas perniagaannya oleh peristiwa politik, peperangan, keganasan, gangguan perniagaan dan geopolitik lain dan ketidakpastian, seperti konflik Rusia-Ukraine, hakikat bahawa data klinikal semasa AFM13 dalam gabungan dengan terapi sel NK adalah berdasarkan AFM13 prakompleks dengan sel NK tali pusat allogeneik segar dari Pusat Kanser MD Anderson University of Texas, berbanding AB-101 Artiva dan ketidakpastian dan faktor lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyerahan Affimed dengan SEC. Memandangkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain ini, anda tidak sepatutnya bergantung sepenuhnya pada kenyataan prospektif ini, dan Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini kenyataan prospektif ini, walaupun maklumat baharu menjadi tersedia pada masa depan.

Hubungan Pelabur

Alexander Fudukidis
Pengarah, Hubungan Pelabur
E-mel: a.fudukidis@affimed.com
Tel.: +1 (917) 436-8102

Media Hubungan

Mary Beth Sandin
Naib Presiden Pemasaran dan Komunikasi
E-mel: m.sandin@affimed.com