Adlai Nortye Ltd. & Nucleai dianugerikan Hadiah Poster Terbaik ESMO 2023

SINGAPURA dan NORTH BRUNSWICK, N.J. dan HANGZHOU, China, 23 Oktober 2023 — Adlai Nortye Ltd. (NASDAQ: ANL) (“Syarikat” atau “Adlai Nortye”), sebuah syarikat bioteknologi klinikal global yang memberi tumpuan kepada ubat-ubatan onkologi inovatif, dan Nucleai, sebuah syarikat pembangunan biomarker dan diagnostik berasaskan AI yang menggunakan patologi, dengan sukacitanya mengumumkan hari ini penerimaan Hadiah Poster Terbaik ESMO 2023 untuk sesi poster Ahad, 22 Oktober 2023 dengan penyampaian kajian “Menggunakan Imej H&E dan Patologi Digital untuk Meramal Respons kepada Buparlisib dalam SCCHN”. Kajian itu menilai satu metodologi baharu untuk mengenal pasti pesakit squamous cell carcinoma kepala dan leher (SCCHN) berulang atau metastatik yang berkemungkinan untuk mendapat manfaat daripada rawatan gabungan Buparlisib + paclitaxel. Tumpuan adalah untuk memeriksa struktur AI dan menganalisis imej H&E yang berkaitan dengan hasil klinikal.

“Mengenal pasti calon yang berpotensi untuk terapi Buparlisib + paclitaxel di kalangan pesakit metastatik SCCHN adalah langkah penting untuk menyediakan rawatan yang lebih selamat dan berkesan, demi mencapai hasil kesihatan yang positif, secara tepat masa dan akhirnya untuk menyelamatkan nyawa. Kami sangat gembira kajian itu diiktiraf bagi kualiti dan kejayaannya,” kata Dr. Lars Birgerson, Presiden & CMO Adlai Nortye.

“Kami bersemangat untuk membawa biomarker ruang ke hadapan penyelidikan dan pembangunan ubat, dan kami berharap untuk mengesahkan mendapatkan lagi penemuan ini bekerjasama dengan Adlai Nortye,” kata Oscar Puig, Naib Presiden Perubatan Translational dan Diagnostik di Nucleai.

Poster itu, #869P, dibentangkan pada sesi poster Kanser Kepala dan Leher Ahad, 22 Oktober 2023. Hadiah Poster Terbaik diberikan pada penghujung Sesi Poster Ahad.

Mengenai Buparlisib (AN2025)
Buparlisib (AN2025) adalah penghalang pan-PI3K oral yang menargetkan semua isoform kelas I PI3K dan aktif dalam keganasan hematologi dan tumor. Ia kini sedang dibangunkan untuk SCCHN metastatik dalam kajian fasa III global BURAN sedang berjalan (NCT04338399).

Mengenai kajian BURAN
Kajian BURAN adalah kajian fasa III berbilang pusat, rawak dan terbuka untuk menilai kesan rawatan buparlisib sekali sehari dalam gabungan dengan paclitaxel mingguan berbanding paclitaxel mingguan sahaja ke atas pesakit dengan kepala dan leher squamous cell carcinoma (HNSCC) yang telah berulang atau statik selepas rawatan anti-PD-1/anti-PD-L1 monoterapi sebelum ini; rawatan anti-PD-1/anti-PD-L1 sebelum ini dalam gabungan dengan rawatan berbasis platina; atau selepas rawatan berjujukan anti-PD-1/anti-PD-L1, sama ada sebelum atau selepas, rawatan berbasis platina.

Mengenai Adlai Nortye (ANL)
Adlai Nortye adalah syarikat bioteknologi klinikal global yang memberi tumpuan kepada ubat-ubatan onkologi inovatif, dengan pusat R & D dan operasi klinikal globalnya di China dan AS. Dengan tumpuan strategik kepada onkologi, Syarikat telah membina platform imuno-onkologi unik dan bekerjasama dengan syarikat farmaseutikal terkemuka untuk menggalakkan inovasi. Adlai Nortye komited untuk menjadi syarikat biofarmaseutikal inovatif dengan visi global dan berusaha untuk memberi manfaat kepada pesakit di seluruh dunia. Matlamat utama Syarikat adalah untuk menukar kanser yang membahayakan nyawa kepada penyakit kronik dan akhirnya boleh disembuhkan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: www.adlainortye.com.

Mengenai Nucleai:
Nucleai adalah syarikat biomarker dan diagnostik berasaskan AI yang ditenagai oleh patologi digital dan biologi ruang. Dengan menggunakan semua mod patologi digital, Nucleai memberikan syarikat farmaseutikal, organisasi penyelidikan kontrak dan makmal diagnostik dengan platform AI terkini untuk meningkatkan ujian klinikal dan memudahkan pembangunan/pelaksanaan diagnostik berasaskan AI. Untuk maklumat lanjut, lawati www.nucleai.ai.

Kenyataan Pandangan Ke Depan dan Amaran
Kenyataan ini mengandungi pandangan ke depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan-peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pandangan ke depan ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “akan”, “dijangka”, “menjangka”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “anggaran”, “berpotensi”, “terus”, “berterusan”, “sasaran” dan kenyataan serupa. Antara lain, kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan syarikat, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan ini, serta pelan strategik dan operasi syarikat untuk perniagaan dan calon terapeutiknya; skop perlindungan yang dapat ditubuhkan dan dikekalkan untuk hak harta intelektual yang melindungi calon terapeutiknya dan keupayaannya untuk menjalankan perniagaannya tanpa melanggar hak harta intelektual orang lain; anggaran perbelanjaan, pendapatan masa depan, keperluan modal dan keperluannya untuk mendapatkan pembiayaan tambahan yang mencukupi; risiko berkaitan dengan perubahan undang-undang kesihatan, peraturan dan peraturan di PRC dan Amerika Syarikat atau di tempat lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan syarikat kepada SEC.

Hubungan Pelabur:
Charles Zhou
Amanda Kong

Adlai Nortye Ltd.
ir@adlainortye.com