Yoshitsu Co., Ltd. Mengumumkan Penutupan Pembiayaan Terdaftar Langsung Sekitar $4.0 Juta dan Penempatan Swasta

(SeaPRwire) –   Tokyo, Jepun, 30 Januari 2024 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom, mengumumkan hari ini penutupan penawaran terus berdaftar yang diumumkan terdahulu bagi 5,970,152 Saham Deposit Amerika (“ADS”) dengan pelabur institusi tertentu, pada harga pembelian $0.67 setiap ADS. Dalam penempatan persendirian serentak, Syarikat juga mengeluarkan kepada pelabur yang sama waran pembelian ADS.

Waran mempunyai harga pelaksanaan $0.67 setiap ADS, boleh dilaksanakan dengan serta-merta, dan akan tamat tempoh 5.5 tahun berikutan tarikh penerbitan.

Maxim Group LLC bertindak sebagai ejen pelantikan tunggal berhubung penawaran tersebut.

Hasil kasar kepada Yoshitsu Co., Ltd. adalah kira-kira $4,000,000 sebelum menolak yuran ejen pelantikan dan perbelanjaan penawaran lain.

Penawaran ini dibuat menurut kepada penyataan pendaftaran berkesan di atas Borang F-3 (Fail No. 333-274076) yang sebelum ini difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), yang telah diisytiharkan berkuat kuasa pada 8 September 2023. Sekuriti ditawarkan hanya melalui tambahan prospektus dan prospektus pengiring yang membentuk sebahagian daripada penyataan pendaftaran. Salinan prospektus tambahan dan prospektus pengiring berhubung penawaran terus berdaftar boleh diperolehi, dengan menghubungi Maxim Group LLC, di 300 Park Avenue, 16th Floor, New York, NY 10022, Perhatian: Jabatan Prospektus, atau melalui telefon di (212) 895-3745 atau melalui e-mel di . Prospektus tambahan terakhir berhubung penawaran telah difailkan dengan SEC dan boleh diperolehi secara percuma dengan melawat laman web SEC di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual atau mengumpan tawaran untuk membeli sekuriti ini, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang lain di mana tawaran, pengumpanan atau jualan itu akan menjadi tidak sah sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut. Sebarang tawaran, pengumpanan atau tawaran untuk membeli, atau jualan sekuriti akan dibuat menurut kepada keperluan pendaftaran di bawah Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda.

Tentang Yoshitsu Co., Ltd.

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd adalah pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, tambahan pemakanan, dan bekalan perubatan serta peranti), barangan harian (termasuk barangan rumah), produk mewah (termasuk jam tangan berjenama, wangi-wangian, beg tangan, pakaian, dan perhiasan), produk elektronik (termasuk permainan hiburan), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal terus, kedai atas talian, dan kepada francais dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini adalah kenyataan prospektif, di bawah Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan masa depan dan tren kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “berpotensi”, “terus”, “kemungkinan” atau ungkapan serupa yang lain. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk memantau peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran lebih lanjut virus COVID-19, atau berlakunya gelombang kes baru, dan impak yang mungkin terhadap operasi Syarikat, permintaan terhadap produk Syarikat, rantaian bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak boleh menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya, termasuk faktor risiko yang dibincangkan dalam penyataan pendaftaran dan dalam penyataan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh didapati di laman web SEC di .

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.