YanGuFang Umumkan Penerimaan Notis Ketidakpatuhan Nasdaq Akibat Pengunduran Pengarah

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Jan. 25, 2024 — YanGuFang International Group Co., Ltd. (Nasdaq: YGF) (“YanGuFang” atau “Syarikat”), syarikat makanan kesihatan yang terutamanya terlibat dalam pengeluaran, sumber, penyelidikan, pembangunan, dan jualan dan pengedaran produk oat dan bijian di seluruh China dan antarabangsa, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima notis kekurangan ( “Notis”) dari Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) pada 19 Januari 2024. Kekurangan yang dinyatakan oleh Nasdaq adalah disebabkan oleh peletakan jawatan Encik Jiangping Xiao, seorang pengarah bebas Syarikat, dari lembaga pengarah (“Lembaga”) dan jawatankuasa audit Lembaga (“Jawatankuasa Audit”). Akibat peletakan jawatan Encik Xiao, Syarikat tidak lagi mematuhi keperluan pengarah bebas dan jawatankuasa audit Nasdaq seperti yang dinyatakan dalam Peraturan Senarai 5605. Notis menyatakan bahawa, selaras dengan Peraturan Senarai 5605 (b) (1) (A) dan 5605 (c) (4), Nasdaq akan memberi Syarikat tempoh rawatan sehingga awal mesyuarat pemegang saham tahunan Syarikat atau 16 Januari 2025 untuk memulihkan pematuhan; dengan syarat jika mesyuarat pemegang saham tahunan berikutnya diadakan sebelum 15 Julai 2024, maka Syarikat mesti membuktikan pematuhan tidak lewat daripada 15 Julai 2024.

Sekiranya pematuhan tidak dicapai sebelum tamat tempoh rawatan, saham Syarikat akan tertakluk kepada penyingkiran senarai. Pada masa itu, Syarikat boleh merayu keputusan penyingkiran ke Panel Pendengaran. Syarikat merancang untuk mencari calon dan mengisi kekosongan di Lembaga dan Jawatankuasa Audit dalam tempoh rawatan yang diberikan oleh Nasdaq. Notis tidak memberi sebarang kesan segera ke atas senarai saham biasa Syarikat di Nasdaq.

Mengenai YanGuFang International Group Co., Ltd.

YanGuFang International Group Co., Ltd. ialah syarikat bersepadu yang terlibat dalam pengeluaran, penyelidikan dan pembangunan, jualan dan pemasaran produk oat dan bijian asli. Syarikat berkomitmen untuk meningkatkan kesihatan manusia melalui penyelidikannya untuk mengkaji manfaat nutrisi produknya. Syarikat telah membangunkan lebih 80 produk dalam siri oat dan bijian asli. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian dan faktor lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “anggaran,” “menilai,” “percaya,” “berharap,” “mengharapkan,” “menjangka,” “menganggarkan,” “merancang,” “akan,” “hendak,” “boleh,” atau ungkapan serupa. Kenyataan prospektif ini bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan dan projeksi masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan kenyataan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada keupayaan Syarikat untuk menemui calon yang layak untuk mengisi kekosongan di Lembaga dan Jawatankuasa Audit dan memulihkan pematuhan dengan keperluan Nasdaq; risiko dan ketidakpastian mengenai keupayaan Syarikat untuk membangunkan dan menjual produk dan perkhidmatan baru atau dipertingkatkan, meningkatkan modal, menghantar pesanan pelanggan tepat masa, melaksanakan pelan perniagaannya, dan menarik dan mengekalkan pelanggan dan ahli profesional berkemahiran; risiko dan ketidakpastian mengenai fluktuasi pendapatan, fluktuasi kadar pertukaran asing, dan keadaan ekonomi am yang mempengaruhi industri Syarikat dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang diajukan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”). Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat yang diajukan kepada SEC, yang tersedia secara percuma, di laman web SEC.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN MEDIA: Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi: 

YanGuFang International Group Co., Ltd. 
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: ir@yangufang.com