XPENG Umumkan Keputusan Penghantaran Kenderaan untuk Februari 2024

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Mac 1, 2024 — XPeng Inc. (“XPENG” atau “Syarikat,” NYSE: XPEV dan HKEX: 9868), syarikat pemacu pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran kenderaan bagi bulan Februari 2024.

Pada bulan Februari 2024, XPENG menghantar 4,545 Smart EVs. Penghantaran XPENG X9 mencapai 1,448 unit, dengan hampir 4,000 unit X9 dihantar dalam dua bulan pertama pelancarannya, mencapai kedudukan terkemuka dalam segmen MPV elektrik dan juga dalam segmen BEV berbaris ketiga. Dengan peningkatan kapasiti dan penyelesaian segera bagi bekalan komponen tertentu selepas Tahun Baru Cina, kami akan mempercepatkan penghantaran X9 pada bulan Mac.

Pada 29 Februari 2024, XPENG mengumumkan pelancaran fungsi XNGP ADAS tanpa had bagi pengguna berpengalaman XNGP di China. Ketersediaan XNGP tanpa had tidak dibatasi di bandar atau laluan, selagi peta navigasi tersedia. Mengingat liputan meluas XNGP dan pengalaman pemanduan pintar canggih, kadar penembusan pengguna aktif bulanan XNGP bagi pemanduan pintar bandar mencapai 83% pada bulan Februari, memimpin industri dari segi skala pengguna aktif, pengalaman pengguna, dan kadar penembusan kilometer.

Dengan pelancaran sepenuhnya XNGP ADAS untuk pemanduan bandar di China, kilometer pemanduan pintar pemilik kenderaan XPENG semasa cuti Tahun Baru Cina menyaksikan pertumbuhan meletup. Semasa tempoh dari 26 Januari hingga 26 Februari, jumlah kilometer pemanduan pintar pemilik XPENG mencapai 69,777,180 kilometer. Kilometer pemanduan maksimum secara kolektif setiap hari mencapai 4 juta kilometer, dan secara individu, kilometer pemanduan maksimum setiap hari mencapai 1,800 kilometer.

Tentang XPENG

XPENG adalah syarikat pemacu pintar elektrik terkemuka di China yang mereka, membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan Smart EVs yang menarik minat golongan pertengahan yang berkemahiran teknologi. Matlamatnya adalah untuk memacu transformasi Smart EV dengan teknologi, membentuk pengalaman pergerakan masa depan. Untuk mengoptimumkan pengalaman pergerakan pelanggan, XPENG membangunkan sepenuhnya teknologi sistem bantuan pemanduan maju dalaman dan sistem operasi kenderaan pintar dalam kenderaan, serta sistem asas kenderaan termasuk sistem tenaga dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Silicon Valley, San Diego dan Amsterdam. Smart EVs XPENG terutamanya dihasilkan di loji pengeluarannya di Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” daripada Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan XPENG, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi XPENG; pelan perkembangan XPENG; perniagaan pembangunan masa depan, keadaan kewangan dan keputusan operasi XPENG; trend dalam, dan saiz, pasaran EV China; jangkaan XPENG mengenai permintaan untuk, dan penerimaan pasaran terhadap, produk dan perkhidmatannya; jangkaan XPENG mengenai hubungannya dengan pelanggan, pembuat kontrak, pembekal, pemberi perkhidmatan pihak ketiga, rakan strategik dan pihak berkepentingan lain; keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam fail-fail XPENG dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan XPENG tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan:

Untuk Pertanyaan Pelabur:

Jabatan IR
XPeng Inc.
E-mel:

Jenny Cai
Piacente Financial Communications
Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677
E-mel:

Untuk Pertanyaan Media:

Jabatan PR
XPeng Inc.
E-mel:
Sumber: XPeng Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.