WiMi Telah Membangunkan Sistem Interaktif Berasaskan Teknologi V-BCI Yang Dimasukkan Kedalam Kaca Mata Hologram

(SeaPRwire) –   Kuala Lumpur, 24 Januari 2024 – WiMi Hologram Cloud Inc. (NASDAQ: WIMI) (“WiMi” atau “Syarikat”) penyedia teknologi Augmented Reality (“AR”) Hologram Global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia berjaya mengintegrasikan antara muka otak-komputer berasaskan penglihatan (V-BCI) ke dalam sistem interaksi kacamata holografik, yang menghasilkan pengalaman pengguna yang lebih cekap dan serba imersif.

Secara tradisional, interaksi manusia-komputer terutamanya bergantung kepada kaedah input seperti gerak isyarat dan suara, yang telah mencapai terobosan dalam interaksi manusia-komputer, tetapi masih kurang dari segi kemudahan dan kecekapan pengalaman pengguna. Untuk meningkatkan pengalaman interaksi kacamata holografik, V-BCI WiMi merekod isyarat EEG pengguna secara langsung, membolehkan pengguna mengawal kandungan AR dengan cara yang lebih intuitif dan cekap.

Teknologi interaksi berasaskan V-BCI WiMi untuk kacamata holografik menggunakan perkakasan mudah alih berat ringan yang direka khas untuk skenaario kacamata AR. Rekabentuk perkakasan ini memberi tumpuan untuk membolehkan proses pemasangan yang pantas, rakaman yang boleh diharap dan pengalaman mudah pakai. Pentingnya, perkakasan ini memastikan rakaman isyarat EEG dengan ketepatan tinggi sambil mengekalkan berat ringan. Ia membolehkan pengguna dengan mudah menikmati interaksi otak-komputer berkualiti tinggi ketika memakai kacamata holografik.

Untuk mengoptimumkan interaktif sebenar sistem untuk teknologi ini, satu kerangka perisian inovatif telah dibangunkan. Kerangka ini tidak sahaja membuat sistem lebih fleksibel, malahan meningkatkan skalabiliti konfigurasi modul. Secara khusus, kerangka ini menyokong pemprosesan data secara masa nyata dan boleh bertindak balas dengan pantas kepada isyarat EEG pengguna, membolehkan interaksi kacamata yang lebih semula jadi dan serta-merta. Selain itu, rekabentuk modul kerangka ini bermakna pengguna boleh mengkonfigurasikannya mengikut keperluan untuk menghasilkan pengalaman AR peribadi.

WiMi telah menguji teknologi ini dalam siri permainan kecil dan aplikasi AR IoT. Aplikasi-aplikasi ini telah digunakan secara berkesan dalam skenaario dunia sebenar, bukan sahaja membuktikan kebolehlaksanaan teknologi, malahan menunjukkan kelebihan teknikal pengalaman intuitif dan interaksi cekap.

Teknologi ini akan menyuntik semangat baru dalam industri AR. Dengan menggabungkan penglihatan dan BCI, pengguna boleh berinteraksi dengan kandungan AR dengan cara yang lebih intuitif dan cekap. Ini akan memacu perkembangan kacamata AR daripada alat penyampaian maklumat mudah ke platform interaksi berkuasa, memberikan pengalaman digital yang lebih menyeronokkan kepada pengguna.

Teknologi interaksi kacamata holografik berasaskan V-BCI WiMi akan memacu aplikasi AR ke bidang-bidang baharu. Daripada permainan dan hiburan kepada kesihatan, pendidikan dan industri, teknologi ini akan melahirkan pelbagai skenaario aplikasi baharu. Sebagai contoh, dalam bidang perubatan, doktor boleh mengawal antaramuka AR dengan mata mereka untuk melihat maklumat pesakit dan meningkatkan kecekapan pembedahan; dalam bidang pendidikan, pelajar boleh berinteraksi dengan subjek maya melalui isyarat EEG untuk memperkayakan pengalaman pembelajaran.

Teknologi ini diyakini dapat meningkatkan pengalaman pengguna. Melalui BCI, pengguna akan dapat mengawal kandungan pada kacamata mereka dengan cara yang lebih semula jadi dan pantas. Teknologi interaksi kacamata holografik berasaskan V-BCI akan membawa kepada cara baru untuk hidup. Daripada bergantung kepada gerak isyarat, sentuhan atau suara untuk berinteraksi dengan kandungan digital, pengguna akan boleh mengawalnya melalui otak mereka. Ini tidak sahaja meningkatkan kecekapan, malahan membuat teknologi AR lebih terpadu ke dalam kehidupan seharian pengguna. Ini akan menarik lebih ramai pengguna kepada teknologi AR, meluaskan potensi pasaran.

Pada masa hadapan, dengan peningkatan berterusan perkakasan dan algoritma, kita boleh menjangkakan perkakasan mudah alih yang lebih mini, tepat dan tahan lama, serta algoritma BCI yang lebih maju dan cerdas.

Teknologi interaksi kacamata holografik berasaskan V-BCI WiMi menandakan satu tonggak penting dalam teknologi AR. Dengan memecahkan batasan interaksi manusia-komputer tradisional, ia memberikan pengguna cara interaksi yang lebih cekap dan menggalakkan aplikasi meluas teknologi AR dalam bidang kacamata holografik. Pada masa hadapan, WiMi akan terus menyelidik dan menerajui untuk mencipta pengalaman digital yang lebih cerdas dan serba imersif untuk pengguna.

Mengenai WiMi Hologram Cloud
WiMi Hologram Cloud, Inc. (NASDAQ: WIMI) ialah pembekal penyelesaian teknikal komprehensif yang memberi tumpuan kepada bidang profesional termasuk perisian HUD holografik automotif AR, LiDAR pulsa holografik 3D, peralatan medan cahaya holografik disambung ke kepala, semikonduktor holografik, perisian awan holografik, navigasi kereta holografik dan lain-lain. Perkhidmatan dan teknologi AR holografiknya termasuk aplikasi automotif AR holografik, teknologi LiDAR pulsa holografik 3D, teknologi semikonduktor penglihatan holografik, pembangunan perisian holografik, teknologi iklan AR holografik, teknologi hiburan AR holografik, pembayaran ARSDK interaktif, komunikasi holografik dan teknologi AR holografik lain.

Kenyataan Selamat
Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa hadapan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan berdasarkan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan syarikat, adalah kenyataan prospektif. Antara lain, tinjauan perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan rancangan strategik dan operasi syarikat mengandungi kenyataan prospektif. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, laporan tahunan kepada pemegang saham, kenyataan akhbar, dan bahan bertulis lain, serta kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau kakitangan kepada pihak ketiga.

Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi operasi masa depan Syarikat; pertumbuhan yang dijangka bagi industri AR holografik; dan jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran bagi produk dan perkhidmatannya.

Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini dan lain-lain termasuk dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F dan laporan semasa pada Borang 6-K dan dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif selain daripada yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan
WiMi Hologram Cloud Inc.
Emel: pr@wimiar.com

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 975-9495
Emel: wimi@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.