Vaso: Pemenang Anugerah Red Dot Xiaoyu Zhang’s Smart Planter Membawa Era Reka Bentuk Lestari Baharu

Los Angeles, California Oktober 23, 2023 ¬†–¬†Anugerah Reka Bentuk Red Dot berdiri sebagai simbol cemerlang dalam kosmos reka bentuk global. Ditubuhkan di Jerman pada tahun 1955, ia telah matang selama dekad untuk menjadi lambang kecemerlangan dalam reka bentuk produk, komunikasi dan konsep reka bentuk yang progresif. Setiap tahun, anugerah ini menarik ribuan sumbangan dari lebih 50 negara, menarik gergasi reka bentuk seperti Apple, Ferrari, dan Google. Proses penilaian adalah teladan ketat, dilaksanakan oleh pakar reka bentuk yang tidak memihak yang meneliti sumbangan melalui lensa inovasi, fungsian, kualiti formal, kebolehdurian, dan keselarasan ekologi. Simbol Titik Merah yang tidak menarik perhatian tetapi berkuasa, secara universal melambangkan kecemerlangan reka bentuk, dihargai oleh pemenang, dan dipamerkan dengan bangga. Muzium Reka Bentuk Titik Merah di Essen, Jerman, berfungsi sebagai kesaksian yang berwibawa terhadap sumbangan anugerah yang luar biasa kepada naratif reka bentuk global.

Inspirasi di sebalik “Vaso” oleh Xiaoyu Zhang:

Pencetusan projek “Vaso” pintar adalah kesaksian kepada perbualan yang menarik di kalangan kawan-kawan di Sweden. Perbincangan mereka yang berputar mengenai kepentingan tumbuh-tumbuhan dalam ruang kediaman kita untuk kedua-dua suasana dan kesejahteraan mendedahkan kegelisahan bersama – kekurangan pengetahuan menjaga tumbuhan, yang membawa kepada kemusnahan awal rakan hijau ini. Kefrustasian memberi laluan kepada cabaran yang mesra alam: Adakah tanaman pintar boleh direka bentuk yang mengikat fungsi, keanggunan dan kepelbagaian, menghapuskan keperluan untuk tumbuhan buatan tidak boleh dikitar semula?

Pemenang Anugerah Reka Bentuk Red Dot yang Terkenal:

Penerima terkenal Anugerah Reka Bentuk Red Dot termasuk raksasa seperti:

Apple

Ferrari

Google

Logitech

Genesis

Kutipan Khas dari Xiaoyu Zhang:

“Dalam reka bentuk saya, saya bertujuan untuk memperkenalkan inovasi untuk dunia yang lebih baik dan kehidupan yang dipertingkatkan.”

Dalam kapasiti Xiaoyu sebagai pereka projek “Vaso”, beliau mengambil misi untuk merangka penyelesaian inovatif dan mesra alam. Peranannya merangkumi:

Menjalankan temu bual pengguna dan kajian yang menyeluruh untuk memahami keperluan pengguna sebenar.

Menterjemahkan konsep reka bentuk ke dalam lukisan terperinci dan model 3D untuk memberikan “Vaso” campuran keminimalan dan fungsi.

Menggunakan perisian visualisasi untuk merangka “Vaso” dalam persekitaran nyata, memastikan ia selaras dengan pelbagai persekitaran.

Menyelaraskan kerjasama licin dengan pembuat untuk mewujudkan prototaip tepat, yang berjalan ke Anugerah Reka Bentuk Red Dot.

  • Instagram: xiaoyu.studio
  • Laman web: www.xiaoyu.studio

Kehebatan Xiaoyu Zhang merangkumi penerimaan pelbagai anugerah reka bentuk antarabangsa, termasuk Anugerah A’, IDA, dan Anugerah Reka Bentuk Baik. Karyanya telah menghiasi pameran dan muzium antarabangsa di seluruh Eropah dan Asia, menubuhkannya sebagai bintang dalam bidang reka bentuk. “Vaso” adalah penjelmaan falsafah reka bentuk inovatifnya, bersedia untuk memperkayakan dunia dan meningkatkan kehidupan melalui ciptaan mesra alam.

Media Contact

GTK PR Talent Agency, LLC

gtkprtalent@gmail.com

3234007409

220 E Bonita unit 111San Dimas CA 91773

http://www.gtktalentagency.com

Sumber :Xiaoyu Zhang