TVM Capital Life Science Umumkan Pelaburan €8 Juta dalam myo untuk Merevolusikan Penjagaan Orang Tua melalui Aplikasi Mudah Digunakan yang Inovatif

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman dan MONTREAL, 31 Jan. 2024 – TVM Capital Life Science (“TVM”), sebuah firma modal usaha terkemuka yang berfokus pada pelaburan dalam inovasi sains kehidupan, hari ini mengumumkan penutupan pusingan pembiayaan siri A untuk Myosotis GmbH (“myo”), sebuah syarikat permulaan teknologi kesihatan digital pelopor berpangkalan di Berlin. TVM memimpin pusingan ini dengan melabur €8 juta. Hasilnya akan digunakan untuk terus memperluaskan perniagaan di kawasan DACH serta UK. Ini termasuk memperluaskan kapasiti pemasaran dan meningkatkan kualiti perkhidmatan untuk pelanggan sedia ada, serta membangunkan modul baru. Dr. Sascha Berger, Rakan Am TVM, dan Stefan Fischer, Rakan Am Pengurusan (Kewangan) TVM, akan menyertai Lembaga Pengarah myo.

myo ditubuhkan pada tahun 2018 dengan matlamat melegakan pekerja di rumah jagaan melalui penyelesaian digital dan membawa lebih banyak ketelusan, penyertaan dan penghargaan kepada sektor itu. Aplikasi perhubungan syarikat membolehkan kemudahan jagaan, keluarga dan pembekal perkhidmatan berkomunikasi dengan mudah, cepat dan secara digital. Keluarga dapat menyertai kehidupan seharian ahli keluarga mereka dengan menerima gambar, video dan dokumen serta membuat panggilan video. Modul tambahan untuk aplikasi ini mempermudahkan tugas pentadbiran penting tetapi memakan masa, termasuk memesan makanan, memantau aduan, dan menguruskan perkhidmatan luar seperti pembekal cucian dan farmasi. Ini menjimatkan masa dan wang serta meningkatkan dokumentasi.

Dr. Sascha Berger, Rakan Am TVM Capital Life Science, berkata: “Di TVM, kami komited untuk meningkatkan inovasi kesihatan yang menangani keperluan yang belum terpenuhi. Alat digital menawarkan janji untuk meningkatkan kecekapan sistem kesihatan secara ketara dan memberi pakar perubatan lebih masa untuk melakukan apa yang terbaik mereka – merawat pesakit. Pendekatan unik myo terhadap komunikasi jagaan warga tua boleh mengubah sektor penting dan berkembang ini, memberikan sumbangan kepada komunikasi yang dipertingkatkan di kalangan kakitangan kesihatan, ahli keluarga dan pembekal perkhidmatan, yang menghasilkan penjagaan yang lebih baik.”

Stefan Fischer, Rakan Am Pengurusan (Kewangan) TVM Capital Life Science, menyatakan: “Strategi digitalisasi baru Kementerian Kesihatan Jerman tidak sahaja mengakui potensi luar biasa penyelesaian digital untuk masa depan sistem kesihatan kami yang tertekan, ia juga membuka jalan bagi teknologi merentas batas seperti aplikasi myo untuk diintegrasikan dengan bermakna ke dalam penjagaan pesakit. TVM gembira untuk melihat produk penting ini dilancarkan di kawasan DACH dan UK. Pasukan pengurusan dinamik myo berada dalam kedudukan yang baik untuk mengembangkan platform inovatif myo secara berkesan dan memberi kesan nyata kepada industri kesihatan.”

Jasper Böckel, CEO myo, menambah: “Pembiayaan ini merupakan langkah penting dalam rancangan pertumbuhan kami. Kami gembira mempunyai pelabur yang dihormati seperti TVM menyertai kami dan kami berharap untuk memanfaatkan pengalaman mereka dengan syarikat sains kehidupan komersial. Pasukan kami yang berdedikasi komited untuk meningkatkan interaksi manusia di tempat jagaan, dan hasil ini kini akan membolehkan kami melancarkan teknologi kami kepada lebih pengguna dan membangunkan penyelesaian tambahan untuk pembekal kesihatan dan keluarga.”

Mengenai myo
Myosotis GmbH (bahasa Latin untuk bunga lupin) menawarkan penyelesaian perisian sebagai perkhidmatan pertama untuk komunikasi digital terus antara pekerja, ahli keluarga dan ekosistem pembekal perkhidmatan di rumah jagaan. Aplikasi ini membolehkan komunikasi intuitif dengan ahli keluarga melalui foto, video, mesej suara dan panggilan video. Ini membuat kerja yang hebat di rumah jagaan lebih kelihatan dan menyederhanakan proses pentadbiran pada masa yang sama.

myo sudah bekerja dengan lebih daripada 400 pelanggan di kawasan DACH dan UK, termasuk pembekal terkemuka, seperti DRK, AWO, Johanniter dan Agaplesion. Tahun lalu sahaja, lebih daripada 30,000 pengguna menghantar interaksi berjuta-juta melalui platform itu. Selain itu, antara muka sudah ditubuhkan dengan pemimpin pasaran seperti apetito, Sanacorp dan CWS untuk terus mempermudah komunikasi bagi kemudahan.

Selain pelabur baru, TVM dan Twip, pelabur sedia ada termasuk pengendali rumah jagaan Agaplesion dan Carpe Diem, serta dana modal usaha BonVenture, Axel Springer Plug & Play, Think Health, Mountain Partners, Round Hill Ventures dan Capacura.

Mengenai TVM Capital Life Science
TVM adalah firma modal usaha antarabangsa terkemuka yang berfokus pada pelaburan dalam inovasi sains kehidupan. Syarikat ini mempunyai pasukan pelaburan antarabangsa yang berpengalaman dan lebih kurang $900 juta di bawah pengurusan. Fokus portfolio TVM adalah terapi dan teknologi perubatan dari Amerika Utara dan EU yang mewakili aset kelas pertama atau terbaik dalam kelasnya dengan potensi untuk mengubah piawaian penjagaan.

TVM mengejar strategi unik dua hala, membiayai terapi awal berinovasi melalui pendekatan syarikat aset tunggal (Syarikat Berfokus Projek, PFC) yang memanfaatkan hubungan strategik firma itu dengan syarikat farmasi global, Eli Lilly and Company. TVM juga melabur dalam teknologi perubatan komersial yang berbeza dan terapi klinikal akhir.

Dengan pelaburan akhirannya, TVM memberi tumpuan kepada teknologi perubatan dan teknologi kesihatan yang berbeza dengan bukti konsep komersial, serta terapi akhir yang dijangka segera mencapai tonggak penting dalam pembangunan atau peraturan. Strategi ini disahkan melalui beberapa syarikat dalam Dana I dan II serta pengeluaran Colucid Pharmaceuticals.

Pasukan pelaburan TVM telah bekerja bersama selama lebih satu dasawarsa untuk menggunakan pendekatan inovatif ini dengan berkesan untuk memaksimakan pulangan bagi pelabur dan membiayai terapi dan teknologi baru untuk meningkatkan nyawa pesakit secara bermakna.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati . Ikuti TVM di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Hubungi:

TVM Capital Life Science

Dr. Sascha Berger, Rakan Am
Emel:

Hubungan Media:

MC Services AG
Eropah: Anne Hennecke
Tel: +49 211 529 252 22
Emel:

Amerika Utara: Laurie Doyle
Tel: +1 339 832 0752