Tuan Chengyuan Bie menyumbang muzium sejarah sekolah Rizhao No.1 Middle School dengan 1.5 juta

Donation

Tuan Chengyuan Bie adalah Pengerusi Kumpulan Perindustrian Antai Co.LTD.

Rizhao, Shandong 17 Oktober 2023 ¬†–¬†Pada 6 Oktober, majlis derma telah diadakan di kampus barat Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1.

Dengan ulang tahun ke-100 penubuhan Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1 berhampiran, kelas 1994, Pengerusi Kumpulan Perindustrian Antai Co.LTD, Tuan Chengyuan Bie telah menyerahkan kunci muzium sejarah sekolah kepada pengetua Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1, Encik Hongbing Shang. Encik Shang mengucapkan terima kasih kepada Tuan Bie dan menyerahkan sijil dan bendera derma kepadanya.

Tuan Bie mengingati pengalaman tidak terlupakan beliau ketika belajar dan hidup di sekolah lama dan menyatakan kasih sayang mendalam kepada alma mater. Beliau kemudiannya memperkenalkan perjalanan hatinya ketika beliau membuat derma kepada muzium sejarah sekolah.

Tuan Bie berkata beliau gembira untuk menyambut ulang tahun ke-100 sekolah lama beliau dan idea untuk berbuat sesuatu dan mempersembahkan hatinya kepada alma mater tercetus dalam fikirannya. Beliau mengambil inisiatif untuk menghubungi sekolah sebaik sahaja mendengar berita pembinaan muzium sejarah sekolah. Beliau dengan dermahati menyumbang 1.5 juta untuk Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1 bagi pembinaan muzium sejarah ke-100 sekolah dan hadiah untuk ulang tahun sekolah.

Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1 adalah sekolah menengah utama wilayah Shandong, salah sebuah 100 sekolah tinggi teratas negara. Sekolah ini mempunyai kemudahan pendidikan maju, guru berkelayakan dan kemudahan standard. Ia telah melahirkan lebih 70,000 bakat cemerlang termasuk lebih 1,000 alumni terkenal, 14 alumni jeneral dan hampir 200 pelajar diterima masuk Universiti Peking dan Universiti Tsinghua. Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1 telah memenangi pelbagai anugerah seperti Unit Cemerlang Kebangsaan, Projek Sekolah Tinggi 100 Teratas, Penerimaan Autonomi 100 Sekolah Tinggi Terkenal Universiti, Sekolah Emas Olimpik Kebangsaan, Sekolah Menengah Tersepadu Terbaik Shandong dan sebagainya.

Tuan Bie adalah alumni kelas 1994 Sekolah Menengah Pertama Rizhao No. 1. Selepas tamat sekolah, beliau memulakan perniagaan dengan sangat susah payah dan berusaha untuk berjaya dan menubuhkan Kumpulan Perindustrian Antai Shandong Co.LTD. Beliau kini merupakan pengerusi Kumpulan Perindustrian Antai Co.LTD, Presiden Berpusing Persatuan Usahawan Muda Rizhao, Presiden Persatuan Tenis Rizhao, naib pengerusi kehormat Persekutuan Amal Rizhao. Beliau juga telah memenangi pelbagai anugerah seperti Anugerah Inovasi Shandong, 10 Individu Ekonomi Swasta Teratas, 10 Usahawan Swasta Teratas dan 10 Usahawan Muda Cemerlang Teratas dan sebagainya.

Semasa membangunkan perniagaan, Tuan Bie sentiasa prihatin terhadap alma mater dan telah banyak kali menyumbang bahan dan wang untuk menyokong pembangunan pendidikan sekolah lama. Selain itu, Tuan Bie berdedikasi terhadap amal, beliau telah mengambil bahagian dalam lebih 300 tindakan amal awam dalam aspek derma pendidikan, pengurangan kemiskinan sasaran, perlindungan pokok tua dan mempromosikan pembangunan budaya, pelancongan dan usaha sukan dengan jumlah pelaburan melebihi 50 juta.

Pautan berkaitan: http://www.antaishiye.com/

Media Contact

An Tai Industrial (Shandong) Group Co., Ltd.

*****@bwn.ltd

http://www.antaishiye.com/

Sumber :An Tai Industrial (Shandong) Group Co., Ltd.