Teknologi Digital Meningkatkan Kawasan Luar Bandar di Tongzhou, Bandar Nantong

(SeaPRwire) –   NANTONG, China, 28 Jun 2024 —

Pada bulan Jun, Tongzhou Demonstration Smart Farm Agriculture Base yang terletak di Tongzhou, Bandaraya Nantong, Provinsi Jiangsu, telah menuai hasil yang baik. Dengan peralatan sensor IoT dan peralatan pemantauan definisi tinggi yang lengkap, pelbagai buah-buahan seperti tembikai, tomato istimewa dari Jinsha Tomato Town, dan tembikai emas dari Dongshe sedang dituai dan dipasarkan satu demi satu.

Memasuki asas pertanian pintar, kita dapat melihat rumah hijau pintar berbilang rentang yang dibina baharu, sistem pengairan pintar yang mengintegrasikan air dan baja, dan pelbagai mesin pertanian automatik kecil yang khusus untuk penanaman rumah hijau. Menurut pakar Tongzhou Demonstration Smart Farm, tembikai di sini ditanam menggunakan kaedah penanaman tanpa tanah, menggunakan sabut kelapa sebagai medium pertumbuhan untuk mengawal proses pertumbuhan tembikai dengan tepat. Varieti tomato ceri di kawasan penanaman cahaya semula jadi berasal dari Perancis dan Belanda, dengan hasil kira-kira 20 kilogram per meter persegi, menghasilkan kira-kira 125,000 kilogram setahun.

Tongzhou adalah daerah pertanian utama Nantong, juga ditetapkan sebagai kawasan berfungsi pengeluaran bijirin nasional dan kawasan bekalan produk pertanian penting di China. Ia telah menubuhkan ladang pintar demonstrasi seluas sepuluh ribu mu. Ladang pintar ini dilengkapi dengan jentera pintar sepenuhnya untuk keseluruhan proses pertanian, serta set lengkap peranti deria IoT dan peralatan pemantauan definisi tinggi. Melalui pembinaan platform sistem, ia telah mencapai peningkatan pintar, integrasi maklumat, dan pengurusan digital.

Sumber: Tongzhou Demonstration Smart Farm

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Orang yang dihubungi:
Encik Wong,
Tel: 86-10-63074558