Sunrise Umum Penerimaan Pemberitahuan Nasdaq Mengenai Syarat Tawaran Harga Minimum

(SeaPRwire) –   ZIBO, China, 19 Mac 2024 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima surat (surat “Pemberitahuan”) daripada Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) pada 14 Mac 2024, memberitahu Syarikat bahawa ia tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq.

Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan sekuriti tersenarai untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 sesaham, dan Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5810(c)(3)(A) menyatakan bahawa kegagalan memenuhi keperluan harga tawaran minimum wujud jika kekurangan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutup saham biasa Kelas A Syarikat untuk 30 hari perniagaan berturut-turut dari 30 Januari 2024 hingga 14 Mac 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum.

Surat Pemberitahuan ini tidak memberi kesan kepada senarai Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq pada masa ini. Menurut Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 10 September 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5550(a)(2). Untuk memulihkan pematuhan, saham biasa Kelas A Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutup sekurang-kurangnya AS$1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut. Sekiranya Syarikat tidak dapat memulihkan pematuhan menjelang 10 September 2024, Syarikat mungkin layak untuk tempoh tambahan 180 hari kalendar untuk memulihkan pematuhan atau mungkin menghadapi penyingkiran senarai.

Operasi perniagaan Syarikat tidak terjejas oleh penerimaan Surat Pemberitahuan. Syarikat bercadang untuk memantau harga tawaran penutup saham biasa Kelas A dan mungkin, jika wajar, mempertimbangkan pelaksanaan pilihan yang tersedia untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Senarai Saham Nasdaq.

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pembuatan dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium-ion. Loji pembuatan usahasama yang sedang dibina di Wilayah Guizhou, China seluas 260,543 m2. Loji ini menggunakan tenaga elektrik murah dari sumber boleh diperbaharui, yang membantu Sunrise New Energy menjadi pengeluar bahan anoda grafit kos rendah dan kesan alam sekitar rendah.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di . Syarikat mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur terkini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan pandangan ke hadapan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan Syarikat merupakan kenyataan pandangan ke hadapan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Proses Sivil Persendirian 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan termasuk kenyataan tentang rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, anggapan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Mana-mana perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “percaya”, “jangka”, “anggar”, atau perkataan bukan faktual yang serupa, harus dianggap sebagai kenyataan pandangan ke hadapan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:
Telefon: +86 4009919228

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.