Stratpharma AG melantik Jeff Wellman sebagai Ketua Pegawai Komersial untuk Amerika Utara dan Ahli Lembaga

Jeffrey Wellman

Pelantikan Jeff Wellman menandakan langkah strategik pertumbuhan Stratpharma di sektor kesihatan dan farmaseutikal Amerika Utara

San Diego, California 20 Oktober 2023  – Stratpharma AG, pemimpin global berpangkalan di Switzerland yang khusus dalam peranti perubatan topikal inovatif untuk meningkatkan sokongan onkologi, dermatologi, pembedahan plastik, penjagaan luka dan kesihatan wanita, hari ini mengumumkan pelantikan Jeff Wellman sebagai Ketua Pegawai Komersial untuk Amerika Utara, berkuat kuasa 1 Oktober 2023. Encik Wellman akan berpangkalan di ibu pejabat anak syarikat Amerika Syarikat Stratpharma, Stratpharma Inc. di San Diego. Ibu pejabat global Stratpharma terletak di Basel, Switzerland. Perkembangan penting, Encik Wellman juga telah dilantik untuk berkhidmat di Lembaga Pengarah Syarikat.

Darren Kerr, CEO Stratpharma AG, berkata: “Kami sangat gembira menerima pemimpin berpengalaman dalam bidang sains hayat seperti Jeff Wellman. Dengan pengalaman lebih 18 tahun dalam peranan kepimpinan dan melaksanakan strategi berorientasikan pertumbuhan di pasaran ini, pengetahuan kaya Jeff akan menjadi penting dalam memandu usaha komersial Stratpharma di Amerika Utara. Latar belakang kesihatan yang luas dan kemahiran pembangunan perniagaan Jeff akan membantu Stratpharma memperluaskan dan memperkasakan jualan serta kehadiran pasaran kami. Dengan Jeff memimpin pasukan kami di Amerika Utara, Stratpharma bersedia untuk melaksanakan strategi pertumbuhan kami di pasaran kesihatan dan farmaseutikal terbesar di dunia.”

Sebelum menyertai Stratpharma, Encik Wellman memegang beberapa jawatan kepimpinan dalam industri kesihatan, termasuk menjawat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif di Golden State Biotech dan memegang jawatan Pengarah di MiMedx, Organogenesis, MTF Biologics (ConMed), dan ACell Inc. (baru-baru ini diambil alih oleh Integra Life Sciences). Encik Wellman juga pernah berkhidmat sebagai perunding luar untuk pelbagai firma perundingan M&A dalam sektor Sains Hayat.

Encik Wellman mengulas mengenai prospek Stratpharma di Amerika Utara, berkata: “Stratpharma bersedia untuk pertumbuhan pesat di Amerika Utara. Kami mempunyai produk kelas terbaik yang menawarkan penyelesaian sebenar kepada pesakit dan pemberi perkhidmatan. Portfolio produk kami menawarkan platform penjagaan berasaskan nilai yang boleh mencipta kelestarian dalam dunia berasaskan kesihatan ekonomi dan penjagaan pesakit berasaskan nilai. StrataXRT® dan StrataGRT® adalah dua produk inovatif dan berkesan yang seharusnya diketahui sepenuhnya dalam sistem penjagaan kesihatan di Amerika Utara.”

Encik Wellman memegang Ijazah Sains dari Universiti BYU-Hawaii, di mana beliau bermain untuk Pasukan Polo Air Kolej. Beliau juga telah mengikuti pengajian pascasiswazah di Western Governors University dan pernah berkhidmat sebagai mubaligh untuk Gereja LDS di Buenos Aires, Argentina.

Mengenai Stratpharma AG

Stratpharma AG ialah syarikat berpangkalan di Basel, Switzerland yang khusus dalam pembungkusan luka berbentuk filem inovatif untuk meningkatkan hasil perubatan dan estetik dalam penjagaan selepas prosedur untuk Dermatologi Estetik, Pembedahan Plastik, Penjagaan Luka, Kesihatan Wanita, dan Sokongan Onkologi. Stratpharma Inc. USA, anak syarikat Amerika Syarikat Stratpharma AG, beribu pejabat di San Diego, California. Stratpharma Inc. USA bertanggungjawab untuk pengedaran produk, perkhidmatan pelanggan dan pendidikan untuk pakar kesihatan dan pesakit di Amerika Syarikat. Produk Stratpharma boleh didapati dalam Skim Bekalan Persekutuan (FSS) Kontrak Agensi Perkhidmatan Perubatan Kebangsaan (Veterans Affairs).

Produk Stratpharma didaftarkan di lebih 80 negara dan dijual di lebih 60 negara di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, lawati www.stratpharma.com atau hubungi Stratpharma Inc. USA di 619.930.5788.

Media Contact

Stratpharma AG

marketing@stratpharma.com

+41 61 691 12 80

Aeschenvorstadt 57, 4051 CH-Basel

Home

Sumber :Stratpharma AG