Sound Group Inc. (Dahulunya LIZHI INC.) Mengumumkan Perubahan Nama Syarikat dan Simbol Teker Tukar

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 25 Januari 2024 — Sound Group Inc., yang dahulu dikenali sebagai LIZHI INC. (“Sound Group” atau “Syarikat”), sebuah syarikat global audio-centric sosial dan hiburan, hari ini mengumumkan keputusan Mesyuarat Agung Luar Biasa Pemegang Saham yang diadakan pada 25 Januari 2024, di Singapura, di mana ia telah meluluskan resolusi khas untuk mengesahkan perubahan namanya daripada “LIZHI INC.” kepada “Sound Group Inc.”.

Seperti yang diumumkan sebelumnya, Syarikat juga akan menukar simbol tiket saham Amerika yang disenaraikan di Pasaran Saham Nasdaq daripada “LIZI” kepada “SOGP.” Saham depositari Amerika Syarikat, dengan setiap saham mewakili dua ratus (200) saham biasa kelas A, bernilai AS$0.0001 setiap saham, akan memulakan perdagangan di bawah simbol tiket baru pada pembukaan pasaran pada 25 Januari 2024.

“Nama korporat dan simbol tiket baru kami menggambarkan misi dan visi kami: membina platform audio terbesar di dunia untuk lebih baik menghubungkan dan berkomunikasi,” kata Encik Jinnan (Marco) Lai, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Sound Group. “Ketika kami memasuki tahun 2024, kami kekal komited untuk melaksanakan strategi globalisasi kami dengan cekap, memancarkan inovasi produk, dan mewujudkan nilai yang berkekalan untuk pengguna dan pemegang saham kami pada tahun 2024 dan seterusnya.”

Perubahan nama dan simbol tiket tidak akan memberi kesan kepada hak pemegang saham, operasi Syarikat, atau kedudukan kewangannya. Syarikat tidak bercadang untuk menukar strategi kewangan atau pelaporan kewangannya berikutan pengumuman ini.

Tentang Sound Group Inc. (dahulu dikenali sebagai LIZHI INC.)

Sound Group Inc. adalah syarikat global audio-centric sosial dan hiburan yang dipacu oleh misi dan visi yang jelas: membina platform audio terbesar di dunia untuk lebih baik menghubungkan dan berkomunikasi. Syarikat ini komited untuk membentuk masa depan di mana audio tidak sahaja merapatkan jurang tetapi juga memperkasakan sambungan manusia melalui kuasa bunyi. Sound Group Inc. telah disenaraikan di Nasdaq sejak Januari 2020.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Kenyataan-kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; perkembangan perniagaan, prestasi operasi dan kewangan masa depan Syarikat; pertumbuhan yang dijangka pasaran audio dalam talian; jangkaan mengenai kadar untuk memperoleh pengguna aktif, terutamanya pengguna berbayar; keupayaan Syarikat untuk menjana pendapatan daripada asas pengguna; perubahan am di ekonomi dan perniagaan umum di pasaran China dan luar negara; impak COVID-19 terhadap operasi perniagaan Syarikat dan ekonomi China dan negara-negara lain secara umum; sebarang perubahan undang-undang, peraturan, polisi atau garis panduan yang berkenaan yang merugikan kepada Syarikat; dan anggapan yang berkaitan dengan mana-mana daripada yang tersebut di atas. Dalam beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “sasaran,” “anggaran,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “adalah/mungkin” atau ungkapan lain yang serupa. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung apa-apa tanggungjawab untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Sound Group Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
Tel: +86 (20) 8381-8791
E-mail: ir@soundgroupinc.com

Piacente Financial Communications
Jenny Cai
Tel: +86 (10) 6508-0677
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mail: soundgroup@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.