SCHMID Group Menamatkan Penggabungan Perniagaan dan Memulakan Perdagangan di Bursa Saham Nasdaq

(SeaPRwire) –   Tajuk-tajuk Utama

 • SCHMID Group dan Pegasus Digital Mobility Acquisition Corp. mengumumkan penyelesaian penggabungan perniagaan mereka.
 • Akibatnya, bermula 30 April 2024 nama syarikat undang-undang yang sedia ada ialah SCHMID Group N.V.
 • Saham SCHMID Group N.V. akan mula diperdagangkan di Pasaran Global Terpilih Nasdaq di bawah tanda dagangan “SHMD”.
 • SCHMID telah menandatangani perjanjian tidak penebusan dan pelaburan untuk kira-kira USD 26 juta dalam modal yang dijanjikan dengan penggabungan perniagaan (sebelum kos).
 • SCHMID merupakan pembekal global bagi industri elektronik canggih, fotovoltaik, kaca, dan sistem tenaga, dengan syarikat induknya Gebr. SCHMID GmbH, berpusat di Freudenstadt, Jerman.
 • SCHMID telah mengumpulkan kumpulan pakar yang pelbagai untuk duduk di lembaga pengarah mereka.

FREUDENSTADT, Jerman dan GREENWICH, Conn., 1 Mei 2024 — Gebr. SCHMID GmbH (“Syarikat” atau “SCHMID”, dan bersama-sama dengan anak syarikatnya yang dikonsolidasikan, “Kumpulan SCHMID” atau “Kumpulan”), pembekal global bagi industri elektronik canggih, fotovoltaik, kaca, dan sistem tenaga, dan Pegasus Digital Mobility Acquisition Corp. (“Pegasus”) (NYSE: PGSS) mengumumkan penyelesaian penggabungan perniagaan mereka. Akibatnya, bermula 30 April 2024 nama undang-undang syarikat yang sedia ada ialah SCHMID Group N.V. Mulai hari ini, saham SCHMID Group N.V. akan mula diperdagangkan di Pasaran Global Terpilih Nasdaq di bawah tanda dagangan “SHMD”.

Penggabungan perniagaan, yang pertama kali diumumkan pada 31 Mei 2023, telah menyebabkan pendaftaran awal SCHMID di NASDAQ di New York. SCHMID percaya bahawa penyelesaian penggabungan perniagaan dan pendaftaran awam lebih lanjut membolehkan SCHMID memenangi kontrak pelaksanaan berskala besar, menarik bakat teratas dan menyediakan mata wang untuk pengambilalihan terarah.

SCHMID merupakan syarikat teknologi berusia 160 tahun dalam generasi kelima pemilikan dan pengurusan keluarga. SCHMID memberi tumpuan kepada pembangunan peralatan dan penyelesaian proses yang disesuaikan untuk pelbagai industri termasuk elektronik canggih, fotovoltaik, kaca dan sistem tenaga. Dengan kepakaran dalam mengaplikasikan & menyambung tumpukan lapisan teknikal berpasangan dengan menjadi pembekal peralatan modal – SCHMID menyediakan penyelesaian untuk pakej maju pada tahap panel saiz, litar bercetak canggih dan juga pembuatan PV & Kaca serta penyimpanan tenaga. Penyelesaian SCHMID disokong oleh komitmen kepada inovasi mampan. R&D diarahkan untuk membantu pelanggan mencapai sasaran neutraliti karbon mereka dan pembuatan yang lebih hijau.

SCHMID telah menandatangani perjanjian tidak penebusan dan pelaburan untuk kira-kira USD 26 juta dalam modal yang dijanjikan dengan penggabungan perniagaan termasuk daripada pelbagai pelabur institusi serta USD 8 juta daripada Pegasus Digital Mobility Sponsor LLC, penaja Pegasus.

Christian Schmid, CEO Kumpulan SCHMID N.V., berkata, “Hari ini menandakan titik perubahan besar bagi Kumpulan SCHMID dan masa depan syarikat kami. Sebagai perniagaan keluarga generasi kelima, kami telah berinovasi selama lebih 160 tahun. Hari ini, kami menyelesaikan cabaran terbesar dalam Elektronik – penyelesaian kami membantu membuka masa depan AI. Dengan memperkenalkan SCHMID ke pasaran awam, kami mengukuhkan kedudukan global kami dan mempercepat inovasi mampan kami untuk manfaat semua pemangku kepentingan.”

Sir Ralf Speth, CEO dan Pengerusi Pegasus, menambah, “Melihat perjanjian ini diselesaikan membawa saya keghairahan yang besar untuk masa depan. Saya tidak sabar untuk menyertai lembaga pengarah SCHMID untuk memanfaatkan pengalaman mendalam saya dalam sektor Automotif untuk menyokong pertumbuhan dan pengembangan SCHMID ke pasaran baru.”

Penasihat

Clifford Chance bertindak sebagai penasihat undang-undang AS, Jerman dan antarabangsa kepada Pegasus, dan Appleby bertindak sebagai penasihat undang-undang Cayman kepada Pegasus. Gleiss Lutz, Stibbe dan Fenwick & West menasihati SCHMID sebagai penasihat undang-undang. BizLove menasihati SCHMID mengenai hubungan pelabur.

Profil Kewangan Kuat SCHMID Group N.V. & Peluang Pertumbuhan Yang Menarik

 • Model perniagaan berkembang pesat, menguntungkan dan menjana aliran tunai bebas yang positif, mampu membiayai pembiayaan pertumbuhan organik secara mampan.
 • Pertumbuhan jualan yang kuat, didorong oleh permintaan sekular daripada syarikat teknologi global terkemuka.
 • Pertumbuhan pendapatan tahun ini yang kukuh didorong oleh hubungan dengan pelanggan termasuk beberapa jenama teknologi biru ternama global terbesar.
 • Buku pesanan besar menyokong momentum pertumbuhan yang mampan untuk 2024 dan seterusnya.
 • Produk premium dengan ekonomi unit cemerlang dan manfaat skala yang meningkat, menghasilkan margin EBITDA terkemuka dalam industri.

Berada dalam Kedudukan yang Berbeza dalam Pasaran Besar dan Berkembang

Kumpulan SCHMID N.V. mengekalkan kedudukan yang berbeza dalam pasaran akhirnya kerana produk premium dan harga, kecekapan skala yang berkembang, dan potensi perkembangan disebabkan oleh trend pelanggan dan sektor (anggaran pasaran adalah berdasarkan analisis syarikat menggunakan data pihak ketiga daripada konsultan antarabangsa terkemuka):

 • Beroperasi dalam pasaran peralatan PCB/substrat, yang mempunyai jumlah TAM 2022 (Jumlah Pasaran yang Boleh Diperolehi) kira-kira $5.0 bilion (mengikut anggaran syarikat; kadar pertukaran mata wang EUR ke USD 1.07 pada 29 Mei 2023):
  • Dalam TAM ini, pasaran produk yang boleh dilayan SCHMID memberi tumpuan kepada teknologi pengeluaran PCB/substrat canggih, seperti mSAP/SAP dan Traces Terbenam, yang diramalkan akan berkembang pada kadar purata 38% CAGR dari 2022 hingga 2026 (mengikut anggaran syarikat).
 • Peluang pertumbuhan yang kuat dalam teknologi pengeluaran PCB/substrat canggih daripada peranti mudah alih, keperluan konektiviti/IoT (Internet of Things) yang meningkat, dan permintaan evolusi daripada industri automotif.
 • Aktif dalam pasaran peralatan pengeluaran fotovoltaik, yang mempunyai jumlah TAM 2022 kira-kira $6.2 bilion (mengikut anggaran syarikat; kadar pertukaran mata wang EUR ke USD 1.07 pada 29 Mei 2023):
  • Dalam TAM ini, pasaran produk yang boleh dilayan SCHMID terutamanya memberi tumpuan kepada menyediakan penyelesaian pemprosesan basah untuk silikon monokristal dan PV filem nipis, yang diramalkan akan berkembang pada kadar purata 6% CAGR dari 2022 hingga 2026 (mengikut anggaran syarikat).

Lembaga Pengarah

Kumpulan SCHMID N.V. telah mengumpulkan kumpulan pakar yang pelbagai untuk duduk di lembaga pengarah mereka:

 • Prof. Dr. Dr. h.c. Sir Ralf Speth KBE, FREng FRS, kini Pengerusi Lembaga Pengarah untuk Kumpulan SCHMID N.V., telah berkhidmat Jaguar Land Rover sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, Tata Motors sebagai Ahli Lembaga, Tata Sons Ltd sebagai ahli Lembaga Pengawasan, TVS Motor Company, sebagai Pengerusi Lembaga.
 • Christian Schmid, telah menjadi CEO SCHMID sejak 2000. Sebagai ahli keluarga Schmid generasi kelima, Christian telah memegang peranan kepimpinan utama dalam anak syarikat dan syarikat bersekutu SCHMID sepanjang kerjayanya.
 • Anette Schmid adalah ahli keluarga Schmid generasi kelima dan membawa pengalaman lebih 25 tahun bekerja dengan SCHMID.
 • Dr. Stefan Berger adalah Ketua Pegawai Pelaburan untuk Pegasus, telah berkhidmat sebagai Pengarah Elektrifikasi di Jaguar Land Rover Limited (JLR) anak syarikat Tata Motors dan juga telah berkhidmat dalam Kumpulan Tata sebagai Naib Presiden di Tata Sons di Mumbai (India).
 • Encik Boo-Keun Yoon menghabiskan 45 tahun di Samsung Electronics dalam pelbagai peranan termasuk Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Bahagian Pengguna. Sejak Mei 2018, beliau bekerja sebagai Naib Pengerusi Bahagian Hubungan Korporat.
 • Christian Brodersen telah mengkhususkan dalam nasihat undang-undang untuk cabaran perniagaan kompleks selama lebih 40 tahun. Brodersen juga merupakan seorang penasihat cukai berkelayakan dan akauntan awam berdaftar.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan pandangan ke depan”. Semua kenyataan selain kenyataan fakta yang dimasukkan dalam kenyataan media ini adalah kenyataan pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan tertakluk kepada banyak syarat, banyak yang berada di luar kawalan Syarikat, termasuk yang dinyatakan dalam bahagian “Faktor Risiko” bahagian Syarikat’