Persidangan Pertukaran Seni Bela Diri Warisan Budaya Takbenda Shaolin Selatan Berjaya Diadakan

(SeaPRwire) –   PUTIAN, China, 03 Julai 2024 — Daripada 29 hingga 30 Jun 2024, Konvensyen Pertukaran Seni Bela Diri Warisan Budaya Bukan Bendawi Shaolin Selatan yang terkenal (Konvensyen) telah diadakan dengan jayanya di Kuil Shaolin Selatan di Gunung Jiulian di Daerah Licheng, Bandar Putian, Wilayah Fujian, China.

Seni bela diri

Acara selama dua hari ini mengumpulkan 300 guru seni bela diri, pewaris, dan penggiat daripada 70 persatuan dan kumpulan seni bela diri dari Zhejiang, Fujian, Guangdong, serta Eropah, Amerika, Asia Timur, Asia Tenggara, dan Oceania untuk menyaksikan kehebatan dan kemegahan seni bela diri Cina.

Melalui ucapan utama, pelancaran inisiatif pemeliharaan seni bela diri, pertukaran & perbincangan, dan pameran tinggalan budaya, para peserta terlibat dalam perbincangan yang intensif mengenai topik seperti sejarah, ciri-ciri, pewarisan, dan pembangunan seni bela diri Shaolin Selatan semasa Konvensyen.

Sebagai tambahan, Konvensyen menampung pelancaran pencapaian yang dicapai oleh Kuil Shaolin Selatan Putian dalam melindungi gaya seni bela diri yang terancam, pelancaran Inisiatif untuk Perlindungan Warisan Budaya Bukan Bendawi Seni Bela Diri, dan penandatanganan Konvensyen Perlindungan Seni Bela Diri Shaolin Selatan.

Semasa Konvensyen, kumpulan seni bela diri terkenal dari dalam dan luar negara mempersembahkan lebih daripada 80 jenis gaya seni bela diri, membentangkan penonton dengan siri hidangan visual yang mengagumkan. Konvensyen ini mempamerkan daya tarikan yang mendalam dan unik seni bela diri di Kuil Shaolin Selatan sebagai warisan budaya bukan bendawi, dan mempromosikan pertukaran dan interaksi di antara penggiat seni bela diri di dalam dan luar negara.

Sumber: Southern Shaolin Temple

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Hubungi adalah untuk Media Sahaja:
Orang yang dihubungi: Encik Wei, 
Tel: 86-10-63074558