Penulis dan jurulatih kebahagiaan terkenal Eric North aka ‘The Happiness Warrior’ berkongsi sisi positif penyesalan

25C2 25A9 2BTony 2BPowell 2BHappiness 2BWarrior 2BEric 2BNorth 2BJanuary 2B8 252C 2B2021 6

Penyesalan Bukan Selalu Sesuatu Yang Buruk

Bandar Raya New York, New York 28 Oktober 2023  – Eric North adalah seorang penulis dan jurulatih kehidupan yang terkenal sebagai ‘The Happiness Warrior’ dan membimbing pengikutnya untuk mencari kebahagiaan mutlak dalam kehidupan. Menurut beliau, penuaan adalah satu keistimewaan, dan hidup adalah satu mukjizat kehidupan itu sendiri. Sebagai manusia, setiap orang mempunyai pilihan untuk dibuat yang kadang-kadang boleh membawa keputusan yang baik tetapi kadang-kadang keputusan buruk yang tidak dapat dielakkan. Sama seperti orang lain, jurulatih kehidupan ini juga mempunyai penyesalan tentang banyak perkara dalam kehidupan tetapi apa yang tidak dilakukannya adalah membenarkan mereka menentukan masa kini dan masa depannya, yang mana adalah sebabnya beliau kini berkongsi nasihat yang menyajikan penyesalan dalam cahaya positif.

Apabila kehidupan terus bergerak, penulis membenarkan untuk memaafkan dirinya sendiri atas kesilapan masa lalu kerana mengakui bahawa tiada seorang pun yang sempurna dan setiap orang mempunyai penyesalan dan kekecewaan. Beliau juga berkata bahawa ia adalah semula jadi untuk bertanya kepada diri sendiri bagaimana kehidupan akan jika mereka membuat keputusan yang berbeza atau “lebih baik” dan akibatnya, boleh tunduk kepada fikiran dan emosi negatif. Ia juga biasa untuk menyalahkan diri sendiri kerana bodoh atau naif tanpa memikirkan kesan jangka panjang ke atas kesadaran kita. Menurut ‘The Happiness Warrior’, ia adalah kitaran emosi negatif dan mengalahkan diri yang mengekalkan kita daripada bergerak ke hadapan.

Jadi beliau berkata bahawa penyesalan bukanlah sesuatu yang harus ditakuti kerana setiap orang mempunyai tetapi apa yang boleh dilakukan sebaliknya adalah menggunakannya untuk menggerakkan keinginan dan menukar momentum kehidupan. Soalan sama ada ia adalah pilihan yang buruk atau ia mengubah kehidupan untuk lebih baik akan sentiasa kekal. Jawapan sebenar adalah bagaimana orang melihat diri mereka dengan rasa rendah hati dan memaafkan. Ia penting untuk menimbulkan soalan mengenai kesilapan seperti bagaimana kesilapan itu dipelajari atau di mana orang berpaling pada masa itu. ‘The Happiness Warrior’ berkata mengabaikan penyesalan atau kesilapan tidak akan berfaedah selain daripada memerangkap orang daripada kebenaran mereka. Ini mencipta kitaran negatif dan menghalang orang daripada mencari lebih banyak kebahagiaan dan pemenuhan dalam kehidupan mereka.

Mengganggap atau melupakan semua penyesalan adalah penyebab begitu banyak kesengsaraan dan perasaan terluka yang dilihat oleh orang di sekeliling mereka. North berkata bahawa ia adalah perubahan daripada mengambil tanggungjawab peribadi atas tindakan mereka dan menyalahkan mereka ke atas orang lain. Jadi beliau meminta orang untuk membangunkan kesedaran buat kali pertama mereka mengambil pandangan yang baik terhadap diri mereka, dan ia pasti mereka boleh mengubah trajektori kehidupan mereka. Ia hanya mungkin melalui pemprosesan ketakutan yang datang apabila mereka mengkaji penyesalan mereka dan mereka akan mendapati diri mereka tumbuh dan menjadi lebih bahagia.

Walaupun penyesalan adalah sesuatu yang dihadapi oleh semua orang dalam kehidupan, ada masanya orang perlu melepaskannya dan hadir untuk kehidupan mereka dengan pemulihan dan semangat. Jurulatih kehidupan menyatakan bahawa asas penyesalan adalah perkara yang disesali kemudian dalam kehidupan seperti tidak menjaga kesihatan dan membiarkan kebiasaan buruk berkumpul. Ini adalah sebab kesannya sentiasa kelihatan tetapi dalam masa, kesannya berkumpul dan mencipta emosi dan perasaan tidak perlu tentang diri mereka. Beliau juga berkata bahawa keberanian dan penyesalan disebabkan oleh bermain permainan kehidupan dengan selamat yang menyumbang kepada perasaan mangsa dan jarang memberikan banyak kebahagiaan.

Menurut North, penyesalan moral adalah kebenaran yang tidak selesa yang cuba disembunyikan dan dielakkan, seperti menipu pasangan atau menipu orang lain. Ini adalah contoh utama mengambil jalan rendah dan getaran serta sambungan orang dengan alam semesta. Terdapat juga kaitan penyesalan yang tiba apabila orang menyesali hubungan mereka dan semakin jauh berpisah yang menyebabkan keseorangan. Walaupun itu dicipta sendiri, ia juga diperburuk oleh media sosial, permainan, dan beralih ke teks.

North berkata kebanyakan orang menghadapi situasi penyesalan yang serupa dalam kehidupan. Ini termasuk hidup untuk jangkaan orang lain dan tidak mendedahkan diri sebenar mereka. Ia juga biasa bagi orang untuk menyedari apabila mereka menjadi lebih tua bahawa mereka bekerja terlalu keras tanpa mengambil kira kebahagiaan dan keinginan mereka. Pada masa yang sama, orang tidak membenarkan diri mereka untuk bermimpi tentang alternatif yang mencipta peluang terhad terhad untuk pendidikan diri. Jadi orang mesti bekerja untuk menentukan keinginan mereka dan membuat pilihan secara sesuai untuk menyelamatkan diri daripada menyesali kemudian. ‘The Happiness Warrior’ berkata ia adalah fakta saintifik bahawa menahan emosi kita boleh membawa kepada tekanan, depresi, dan kerosakan emosi yang lebih besar. Selain itu, orang fikir bahawa kebahagiaan adalah sesuatu yang boleh disimpan untuk masa depan yang akan menunggu mereka. Apabila tidak dicapai, ini menjadi penyesalan yang sepenuhnya adalah kesalahan sikap mereka terhadap kehidupan.

North percaya bahawa semua orang boleh menjadi pejuang untuk kebahagiaan mereka dan menyedari bahawa ia adalah hak asasi manusia. Jadi orang perlu fokus untuk tidak menahan diri dalam kehidupan dan melupakan bahawa manusia membuat kesilapan. Sebaliknya, mereka boleh belajar untuk melihat masa lalu mereka sebagai bab dalam kehidupan mereka yang membantu mereka mendedahkan kebenaran dan autentik mereka tanpa sebarang pengesahan luaran. Pelajari lebih lanjut mengenai pelajaran kehidupan di: http://www.thehappinesswarrior1.com/.

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

tomestey@icloud.com

518 248 6174

http://tomestey.com

Sumber :Tom Estey Publicity & Promotion