Pengarang dan jurulatih kehidupan terkenal Eric North aka ‘The Happiness Warrior’ kongsi sisi positif penyesalan

25C2 25A9 2BTony 2BPowell 2BHappiness 2BWarrior 2BEric 2BNorth 2BJanuary 2B8 252C 2B2021 6

Penyesalan Bukan Selalu Sesuatu yang Buruk

New York City, New York Oct 5, 2023 – Eric North adalah seorang penulis dan jurulatih kehidupan yang terkenal sebagai ‘The Happiness Warrior’ dan membimbing pengikutnya untuk mencari kebahagiaan mutlak dalam kehidupan. Menurut beliau, penuaan adalah satu keistimewaan, dan hidup adalah keajaiban kehidupan itu sendiri. Sebagai manusia, semua orang mempunyai pilihan untuk membuat yang kadangkala membawa kepada keputusan yang baik tetapi kadangkala keputusan buruk yang tidak dapat dielakkan. Sama seperti semua orang lain, jurulatih kehidupan ini juga menyesali begitu banyak perkara dalam kehidupan tetapi apa yang tidak dilakukannya adalah membiarkan penyesalan mendefinisikan masa kini dan masa depannya, itulah sebabnya dia kini berkongsi nasihat yang menunjukkan penyesalan dalam cahaya yang positif.

Apabila kehidupan berlalu, penulis membenarkan dirinya sendiri untuk mengampunkan kesilapan masa lalunya kerana dia mengakui bahawa tiada seorang pun yang sempurna dan semua orang mempunyai penyesalan dan kekecewaan. Dia juga berkata bahawa adalah perkara biasa untuk bertanya pada diri sendiri bagaimana kehidupan akan berjalan jika mereka membuat keputusan yang berbeza atau “lebih baik” dan akibatnya, boleh tunduk kepada pemikiran dan emosi negatif. Adalah juga perkara biasa untuk menuduh diri sendiri bodoh atau naif tanpa memikirkan kesan jangka panjang pada kesadaran kita. Menurut ‘The Happiness Warrior’, ia adalah kitaran emosi negatif dan mengalahkan diri yang menghalang kita daripada maju.

Jadi dia berkata bahawa penyesalan bukanlah sesuatu yang perlu ditakuti kerana semua orang mempunyainya tetapi apa yang boleh mereka lakukan sebaliknya ialah menggunakannya untuk membakar keinginan dan mengubah momentum kehidupan. Persoalan sama ada ia adalah pilihan yang buruk atau adakah ia mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik akan sentiasa kekal. Jawapan sebenarnya adalah bagaimana orang melihat diri mereka dengan rasa kerendahan hati dan pengampunan. Adalah penting untuk menimbulkan persoalan mengenai kesilapan seperti bagaimana kesilapan itu dipelajari atau di mana orang beralih pada masa itu. ‘The Happiness Warrior’ berkata mengabaikan penyesalan atau kesilapan tidak akan berfungsi selain daripada mengasingkan orang daripada kebenaran mereka. Ini mewujudkan kitaran negatif dan menghalang orang daripada mencari lebih banyak kebahagiaan dan kepuasan dalam kehidupan mereka.

Mengabaikan atau melupakan semua penyesalan adalah punca begitu banyak kesengsaraan dan perasaan terluka yang orang lihat pada orang di sekeliling mereka. North berkata bahawa ia adalah peralihan daripada mengambil tanggungjawab peribadi untuk tindakan mereka dan menyalahkannya pada orang lain. Jadi dia meminta orang untuk membangunkan kesedaran kali pertama mereka melihat diri mereka dengan teliti, dan pasti mereka boleh mengubah trajektori kehidupan mereka. Ia hanya mungkin melalui memproses ketakutan mereka yang datang apabila mereka memeriksa penyesalan mereka dan mereka akan mendapati diri mereka tumbuh dan menjadi lebih bahagia.

Walaupun penyesalan adalah sesuatu yang semua orang harus hormati, ada masanya orang perlu melepaskannya dan hadir untuk kehidupan mereka dengan pembaharuan dan semangat. Jurulatih kehidupan menyatakan bahawa penyesalan asas adalah perkara yang orang menyesal kemudian dalam kehidupan seperti tidak menjaga kesihatan mereka dan membiarkan tabiat buruk terkumpul. Inilah sebabnya akibatnya sentiasa jelas tetapi dari masa ke semasa kesan terkumpul dan mewujudkan emosi dan perasaan memudaratkan diri yang tidak perlu. Dia juga berkata bahawa keberanian dan penyesalan disebabkan apabila bermain permainan kehidupan dengan selamat yang menyumbang kepada perasaan menjadi mangsa dan jarang memberikan banyak kebahagiaan.

Menurut North, penyesalan moral adalah kebenaran yang tidak selesa yang orang cuba sembunyikan dan redupkan, seperti menipu pasangan atau menipu orang lain. Ini adalah contoh utama mengambil jalan yang rendah dan getaran serta hubungan orang dengan alam semesta. Terdapat juga kaitan penyesalan yang tiba apabila orang menyesali hubungan mereka dan bergerak jauh yang menyebabkan kesepian. Walaupun ia dicipta sendiri, ia juga diperburuk oleh media sosial, permainan, dan beralih kepada menghantar pesanan.

North berkata bahawa kebanyakan orang menghadapi situasi penyesalan yang serupa dalam kehidupan. Ini termasuk hidup untuk jangkaan orang lain dan tidak mendedahkan diri autentik mereka. Adalah juga perkara biasa bagi orang untuk menyedari apabila mereka menjadi lebih tua bahawa mereka bekerja terlalu keras tanpa mengira kebahagiaan dan keinginan mereka. Pada masa yang sama, orang tidak membenarkan diri mereka untuk bermimpi tentang alternatif yang mewujudkan peluang terhad untuk pendidikan kendiri. Jadi orang mesti berusaha untuk mengetahui hasrat mereka dan membuat pilihan sewajarnya untuk menyelamatkan diri daripada menyesal kemudian. ‘The Happiness Warrior’ berkata bahawa ia adalah fakta saintifik bahawa menekan emosi kita boleh membawa kepada tekanan, kemurungan, dan kerosakan emosi yang lebih besar. Di samping itu, orang berfikir bahawa kebahagiaan adalah sesuatu yang boleh mereka simpan untuk masa depan yang akan menanti mereka. Apabila tidak tercapai, ini menjadi penyesalan yang sepenuhnya kesalahan sikap mereka sendiri terhadap kehidupan.

North percaya bahawa semua orang boleh menjadi pahlawan untuk kebahagiaan mereka dan menyedari bahawa ia adalah hak asasi manusia yang asas. Jadi orang perlu memberi tumpuan kepada tidak menahan diri dalam kehidupan dan melupakan bahawa manusia membuat kesilapan. Sebaliknya, mereka boleh belajar untuk melihat masa lalu mereka sebagai bab dalam kehidupan mereka yang membantu mereka mendedahkan kebenaran dan kesahihan tanpa sebarang pengesahan luaran. Ketahui lebih lanjut tentang pelajaran kehidupan di: http://www.thehappinesswarrior1.com/.

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

tomestey@icloud.com

518 248 6174

http://tomestey.com

Sumber: Tom Estey Publicity & Promotion