Penemu Berusia 17 Tahun Melancarkan Perisian Pengambilan Bakat Maju

Pelajar kolej memperkenalkan Teknologi Penyaringan Bakat Termaju, menerajui masa depan Pengambilan dengan Kecerdasan Buatan

Urbana, Illinois 3 Okt 2023 – SkillPool, perisian penyaringan resume yang menggunakan teknologi Kecerdasan Buatan, baru-baru ini mendedahkan aplikasi web mereka kepada orang ramai. SkillPool pertama kali dilancarkan di ProductHunt untuk sokongan popular dan secara rasmi melancarkan kepada media hari ini. Dicipta dan dilancarkan oleh pelajar kolej berusia 17 tahun dari University of Illinois Urbana-Champaign, SkillPool adalah permulaan yang menunjukkan potensi pertumbuhan yang besar dalam pasaran perisian Sumber Manusia.

Platform ini menggunakan perkembangan terkini dalam Kecerdasan Buatan, termasuk teknologi yang sama yang digunakan dalam perisian popular seperti ChatGPT dan BingAI. Sebagai platform penyaringan resume pertama yang menggunakan teknologi tersebut, SkillPool berada di atas bidang sebagai pilihan teratas untuk keupayaan teknikal.

Soumil Rathi, Pengasas SkillPool, berkata, “Satu-satunya objektif kami adalah untuk memudahkan kerja perekrut dan lebih cekap.” SkillPool setia kepada pernyataan ini, memberi tumpuan kepada tiga prinsip berikut:

  • Ketepatan: SkillPool memastikan bahawa teknologi mereka menawarkan ulasan yang komprehensif untuk setiap pemohon, memastikan proses penyaringan yang paling tepat. Oleh itu, teknologi membolehkan perekrut bergantung kepada SkillPool untuk proses penyaringan awal yang berulang, meninggalkan penilaian tingkah laku dan psikologi untuk perekrut manusia, mencipta proses terbaik dan paling lengkap untuk mencari rekrut ideal.
  • Kecekapan: SkillPool percaya bahawa salah satu aspek paling penting dalam apa-apa pekerjaan adalah produktiviti dan kecekapan kerja. Ini terutamanya penting untuk perekrutan, di mana masa yang hilang boleh diterjemahkan kepada calon ideal yang hilang. Oleh itu, SkillPool memastikan bahawa perekrut mendapat pengalaman yang dilancarkan, dan dapat menjimatkan masa dalam proses pengambilan mereka dengan menggunakan SkillPool untuk menyaring majoriti calon yang tidak sesuai.
  • Mudah Digunakan: Akhirnya, SkillPool menjamin pengalaman pengguna yang lancar, secara khusus merancang platform mereka agar intuitif dan mudah digunakan. Ini menjadikan platform pilihan yang menguntungkan dan menarik bagi mana-mana pasukan perekrutan atau perekrut individu, kerana majoriti masa dan usaha mereka boleh digunakan dalam kerja yang lebih kritikal.

Mengenai Teknologi

SkillPool menggunakan teknologi Kecerdasan Buatan termaju yang dikenali sebagai model Transformer untuk melakukan analisis resume dan menjana padanan yang tepat. Apabila resume dan deskripsi kerja dikemukakan, sistem AI SkillPool memprosesnya dan secara cekap membangunkan skor perbandingan yang sangat tepat antara kedua-duanya. Ini memastikan bahawa resume yang lebih serupa dengan deskripsi kerja menerima skor yang lebih tinggi, dan dengan itu, melalui penyaringan resume SkillPool. Pada masa yang sama, resume yang sangat berbeza daripada deskripsi yang dimasukkan, kerana tidak relevan dengan pekerjaan, akan disaring keluar oleh algoritma SkillPool.

Teknologi padanan resume SkillPool menawarkan beberapa kelebihan kepada profesional Sumber Manusia. Pertama, ia secara signifikan menjimatkan masa dan meningkatkan kecekapan dengan mengotomatikkan proses penyaringan awal. Dengan segera menyempitkan kumpulan calon, profesional Sumber Manusia boleh memberi tumpuan perhatian mereka untuk menilai calon paling menjanjikan. Selain itu, teknologi juga membantu menghapuskan bias tidak sedar yang mungkin mempengaruhi penyaringan resume manual. Dengan bergantung pada analisis berdasarkan data, sistem AI memastikan penilaian yang adil dan objektif, menggalakkan kepelbagaian dan peluang yang sama dalam proses pengambilan. Akhirnya, teknologi SkillPool meningkatkan penyaringan calon dengan mengenal pasti kemahiran, kelayakan, dan pengalaman yang relevan. Ini meningkatkan ketepatan keputusan pengambilan, membawa kepada padanan yang lebih baik antara calon dan keperluan kerja.

Secara keseluruhan, SkillPool menawarkan perekrut pengalaman perekrutan yang cekap dan tepat dengan mengintegrasikan Kecerdasan Buatan dengan cara unik ke dalam perkhidmatan penyaringan mereka.

Mengenai Pasukan

Soumil Rathi adalah pengasas tunggal dan pembangun SkillPool. Dia kini pelajar kolej di University of Illinois Urbana-Champaign dan berusia 17 tahun. Soumil telah bekerja dengan Kecerdasan Buatan dan Pemrosesan Bahasa Tabii secara terperinci, telah mencipta beberapa projek dan prototaip untuk mempromosikan aksesibiliti secara global.

Selain itu, dia juga telah bekerja pada penyelidikan Kecerdasan Buatan, membawa kepada kertas yang diterbitkan dan dipromosikan dalam forum seperti Cambridge Engage dan arXiv. Dia berminat tentang Kecerdasan Buatan dan Keusahawanan dan mengasaskan SkillPool setelah menyedari isu utama yang dihadapi oleh semua perekrut yang boleh diselesaikan dengan melaksanakan perkembangan terkini dalam AI.

Kesimpulan

Pembaca yang berminat untuk meneroka perisian perekrutan termaju SkillPool boleh berbuat demikian dengan memanfaatkan pelan percuma yang kini tersedia. Untuk maklumat lanjut dan untuk mengakses platform tersebut, sila layari laman web rasmi SkillPool di https://skillpool.tech. Adalah digalakkan untuk mengalami SkillPool secara langsung dan menemui bagaimana penyelesaian inovatif ini dapat meningkatkan proses perekrutan anda.