Pemenang ‘Cabaran Inovasi’ MSDUK Bloomful membawa pulang hadiah £20k untuk ‘Mentransformasikan Penjagaan Kesihatan Wanita’.

dupe

PERNIAGAAN inovatif dari latar belakang Etnik Minoriti mempersembahkan usaha mereka di hadapan jenama global dan pelabur melalui Cabaran Inovasi MSDUK.

London, United Kingdom 9 Okt 2023 – PERNIAGAAN inovatif dari latar belakang Etnik Minoriti mempersembahkan usaha mereka di hadapan jenama global dan pelabur melalui Cabaran Inovasi MSDUK, yang bertujuan untuk membantu mempromosikan dan mempamerkan usaha perniagaan inovatif kepada rangkaian ahli korporatnya, termasuk Meta, Accenture, GSK, dan Google.

Kini dalam tahun ketujuh, tema Cabaran Inovasi MSDUK tahun ini ialah ‘Idea Inovatif untuk Dunia yang Lebih Baik.’ Pertandingan ini menangani keterwakilan yang tidak mencukupi dalam rantaian bekalan global, memberikan usahawan muda dan perniagaan berpendapatan tinggi yang dimiliki oleh etnik minoriti akses langsung kepada organisasi korporat berpengaruh. Tahun ini menyaksikan rekod pecah bilangan penyertaan dengan inovasi dari pelbagai sektor yang meliputi kelestarian, kesihatan dan kecantikan, makanan, pendidikan dan latihan, teknologi maklumat, dan banyak lagi, menjadikannya sukar untuk menyempitkan kepada hanya 12 finalis.

Pemenang keseluruhan, Dr. Dupe Burgess dari Bloomful, membawa pulang hadiah tunai 20k, Keahlian Premium MSDUK setahun, Mentoring Korporat 1-2-1 dari Accenture dan Kempen Pengiklanan Luar dari JCDecaux. Dr Burgess memulakan kerjayanya sebagai doktor dan kerap melihat dan merawat wanita dengan masalah haid, menopaus dan hormon. Hari ini, Dr. Burgess adalah Pengasas dan CEO Bloomful, penyelesaian triage berasaskan AI yang membantu wanita mendapatkan penjagaan yang lebih baik untuk kesihatan ginekologi mereka.

Dr. Dupe Burgess dari Bloomful menerima hadiah, dengan berkata, “Cabaran Inovasi MSDUK menyediakan peluang yang hebat untuk mempitch dan mempamerkan Bloomful di hadapan panel pakar dan pelabur dan merupakan peluang yang sangat berharga untuk meningkatkan visibiliti kami dan menarik rakan kongsi berpotensi.”

Mayank Shah, Pengasas dan CEO MSDUK, menambah: “Semua penyertaan tahun ini akan memberi impak positif yang jauh kepada banyak kehidupan dan iklim, dan saya pasti semua inovasi finalis akan membantu mewujudkan dunia dan masa depan yang lebih baik untuk semua. Tahniah kepada semua finalis dan pemenang Cabaran Inovasi MSDUK kami, Dr Dupe Burgess.”

Cabaran Inovasi telah ditubuhkan oleh MSDUK sebagai sebahagian daripada pelbagai program dan inisiatifnya yang direka untuk memperbaiki peluang untuk perniagaan etnik minoriti dalam keperluan pembekal luaran korporat. Melalui cabaran ini, MSDUK merobohkan halangan untuk memasuki peringkat awal usaha perniagaan, usahawan, dan EMB pertumbuhan tinggi dari semua sektor dengan memberi pendedahan dan hubungan kepada pelbagai penaja korporat yang sangat berpengaruh, Accenture (penaja utama), bersama-sama dengan penaja kategori EY (Transformasi Digital), J.P. Morgan (Perintis Inovasi), GSK (Impak Sosial) dan Cummins (Pembangunan Lestari).