Pelancaran Permainan GameFi PlayMining Baharu PicTrée yang Berkongsi Kerjasama Dengan Syarikat Elektrik Terbesar Jepun TEPCO Power Grid

(SeaPRwire) –   Pelancaran pada 13 April awalnya di bandar Maebashi, Jepun, “PicTrée -Grid Grab: Capture the Current-” adalah permainan Play & Earn yang terpadu dengan DePIN yang akan menyatukan komuniti untuk menyumbang kepada masyarakat dengan cara baru dan menarik.

SINGAPURA, 21 Mac 2024 — (DEA), syarikat hiburan global Web3 berpangkalan di Singapura dan pemilik platform GameFi yang popular, telah mengumumkan tarikh pelancaran rasmi permainan baru mereka “” pada Sabtu 13 April 2024. PicTrée dibangunkan melalui perkongsian dengan TEPCO Power Grid, syarikat kuasa elektrik terbesar di Jepun dan keempat terbesar di dunia, bersama Greenway Grid Global, usahasama pembangunan perniagaan utiliti kuasa.

PlayMining and TEPCO Partner on Web3 Game PicTree

PicTrée adalah permainan Inspect-to-Earn pertempuran pasukan di mana pasukan pemain secara fizikal keluar ke komuniti sebenar mereka untuk mengambil gambar aset kuasa elektrik TEPCO, seperti tiang utiliti, menara keluli, lubang manusia dan lubang tangan. Dengan memuat naik imej infrastruktur awam berusia, orang dapat membantu TEPCO mengurangkan kekurangan tenaga kerja pemeriksa tiang utiliti dan menyumbang kepada penjagaan komuniti mereka sendiri. Pada masa yang sama, mereka boleh menerima ganjaran untuk usaha mereka dalam bentuk sijil hadiah Amazon dan token DEAPcoin () syarikat PlayMining.

“Sejak penubuhan kami pada 2018, ini adalah langkah terbesar yang telah kami ambil untuk merealisasikan impian kami untuk benar-benar memperbaiki masyarakat melalui permainan Web3 yang memberi ganjaran kepada pemain sebagai pemangkin penting dalam ekosistem hiburan,” kata , Pengasas & Co-CEO DEA. “Kami menamakan model perniagaan baru ini ‘Gamified Work’, dan sedang bekerja dengan aktif untuk mengaplikasikannya kepada pelbagai industri melalui beberapa perkongsian menarik dalam pembangunan.”

Model #GamifiedWork secara unik menggabungkan unsur-unsur permainan Web3 dengan model “Decentralized Physical Infrastructure Networks” (DePIN), yang membolehkan syarikat-syarikat infrastruktur fizikal untuk mengamifikasikan dan menggerakkan sebahagian operasi perniagaan mereka kepada komuniti pemain permainan yang terdesentralisasi.

Tangkap Arus Sekarang dalam Permainan Pertempuran Tiang Utiliti PicTrée

PicTrée adalah permainan percuma untuk dimainkan di telefon pintar yang menggalakkan pemain untuk keluar dan menjelajah komuniti mereka dengan jalan kaki – dari segi ini, ia agak serupa dengan permainan Nintendo yang masih popular Pokemon Go.

How To Play Pictree

Pemain PicTrée boleh menyertai salah satu daripada tiga pasukan bernama Ampere, Volt atau Watt. Pasukan mesti bertempur untuk memperoleh mata dengan mengambil gambar aset kuasa TEPCO dan menyambungkan tiang kuasa yang paling banyak pada peta grid untuk menghubungkan wayar elektrik yang paling panjang. Pasukan dikelaskan dan diberi ganjaran mengikut berapa banyak mata yang diperoleh.

Pemain boleh mengejar mata dengan mengambil gambar secepat mungkin, tetapi permainan juga memberi ganjaran yang tinggi untuk kerjasama pasukan untuk melaksanakan strategi yang dipikirkan dengan baik dengan bergerak melalui kawasan secara paling cekap dan memberi perhatian untuk memotong kemajuan pasukan lain.

PlayMining akan melancarkan ujian demonstrasi awal permainan sumbangan sosial PicTrée baru di Maebashi, sebuah bandar di pusat Jepun. Dari 13 April hingga 29 Jun 2024, PicTrée akan boleh dimainkan di lima kawasan berturut-turut Maebashi selama kira-kira dua minggu setiap satu. Tempoh ujian akan mengesahkan sejauh mana gambar yang diperoleh memenuhi keperluan pemeriksaan TEPCO, dan akan mendedahkan bidang di mana perkhidmatan boleh diperbaiki.

Terdapat juga acara khas pada 4 dan 5 Mei yang dianjurkan bersama lima universiti berpangkalan di bandar Maebashi. Pelajar universiti akan dibahagikan kepada pasukan dan bertempur untuk kebanggaan pasukan masing-masing di seluruh bandar.

“Melalui permainan ini, kami bertujuan untuk mencipta nilai baru untuk aset kuasa yang kami miliki,” kata Aki Mizuguchi, Pengurus Cawangan Am TEPCO Power Grid untuk Gunma, wilayah yang Maebashi berada di dalamnya. “Kami berharap pelbagai penduduk tempatan akan menyertai dan menjadi lebih familiar dengan elektrik dan aset kuasa berbanding sebelumnya.”

CEO bersama DEA Kozo Yamada mempunyai visi lebih besar untuk projek itu, mendesak orang dari seluruh Jepun untuk menyertai acara pembaharuan ini untuk memperoleh ganjaran dan membuktikan bagaimana permainan boleh mengubah dunia.

“Selepas kira-kira setengah tahun dan beribu-ribu perbincangan harian dan perdebatan panas dengan TEPCO Power Grid dan Greenway Grid Global, saya tersentuh dalam akhirnya dapat melancarkan permainan ini,” kata Yamada. “Dengan sokongan kuat kerjasama rasmi dengan bandar Maebashi, ujian demonstrasi akan dimulakan akhirnya.”

Kazuhiko Shiba, Presiden dan Pengarah Wakil Syarikat Greenway Grid Global menambah bahawa mereka “akan mengambil bahagian dalam sektor Web3.0 sebagai cabaran kami yang akan datang dan menyelesaikan pelbagai masalah untuk semua pengendali infrastruktur, termasuk TEPCO Power Grid. Kami ingin menggunakan teknologi ini untuk membawa perubahan permainan dalam pembangunan bandar mampan dan pemulihan serantau. Menggunakan kaedah yang sama sekali baru Web3.0 x gamifikasi, kami bertujuan menyelesaikan masalah secara mampan bersama-sama penduduk tempatan.”

#GamifiedWork: Penyelesaian Bersepadu DePIN untuk Krisis Kekurangan Tenaga Kerja Global

Dengan dos inovasi dan kecerdikan yang sihat, model perniagaan baru PlayMining boleh secara masuk akal diaplikasikan kepada syarikat dari hampir sebarang industri, membantu mereka untuk menggerakkan tugas kerja jarak jauh kepada komuniti pemain permainan yang terdesentralisasi. Ini adalah perkara besar, kerana menurut laporan ManpowerGroup 2023, sehingga empat perlima syarikat di seluruh dunia mungkin mengalami kekurangan bakat. Industri berat, seperti anak syarikat utiliti elektrik TEPCO, terasa tekanan krisis kekurangan tenaga kerja lebih kuat.

PlayMining sedang bekerja keras membangunkan tajuk DePIN bersepadu Gamified Work berikutnya melalui perkongsian dengan syarikat transformasi digital robotik Rita Technology. Kali ini, , ruang yang menghadapi kesukaran yang signifikan untuk mencari pekerja kerana stigma pekerjaan itu sukar, berbahaya dan kotor. Permainan baru, yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja di seluruh dunia, akan mempunyai pemain mengawal robot fizikal secara jarak jauh di loji pemprosesan sisa sebenar di Jepun – dimainkan melalui permainan yang menyeronokkan dan menarik yang memberi ganjaran kepada pemain dengan token DEAPcoin.

Projek Gamified Work lain sedang dalam proses untuk pelbagai industri, termasuk pengurangan CO2, pencegahan bencana, kualiti hidup warga emas, warisan, pemulihan serantau, kebajikan haiwan dan pekerjaan untuk orang kurang upaya. Banyak daripada ini adalah perkongsian baru yang memungkinkan melalui , pengendali telekomunikasi terbesar kedua di Jepun.

Pengumuman model perniagaan Gamified Work PlayMining pada 25 Oktober telah memacu pemulihan ketara token DEP mereka, yang menyertai rali GameFi dan melampaui banyak token permainan blockchain teratas. Harga DEP meningkat 250% sejak pengumuman, dengan peningkatan kapitalisasi pasaran luar biasa sebanyak 1,012%. Berbanding itu, Oasys ($OAS) dan Guild of Guardians ($GOG), dua token GameFi terkemuka lain, meningkat 144% dan 196% dalam harga dan 377% dan 273% dalam kapitalisasi pasaran masing-masing dalam tempoh yang sama.

Token DEP boleh diperdagangkan di banyak pertukaran mata wang kripto popular untuk kripto atau mata wang fiat, termasuk HTX, Gate.io, OKX, MEXC, Indodax, Bitmart, Tokenize Xchange, Zaif, Uniswap dan lain-lain. Ia juga boleh digunakan di pasaran NFT PlayMining untuk membeli NFT GameFi yang boleh digunakan untuk pelbagai permainan PlayMining.

Tentang Digital Entertainment Asset

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Pte. Ltd. (DEA) adalah syarikat hiburan global Web3 berpangkalan di Singapura yang ditubuhkan pada Ogos 2018. DEA adalah pembangun permainan Play-to-Earn (P2E) – juga dirujuk sebagai permainan Play-and-Earn (P&E). DEA juga mengendalikan platform gamefi PlayMining, pasaran NFT dan projek ‘Verse’ metaverse serta DEAPcoin ($DEP) – token P&E pertama yang diluluskan oleh Agensi Perkhidmatan Kewangan (FSA) Jepun. Pasukan diketuai oleh dua CEO bersama – Naohito Yoshida dan Kozo Yamada – yang bersama-sama membawa dekad pengalaman menubuhkan syarikat berjaya (dengan 3 IPO), mencipta permainan video hit, menghasilkan rancangan TV Web dan mempamerkan pemahaman mendalam tentang NFT