Ostin Technology Group Menerima Notis Nasdaq Berkaitan Dengan Kekurangan Harga Minimum Tawaran

(SeaPRwire) –   Nanjing, China, Jan. 24, 2024 — Ostin Technology Group Co., Ltd. (the “Company”) (Nasdaq: OST), sebuah pembekal modul paparan dan polarizer di China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menerima notis bertulis daripada kakitangan Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) bertarikh 19 Januari 2024, menunjukkan bahawa untuk 30 hari perniagaan berturut-turut terakhir, harga tawaran tertutup untuk saham biasa Syarikat berada di bawah keperluan harga tawaran minimum AS$1.00 sesaham yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2). Pengeluaran akhbar ini dikeluarkan menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(b), yang memerlukan pendedahan segera penerimaan notis ketidakpatuhan. Surat notifikasi Nasdaq tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai atau perdagangan sekuriti Syarikat di Pasaran Saham Modal Nasdaq, yang akan terus diperdagangkan tanpa gangguan di Nasdaq di bawah tanda “OST”.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat diberikan tempoh pematuhan 180 hari kalendar, atau sehingga 17 Julai 2024, untuk memperoleh pematuhan di bawah Peraturan Senarai. Pada bila-bila masa semasa tempoh pematuhan 180 hari, jika harga tawaran tertutup saham Syarikat adalah AS$1.00 sesaham atau lebih tinggi untuk sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan pengesahan bertulis kepada Syarikat mengenai pematuhan dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak mendapatkan pematuhan menjelang 17 Julai 2024, tertakluk kepada penentuan oleh kakitangan Nasdaq, Syarikat mungkin layak untuk tempoh pematuhan tambahan selama 180 hari. Untuk layak, Syarikat akan diperlukan untuk memenuhi keperluan senarai berterusan untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian penyenaraian awal untuk Pasaran Modal Nasdaq, kecuali keperluan harga tawaran, dan perlu memberikan notis bertulis mengenai niatnya untuk menyembuhkan ketidakpatuhan semasa tempoh pematuhan kedua, termasuk dengan melaksanakan pemecahan saham balik, jika perlu. Sekiranya Syarikat memilih untuk melaksanakan pemecahan saham balik, ia mesti melengkapkan pemecahan tidak lebih daripada 10 hari perniagaan sebelum 17 Julai 2024, atau tamat tempoh pematuhan kedua jika dibenarkan.

Surat notifikasi Nasdaq tidak akan memberi kesan ke atas operasi perniagaan Syarikat, dan Syarikat akan mengambil semua langkah munasabah untuk memperoleh pematuhan semula.

Mengenai Ostin Technology Group Co., Ltd.

Ditubuhkan pada 2010, Syarikat adalah pembekal modul paparan dan polarizer di China. Syarikat mereka bentuk, membangunkan dan mengeluarkan modul paparan TFT-LCD dalam pelbagai saiz dan saiz yang disesuaikan yang terutamanya digunakan dalam peralatan elektronik pengguna, paparan LCD luaran dan paparan automotif. Syarikat juga mengeluarkan polarizer yang digunakan dalam modul paparan TFT-LCD.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Pernyataan Prospektif

Pernyataan prospektif ini mengandungi pernyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Pernyataan prospektif termasuk pernyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, andaian asas, dan pernyataan lain yang bukan pernyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “berhasrat,” “sepatutnya,” “yakin,” “menjangka,” “meramalkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam pernyataan prospektif. Pernyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: sasaran dan strategi Syarikat; ramalan pasaran Syarikat; pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; permintaan dan penerimaan pasaran untuk produk baru; jangkaan menerima pesanan pelanggan untuk produk baru; jangkaan masa untuk pemasaran dan penjualan produk baru; perubahan teknologi; keupayaan Syarikat untuk menarik dan mengekalkan tenaga terlatih; kepekatan pelanggan; dan keadaan ekonomi am yang mempengaruhi industri Syarikat dan andaian yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan Syarikat dengan SEC. Untuk sebab-sebab ini, antara lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan terhadap sebarang pernyataan prospektif dalam pengeluaran akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyediaan Syarikat kepada SEC, yang boleh dikaji semula di . Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk secara awam menyemak semula pernyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Ostin Technology Group Co., Ltd.

Hubungan Pelabur:

Janice Wang
Wealth Financial Services LLC
Telefon: +86 13811768599 +1 628 283 9214
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.