OSL Transaksi Warrant Berkelas Pelaburan Pertama Dikeluarkan oleh UBS di Hong Kong

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 09 Feb 2024 — OSL Digital Securities (“OSL”), platform aset digital kumpulan OSL (dahulunya BC Technology Group) (863.HK) – syarikat Hong Kong yang tunggal disenaraikan awam sepenuhnya ditujukan kepada aset digital, dengan bangganya mengumumkan penyertaan dalam ujian produk pelaburan kelas pelaburan UBS yang di tokenkan dan kitaran hidup produk yang disimulasikan di Hong Kong – menampilkan waran panggilan terikat ekuiti yang ditokenkan yang dikeluarkan di blockchain awam berdasarkan Ethereum oleh UBS AG kepada OSL.

Inisiatif ini boleh merevolusikan landskap aset digital di Hong Kong. OSL, terkenal dengan dedikasinya untuk menetapkan piawaian global untuk inovasi, prestasi, keselamatan dan pematuhan, bekerjasama dengan UBS untuk memperkenalkan waran tertokenkan kelas pelaburan pertama dan menyimulasikan kitaran hidup produk di rantau ini.

Perdana Industri: Peneraju Waran Terkait Ekuiti di Pasaran Aset Digital Hong Kong

“OSL bangga bekerja sama dengan pasukan pakar blockchain dan produk di UBS. Kami sedang mensimulasikan kitaran hidup produk struktur yang ditokenkan sepenuhnya, daripada pencetakan token, melalui urus niaga pasaran sekunder yang disimulasikan, dan akhirnya kepada pembakaran token pada matang,” kata Patrick Pan, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan OSL.

Berkomentar mengenai urus niaga ini, Winni Cheuk, Ketua Penjualan, Pengedaran Awam APAC, UBS Global Markets berkata: “Pengenalan waran UBS yang ditokenkan menguatkan kedudukan bank sebagai pengeluar produk terbitan terkemuka di Hong Kong1. Ditujukan secara asal pada blockchain awam dalam persekitaran berizin, produk inovatif ini meningkatkan ketelusan, mengurangkan yuran urus niaga, memesatkan proses penyelesaian dan membenarkan lebih banyak jam perdagangan yang fleksibel.”

“Dalam industri yang berkembang pesat, mempunyai pelbagai produk di pasaran pada masa yang tepat dan melakukan perkara dengan betul adalah kunci untuk meningkatkan industri. Kerjasama ini tidak hanya mewakili tonggak penting bagi OSL tetapi juga menguatkan kepentingan mendorong sempadan dan menetapkan piawaian baharu di pasaran aset digital,” tambah Pan. “Inisiatif ini berfungsi sebagai demonstrasi kuasa bagi kes gunaan dunia sebenar teknologi blockchain. Bersama UBS, kami berharap untuk memanfaatkan teknologi blockchain untuk membuka bab baharu dalam pengeluaran dan pengedaran produk kewangan digital di Asia, memaparkan potensi transformasi teknologi ini.”

OSL telah komited untuk mendorong sempadan apa yang mungkin dalam ruang aset digital. Kerjasama ini menandakan langkah maju besar dalam membawa produk kewangan canggih ke pasaran, meletakkan asas untuk inovasi dan pertumbuhan lanjut.

Untuk maklumat lanjut mengenai OSL, sila lawati

_______________________

1 Sumber: Data HKEX, #1 pasaran syer dalam waran dan CBBC yang dijual pada 2021-2022 berdasarkan nilai nominal bersih.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN MEDIA:
media@osl.com