Nova Vision Acquisition Corp. Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanah untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Memperoleh Penggabungan Perniagaan sehingga 10 Mei 2024

(SeaPRwire) –   Singapore, 10 April 2024 – Nova Vision Acquisition Corp. (NASDAQ: NOVV, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa Nova Pulsar Holdings Limited, penaja penawaran awam awal Syarikat (“Penaja”), telah memasukkan ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah”) sejumlah AS$69,763.37 (mewakili kira-kira AS$0.045 bagi setiap saham biasa yang dikeluarkan pada penawaran awam awal Syarikat yang tidak ditawarkan semula), bagi memanjangkan tempoh masa yang Syarikat mempunyai untuk menyelesaikan perpaduan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan lagi, daripada 10 April 2024 ke 10 Mei 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promisi kepada Penaja dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang dimasukkan. Nota promisi tidak membawa apa-apa faedah dan boleh ditukarkan ke unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, satu waran untuk membeli setengah satu saham biasa, dan satu hak untuk menerima satu per sepuluh satu saham biasa sebaik sahaja penyelesaian perpaduan perniagaan awal Syarikat) pada harga AS$10.00 bagi setiap unit pada penutupan perpaduan perniagaan oleh Syarikat.

Tentang Nova Vision Acquisition Corp.

Nova Vision Acquisition Corp. adalah syarikat cek kosong yang ditubuhkan untuk tujuan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau perpaduan perniagaan serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Nova Vision Acquisition Corp. menjangkakan syarikat sasaran yang memberi tumpuan kepada industri kewangan, proptech, consumertech, dan pengurusan rantai bekalan atau syarikat teknologi yang memberi perkhidmatan kepada sektor-sektor ini atau lain-lain.

Pernyataan Mendatang

Kenyataan berita ini termasuk pernyataan mendatang yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Pernyataan mendatang termasuk pernyataan yang bukan berdasarkan fakta sejarah. Pernyataan mendatang sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penawaran awam awal Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada pernyataan mendatang. Syarikat dengan jelas menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk mengeluarkan sebarang kemaskini atau pindaan terhadap sebarang pernyataan mendatang yang dimuatkan di sini untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat berhubung dengannya atau sebarang perubahan dalam acara, keadaan atau persekitaran di mana pernyataan berdasarkan.

Hubungan:

Nova Vision Acquisition Corp.
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.