NIO Inc. Secara Berhati-hati Mengubah Jangkaan Penghantaran Suku Pertama 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 27 Mac 2024 — NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”), pemain terkemuka dan pengasas pasaran kenderaan elektrik pintar premium, hari ini menyediakan pandangan penghantaran terkini bagi suku pertama 2024. Berdasarkan kemaskini terkini perniagaan, Syarikat menjangkakan akan menghantar kira-kira 30,000 kenderaan dalam suku pertama 2024, dikemas kini daripada jangkaan sebelumnya antara 31,000 hingga 33,000 kenderaan.

Tentang NIO Inc.
NIO Inc. ialah pemain terkemuka dan pengasas pasaran kenderaan elektrik pintar premium. Ditubuhkan pada November 2014, misi NIO ialah untuk mewujudkan gaya hidup penuh kegembiraan. NIO bertujuan membina komuniti bermula dengan kenderaan elektrik pintar untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama pengguna. NIO mereka, membangunkan, mengeluarkan bersama dan menjual kenderaan elektrik pintar premium, memacu inovasi dalam teknologi bantuan dan pemanduan pintar generasi seterusnya, teknologi digital, sistem penggerak dan bateri. NIO membezakan dirinya melalui kemajuan teknologi berterusan dan inovasi, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka di industri, Bateri sebagai Perkhidmatan atau BaaS, serta perkhidmatan langganan eksklusif NIO.

Kenyataan Selamat
Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. NIO juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), laporan tahunan kepada pemegang saham, pengumuman, edaran atau pada laman web Bursa Saham Hong Kong (SEHK) dan Bursa Saham Singapura (SGX-ST), kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain serta pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah termasuk kenyataan mengenai keyakinan, rancangan dan jangkaan NIO merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIO; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi masa depan NIO; keupayaan NIO untuk membangunkan dan mengeluarkan kereta yang memenuhi kualiti dan menarik minat pelanggan mengikut jadual dan skala besar; keupayaannya untuk menjamin dan meningkatkan kapasiti pengeluaran termasuk menubuhkan dan mengekalkan perkongsian dengan pihak ketiga; keupayaannya untuk menyediakan penyelesaian tenaga yang mudah dan menyeluruh kepada pelanggannya; kesahan, potensi pertumbuhan dan prospek BaaS dan ADaaS yang baru diperkenalkan; keupayaannya untuk memperbaiki teknologi atau membangunkan teknologi alternatif untuk memenuhi permintaan pasaran dan pembangunan industri; keupayaan NIO untuk memenuhi piawaian keselamatan berkaitan kenderaan; keupayaannya untuk menyediakan bekalan bahan mentah atau komponen lain yang digunakan dalam kenderaannya; keupayaannya untuk menyediakan tempahan dan jualan kenderaan yang mencukupi; keupayaannya untuk mengawal kos operasi; keupayaannya untuk membina jenama NIO; dan keadaan ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.