NIO Inc. Mengumumkan Penyelesaian Tawaran Hak Penebusan Balik untuk Nota Konvertibel Senior Tanpa Faedahnya yang Jatuh Tempoh pada 2026

(SeaPRwire) –   SHAH ALAM, Malaysia, 01 Februari 2024 – NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”), sebuah syarikat perintis dan terkemuka di pasaran kenderaan elektrik pintar premium, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan tawaran hak pembelian balik terhadap Nota Konvertibel Senior 0.00% yang jatuh tempo pada tahun 2026 (CUSIP No. 62914VAE6) (“Nota”). Tawaran hak pembelian balik telah tamat pada jam 5:00 petang, Bandar Raya New York, pada hari Rabu, 31 Januari 2024. Berdasarkan maklumat daripada The Deutsche Bank Trust Company Americas, sebagai ejen pembayaran untuk Nota, sejumlah US$300,536,000.00 agregat prinsipal jumlah Nota (“Harga Pembelian Balik”) telah sah diserahkan dan tidak ditarik balik sebelum tamatnya tawaran hak pembelian balik. Syarikat telah menghantar wang tunai untuk membayar Harga Pembelian Balik kepada Ejen Pembayaran untuk diedarkan kepada Pemegang yang telah sah melaksanakan Hak Pembelian Balik mereka. Berikutan penyelesaian pembelian balik, sejumlah US$912,000.00 agregat prinsipal jumlah Nota akan kekal belum ditebus dan terus tertakluk kepada terma-terma sedia ada Perjanjian Induk dan Nota.

Bahan-bahan yang difailkan dengan SEC akan tersedia secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, http://www.sec.gov. Dokumen-dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh diperolehi tanpa caj di laman web Syarikat, http://ir.nio.com.

Mengenai NIO Inc.

NIO Inc. adalah sebuah syarikat perintis dan terkemuka di pasaran kenderaan elektrik pintar premium. Diasaskan pada November 2014, misi NIO adalah untuk mewujudkan gaya hidup yang ceria. NIO bertujuan untuk membina komuniti yang bermula dengan kenderaan elektrik pintar untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama dengan pengguna. NIO mereka, membangunkan, mengeluarkan bersama dan menjual kenderaan elektrik pintar premium, memacu inovasi dalam teknologi bantuan dan pemanduan bercerap, teknologi digital, sistem kuasa elektrik dan bateri. NIO membezakan dirinya melalui kemajuan teknologi berterusan dan inovasi, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka di industri, Bateri sebagai Perkhidmatan, atau BaaS, serta perkhidmatan langganan miliknya. Portfolio produk NIO terdiri daripada ES8, SUV pintar elektrik enam tempat duduk ciri utama, ES7 (atau EL7), SUV pintar elektrik lima tempat duduk pertengahan besar, ES6 (atau EL6), SUV pintar elektrik lima tempat duduk pelbagai guna, EC7, SUV pintar elektrik lima tempat duduk ciri utama coupe, EC6, SUV pintar elektrik lima tempat duduk coupe, ET9, eksekutif pintar elektrik ciri utama, ET7, sedan pintar elektrik ciri utama, ET5, sedan pintar elektrik pertengahan saiz, dan ET5T, pelancong pintar elektrik.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.