NIO Inc. Memberikan Kemas Kini Penghantaran April 2024

  • NIO menghantar 15,620 kenderaan pada bulan April 2024, meningkat sebanyak 134.6% berbanding tahun lepas
  • NIO menghantar 45,673 kenderaan sehingga tarikh dalam tahun 2024, meningkat sebanyak 21.2% berbanding tahun lepas
  • Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 495,267 pada 30 April 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 1 Mei 2024 — NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”), sebuah syarikat pembuat kenderaan pintar elektrik mewah terkemuka dan pelopor pasaran, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran bulan April 2024.

NIO menghantar 15,620 kenderaan pada bulan April 2024, menunjukkan peningkatan yang kuat sebanyak 134.6% berbanding tahun lepas. Penghantaran terdiri daripada 8,817 SUV pintar elektrik mewah dan 6,803 sedan pintar elektrik mewah. Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 495,267 pada 30 April 2024.

Pada 25 April 2024, NIO melancarkan ET7 2024, sebuah sedan eksekutif pintar elektrik mewah. Dengan menampilkan penambahbaikan utama dalam reka bentuk dalaman dan luaran serta kokpit digital, ET7 direka khas untuk memenuhi permintaan pengguna eksekutif mewah. Penghantaran ET7 2024 bermula pada 30 April 2024.

Pada 25 April 2024, NIO memasuki kerjasama strategik dengan Lotus Technology, sebuah pembuat kenderaan elektrik mewah global terkemuka, mengenai cas dan menukar bateri. NIO sentiasa mengejar kerjasama dalam teknologi cas dan menukar bateri dan sebelum ini telah membentuk perkongsian strategik dengan Changan Automobile, Geely Group, JAC Group dan Chery Automobile mengenai menukar bateri. NIO komited untuk meningkatkan inovasi teknologi dan piawaian untuk cas dan menukar bateri, serta mempromosikan rangkaian kuasa berpiawaian berskala besar untuk menyediakan pengalaman cas yang cekap dan mudah bagi pengguna.

Mengenai NIO Inc.
NIO Inc. adalah sebuah syarikat pelopor dan terkemuka dalam pasaran kenderaan pintar elektrik mewah. Diasaskan pada November 2014, misi NIO adalah untuk mencipta gaya hidup penuh kegembiraan. NIO bertujuan untuk membina komuniti bermula dengan kenderaan pintar elektrik untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama pengguna. NIO mereka bentuk, membangun, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar elektrik mewah, memacu inovasi dalam teknologi bantuan dan pemanduan pintar, teknologi digital, sistem kuasa elektrik dan bateri generasi seterusnya. NIO membezakan diri melalui kemajuan teknologi dan inovasi berterusan, seperti teknologi menukar bateri piawaian industri, Bateri sebagai Perkhidmatan, atau BaaS, serta perkhidmatan langganan miliknya.

Kenyataan Selamat
Kenyataan rancangan ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut definisi Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “anggaran” dan ungkapan serupa. NIO juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), laporan tahunan kepada pemegang saham, pengumuman, edaran atau penerbitan lain di laman web Bursa Saham Hong Kong (SEHK) dan Bursa Saham Singapura (SGX-ST), rilis akhbar dan bahan bertulis lain serta kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan NIO, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIO; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan NIO; keupayaan NIO untuk membangunkan dan mengeluarkan kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan mengikut jadual dan skala besar; keupayaannya untuk memastikan dan meluaskan kapasiti pengeluaran termasuk menubuhkan dan mengekalkan perkongsian dengan pihak ketiga; keupayaannya untuk menyediakan penyelesaian cas bateri yang mudah dan menyeluruh kepada pelanggannya; daya kejayaan, potensi pertumbuhan dan prospek perkhidmatan menukar bateri, BaaS, dan pemanduan pintar dan bantuan NIO serta langganan perkhidmatannya; keupayaannya untuk memperbaiki teknologi atau membangunkan teknologi alternatif untuk memenuhi permintaan pasaran dan pembangunan industri; keupayaan NIO untuk memenuhi piawaian keselamatan berkaitan kenderaan bermotor; keupayaannya untuk menyediakan bekalan bahan mentah atau komponen lain yang digunakan dalam kenderaannya; keupayaannya untuk menyediakan tempahan dan jualan mencukupi kenderaannya; keupayaannya untuk mengawal kos berkaitan operasinya; keupayaannya untuk membangunkan jenama semasa dan masa depannya; kondisi ekonomi dan perniagaan secara global dan di China serta anggapan yang menyokong mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian tertentu adalah terkandung dalam penyataan SEC dan pengumuman NIO di laman web SEHK dan SGX-ST. Semua maklumat dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan NIO tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.