Next.e.GO N.V. Failkan Permohonan Untuk Memulakan Prosiding Kebangkrutan

(SeaPRwire) –   Next.e.GO N.V. (“e.GO” atau “Syarikat”) ibu syarikat Next.e.GO Mobile SE hari ini mengumumkan keputusannya untuk juga memfailkan permohonan pembukaan prosiding kebankrapan dengan mahkamah daerah yang berkenaan di Aachen (Amtsgericht Aachen).

Keputusan untuk memohon pembukaan prosiding kebankrapan dengan mahkamah yang berkenaan mengikuti permohonan pembukaan prosiding kebankrapan yang sebelum ini difailkan oleh Next.e.GO Mobile SE, anak syarikat utama Next.e.GO N.V.

Ini berlaku ketika latar belakang perkembangan dan cabaran terkini di seluruh industri kenderaan elektrik (“EV”) dan ketidaktentuan di pasaran modal, diperparah lagi oleh situasi terkini mengenai pemain lain dalam sektor EV. Selain itu, memandangkan alam pasaran yang kurang menggalakkan, alat pembiayaan ekuiti yang dijamin oleh Syarikat tidak dapat berfungsi pada tahap dan kadar yang dijangka; dan walaupun usaha yang signifikan telah dilakukan oleh Syarikat, keadaan pasaran semasa bersama-sama dengan ketidaktentuan di seluruh sektor EV telah semakin menyukarkan keupayaan Syarikat untuk menjamin pembiayaan alternatif seperti yang diperlukan di bawah rangka kerja peraturan tempatan.

Memandangkan perkembangan ini dan untuk memastikan pematuhan dengan rangka kerja peraturan tempatan, pengarah eksekutif telah memutuskan untuk memulakan prosiding kebankrapan berkenaan untuk Next.e.GO N.V.

Sepanjang proses ini, Syarikat komited untuk bekerjasama rapat dengan semua pihak berkenaan untuk menavigasi prosiding kebankrapan.

Mengenai e.GO
Beribu pejabat di Aachen, Jerman, e.GO mereka dan mengeluarkan kenderaan elektrik untuk penggunaan bandar, dengan fokus kepada kemudahan, kebolehpercayaan dan kemampuan mampu. e.GO telah membangunkan penyelesaian yang mengganggu untuk mengeluarkan kenderaan elektriknya menggunakan teknologi eksklusif dan MikroPabrik berkos rendah, dan mempunyai kenderaan yang sudah berada di jalan hari ini. e.GO membantu bandar dan penduduknya meningkatkan cara mereka bergerak dan membuat mobiliti bandar yang bersih dan mudah dilakukan menjadi realiti. Lawati https://www.e-go-mobile.com/ untuk maklumat lanjut.

Hubungan
Hubungan Pelabur
Lilienthalstraße 1
52068 Aachen, Jerman

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.