NEXEN TIRE dianugerahkan dua hadiah utama di Anugerah Reka Bentuk iF 2024

(SeaPRwire) –   Dianugerahkan dua hadiah utama “NEXERA” dan “NEXUS”, hasil kerjasama industri-akademik

NEXEN TIRE awarded two main prizes at iF Design Awards 2024

SEOUL, South Korea, 5 Mac 2024 — NEXEN TIRE, sebuah pengeluar tayar global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa dua karya, NEXERA dan NEXUS, telah memenangi hadiah utama dalam kategori reka bentuk komunikasi Anugerah Reka Bentuk iF 2024.

Karya yang dianugerahkan oleh NEXEN Tire adalah hasil kerjasama industri-akademik dengan Universiti Sejong dan pelajar-pelajarnya dari jurusan reka bentuk inovasi. Karya reka bentuk visual yang telah ditafsirkan semula dan dikeluarkan berdasarkan falsafah reka bentuk NEXEN Tire, “Ultimate Sensual, Timeless Movement.”

Pertama, “NEXERA” adalah kreasi yang membandingkan sejarah NEXEN Tire – yang ditubuhkan pada 1942 – kepada stratifikasi batu (garis selari yang kelihatan dalam struktur penempatan) dan menyimpulkannya ke dalam sebuah buku.

NEXUS bermaksud “NEXT dengan KAMI”, yang bermakna individu, rantau dan masyarakat yang menjadi “NEXT” pemain kunci akan bekerjasama dengan NEXEN Tire untuk membentuk masa depan. Reka bentuk jenama sedang digunakan pada pelbagai produk, termasuk beg alam sekitar dan bekalan pejabat.

iF International Forum Design GmbH adalah sebuah pertubuhan reka bentuk bebas yang lama berpusat di Hanover, Jerman, yang setiap tahun memberikan Anugerah Reka Bentuk iF untuk keputusan reka bentuk terbaik. Sekitar 10,800 entri dari 72 negara bersaing untuk anugerah itu, dan pemenang dipilih oleh panel juri 132 ahli terdiri daripada pakar dari setiap negara.

Sementara itu, wakil NEXEN TIRE menyatakan: “Kami akan terus mencipta hasil kreatif melalui pelbagai projek seperti kerjasama industri-akademik untuk mempromosikan falsafah reka bentuk yang berbeza.”

Tentang NEXEN TIRE

NEXEN TIRE, diasaskan pada 1942, adalah pengeluar tayar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerja dengan 150 negara dan memiliki empat loji pembuatan, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada tahun 2019, satu lagi loji di Žatec, Czech, telah beroperasi. NEXEN TIRE mengeluarkan tayar dengan teknologi dan kecemerlangan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar peralatan asal kepada pengeluar global di pelbagai negara di seluruh dunia. Untuk kali pertama di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat itu berjaya meraih empat anugerah reka bentuk terkemuka di dunia pada tahun 2014. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: SYLVIA CHANG, sylvia.chang@pivotp.co.kr