MVL Mengumumkan Kerjasama dengan IoTeX untuk Meningkatkan Ekosistem DePIN

(SeaPRwire) –   SEOUL, KOREA, April 05, 2024 — MVL, syarikat blockchain mobiliti, baru-baru ini mengumumkan perkongsian strategik dengan IoTeX, pemain utama dalam sektor DePIN (Decentralized Physical Infrastructure Network). Kerjasama ini bertujuan untuk meningkatkan utiliti dan nilai data mobiliti yang diperoleh daripada aset nyata seperti kenderaan dan perkhidmatan mobiliti dengan menyambungkan data tersebut secara langsung kepada rangkaian blockchain.

DePIN, singkatan bagi Decentralized Physical Infrastructure Network, berusaha untuk mengubahsuai infrastruktur nyata, termasuklah kenderaan dan sektor mobiliti dengan memasukkan teknologi blockchain. Integrasi ini membolehkan peserta diberi ganjaran dengan data yang dijana daripada Aset Dunia Nyata (RWA) dan juga menggalakkan penyatuan data merentasi pelbagai sektor dalam rangka kerja rangkaian yang berstandard. Penyatuan ini sangat penting untuk menghubungkan perkhidmatan kewangan secara terus, dengan itu meningkatkan nilai tambah data secara ketara.

Sejak penubuhannya pada tahun 2017, IoTeX telah berada di garis hadapan mengintegrasikan infrastruktur fizikal dengan teknologi blockchain. Syarikat ini menyokong pelbagai projek yang memberi tumpuan kepada infrastruktur fizikal melalui set alat pembangunan yang kukuh. Antara sumbangannya yang ketara ialah DePINscan, papan pemuka yang menawarkan fungsi visualisasi data yang komprehensif berdasarkan peta, dan W3bstream, perkhidmatan menghubungkan data dunia nyata dengan blockchain.

Kerjasama antara MVL dan IoTeX merupakan langkah penting dalam memanfaatkan teknologi blockchain untuk sektor mobiliti. Melalui kerjasama strategik ini, MVL merancang untuk mengintegrasikan data daripada infrastruktur fizikal ONiON Mobilitynya, terdiri daripada kira-kira 700 kenderaan dan basikal, bersama data daripada lebih 3,000 bateri EV dan 13 stesen EV, ke dalam perkhidmatan DePINScan dan W3bstream IoTeX. Selain itu, MVL bercadang untuk secara berperingkat memasukkan data daripada rangkaian besarnya yang terdiri daripada 250,000 pemandu dan 2.5 juta penunggang yang menyertai perkhidmatan perkongsian teksi TADA di empat negara Asia.

Integrasi ini bertujuan untuk meningkatkan utiliti dan nilai data mobiliti yang banyak yang dikumpulkan oleh MVL selama enam tahun, memudahkan pemantauan kenderaan dan pengurusan aset berdasarkan data. Langkah ini dijangka akan mempopularkan RWA kenderaan, berlandaskan nilai produk yang ditunjukkan dalam projek ujian terdahulu.

Kay Woo, CEO Yayasan MVL, menyatakan optimisme tentang perkongsian ini, dengan berkata: “Melalui kerjasama dengan IoTeX, pelbagai projek global kini mempunyai akses kepada data mobiliti dunia nyata MVL yang besar. Selain itu, menjelang akhir April, kami merancang untuk mendedahkan maklumat terperinci mengenai RWA kenderaan di Jepun, yang akan menyumbang kepada pertumbuhan ekosistem MVL.”

Raullen Chai, pengasas bersama dan CEO IoTeX, menekankan sinergi antara kedua-dua syarikat, dengan menyatakan: “Mobiliti berasaskan data MVL sepadan dengan visi IoTeX. Kerjasama ini meningkatkan keupayaan kami untuk memanfaatkan peranti terdesentralisasi untuk aplikasi AI masa nyata, membentuk masa depan mobiliti.”

Tentang MVL

MVL sedang mencipta dunia mobiliti baharu yang nilainya dimiliki semua orang. Dengan menambah blockchain ke ekosistem mudah alih, MVL berhasrat mencipta piawaian baharu yang membolehkan semua peserta berkongsi nilai secara telus.

Pautan Sosial

Facebook:

X:

YouTube:

LinkedIn:

Hubungan Media

Jenama: MVL

Hubungi: Rose Purevdorj

E-mel: mvlsupport@mvlchain.io

Laman web:

SUMBER: MVL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.