Menyahunveil Kuasa Penghapus AI

AVCLabs PhotoPro AI

Peningkatan dalam Ciri Penghapusan Objek dan Lebih Banyak dalam PhotoPro AI 1.1.0

Beekman, New York 24 Oktober 2023  – AVCLabs, sebuah perintis dalam bidang kecerdasan buatan dan perisian multimedia, baru sahaja mengumumkan pelancaran PhotoPro AI versi 1.1.0, pembaruan besar kepada perisian penyuntingan foto pintar mereka. Versi 1.1.0 ini menawarkan peningkatan ketara ciri penghapusan objek, pengenalan model Ultra Definition, dan pengintegrasian model TensorRT.

Ciri-ciri Penting PhotoPro AI Versi 1.1.0

Peningkatan Besar dalam Ciri Penghapusan Objek

Peningkatan paling ketara dalam kemaskini ini adalah ciri penghapusan objek. Berbanding dengan pendahulunya, versi baharu memberikan hasil semula jadi dan tanpa cela seolah-olah objek yang dihapuskan tidak wujud langsung. Ini dicapai dengan memperkenalkan model AI yang lebih canggih dan dilatih untuk menganalisis beribu-ribu piksel bersebelahan dan mengisi mereka dengan bijak. Anda hanya perlu memilih objek yang ingin dihapuskan dengan kuas atau alat lain yang tersedia, dan AI akan menguruskan selebihnya. Dengan versi baharu ini, semua orang dengan kamera digital boleh menyunting filem pendek yang hebat. Tiada keperluan untuk kemahiran profesional atau perisian penyuntingan mahal.

Penambahan Model Ultra-Definition

Pembaruan ketara yang lain adalah penambahan model baharu ultra-definisi untuk ciri Penambahbaikan. Manakala versi terdahulu hanya menawarkan pilihan Definisi Piawai dan Definisi Tinggi, model baharu ini membantu meningkatkan gambar anda ke ketelusan tanpa sebelumnya.

Pelaksanaan Model TensorRT

Untuk meningkatkan prestasi keseluruhan dan pengalaman pengguna, AVCLabs juga telah mengintegrasikan model TensorRT ke dalam PhotoPro AI dalam versi baharu ini. Pelaksanaan model-model ini secara ketara meningkatkan kelajuan pemprosesan, membolehkan pengguna menyunting gambar mereka lebih cepat dan cekap. Dengan kemaskini ini, AVCLabs memastikan pengguna dapat menikmati pengalaman penyuntingan yang licin tanpa sebarang kelewatan yang tidak perlu.

Lebih Banyak Ciri PhotoPro AI

Sejak pelancarannya, PhotoPro AI telah menjadi perubahan besar dalam landskap penyuntingan foto. Ia menawarkan pakej lengkap ciri penyuntingan seperti penghapusan objek, pengaburan, peningkatan saiz, penghapusan dan penggantian latar belakang, penyesuaian warna, dan pemulihan muka manusia. Dengan menggunakan kecerdasan buatan, PhotoPro AI menyederhanakan alir kerja penyuntingan tradisional, menjadikannya mudah seperti angin.

Inpaint: Ciri ini membolehkan anda menghapuskan unsur-unsur yang mengganggu dari gambar anda.

Matting: Alat ini memisahkan objek terhadap latar belakang telus, yang boleh digantikan dengan warna tulen atau gambar yang ditentukan pengguna.

Upscale: Ciri ini membenarkan anda meningkatkan saiz gambar sehingga empat kali ganda sambil mengekalkan kualiti tinggi.

Enhance: Serupa dengan alat Upscale, Enhance meningkatkan kualiti gambar dengan bijak menghapuskan artefak, pengaburan, dan mempertajam gambar sambil mengekalkan resolusi asal.

Colorize: Alat ini menambah warna kepada gambar hitam putih, dengan slider untuk mengawal darjah pewarnaan.

Stylize: Ciri ini membenarkan anda mempersonakan gambar anda dengan kesan seni menggunakan pelbagai templat yang tersedia.

Adjust color: Fungsi ini membolehkan anda memperbaiki warna seperti kepekatan, kecerahan, kontras, dan sebagainya.

Akan Datang

Menyusul kemaskini ini, terdapat beberapa ciri menarik yang boleh kita tunggu dalam roadmap masa depannya. Sebagai contoh, AI generatif berasaskan teks, membenarkan anda menggunakan prompt untuk menambah atau mengubahsuai elemen dalam gambar. Cukup mask objek, berikan deskripsi tentang apa yang anda ingin gantikan dengan, dan AI generatif akan mencipta objek baharu berdasarkan prompt teks anda. Misalnya gambar seorang lelaki memegang epal di tangannya, anda ingin menggantikan epal dengan oren, prompt anda akan menjadi “oren” untuk penggantian.

Gambar hebat tidak selalunya milik mereka dengan peralatan dan kepakaran penyuntingan yang hebat. PhotoPro AI menurunkan halangan bagi sesiapa yang berminat dalam seni ini dan juga mantap untuk profesional. Tersedia untuk digunakan pada platform Windows dan Mac, PhotoPro AI adalah penyelesaian serba boleh untuk semua keperluan penyuntingan gambar anda. Lawati halaman produk untuk mengetahui lebih lanjut tentang alat inovatif ini dan merasai dunia penyuntingan baharu.

Tentang AVCLabs

AVCLabs ialah pembangun terkemuka perisian multimedia, komited untuk menyediakan alat penyuntingan video dan foto AI yang kreatif dan produktif yang meningkatkan alir kerja. Dengan fokus kepada inovasi dan kemudahan penggunaan, AVCLabs memberdayakan pengguna untuk membuat penyuntingan video dan foto kompleks lebih mudah daripada sebelumnya.

Inpaint for object removalUltra definition modelTensorRT models

Media Contact

AVCLabs

support@avclabs.com

https://www.avclabs.com

Sumber :AVCLabs.com