Memulakan Bab Baru: Universiti Queen’s Belfast memasuki Landskap Pendidikan UAE

OIP

Queen’s University Belfast akan menganjurkan bengkel interaktif di UAE minggu ini

Dubai, Emiriah Arab Bersatu 4 Okt 2023  –  Queen’s University Belfast membawa ahli akademik dan pegawainya ke UAE selama 3 hari aktiviti interaktif yang melibatkan pihak berkepentingan utama termasuk Pengetua Sekolah Tinggi, Naib Pengetua, pelajar sekolah tinggi, kaunselor sekolah, dan pelbagai kementerian dan penaja.

Queen’s University Belfast, ditubuhkan pada tahun 1845 dan universiti ke-9 tertua di UK, membuat tanda di UAE, membawa lebih 175 tahun kecemerlangan akademik. Sebagai penerima Hadiah Ulang Tahun Queen yang berprestij tujuh kali, Queen’s diraikan sebagai mercu kecemerlangan pendidikan. Dengan bangganya menjadi ahli Kumpulan Russell, Queen’s menawarkan pendidikan kelas dunia yang disokong oleh penyelidikan terkini.

Memandangkan Queen’s University Belfast mara ke pasaran pendidikan UAE, ia membayangkan trajektori pertumbuhan yang luar biasa dalam tempoh lima tahun akan datang. Dengan legasi inovasi dan komitmen kepada kecemerlangan akademik, universiti bersedia menjadi pemain penting dalam lanskap pendidikan tinggi UAE. Beberapa aktiviti utama yang dimulakan oleh fakulti dan pegawai Universiti dalam lawatan ini adalah seperti berikut.

KEPIMPINAN UNTUK PERUBAHAN: BENGKEL BERASASKAN AKADEMIK UNTUK PEMIMPIN SEKOLAH DAN KAUNSELOR:

Bengkel berasaskan akademik ini ditujukan kepada Pengetua Sekolah, Naib Pengetua, dan Kaunselor Bimbingan Kerjaya yang ingin meningkatkan kemahiran kepimpinan mereka dan memperoleh alat untuk memimpin perubahan dalam persekitaran pendidikan.

Sertai kami untuk:

  • Pelbagai peluang rangkaian profesional dengan pakar Queen’s University
  • Sijil Penyertaan dari Universiti
  • Minuman ringan dan pengalaman pembelajaran yang dinamik

Dr. Gavin Duffy akan memimpin bengkel tersebut. Dr Duffy ialah pensyarah dan Pengarah Program Sarjana Muda dalam Program Kepemimpinan Pendidikan di Sekolah Sains Sosial, Pendidikan dan Pekerjaan Sosial, Queen’s University Belfast.

Menu Bengkel Interaktif: Gambaran tentang Pembelajaran Berasaskan Projek

Bengkel ini bertujuan memberi pendedahan kepada pelajar sekolah tinggi berusia 16 tahun ke atas gaya pembelajaran eksperimen universiti. Pembelajaran berasaskan projek adalah teras etos Queen’s University Belfast. Dalam usaha untuk memberi rasa pendekatan unik ini, kami membentangkan siri cabaran interaktif yang direka untuk menguji kerja berpasukan, komunikasi, pengurusan tugas, dan kemahiran penyelesaian masalah, semuanya sambil mempelajari lebih lanjut tentang pelbagai subjek.

Pilih dari bengkel yang menarik berikut:

  • Kejuruteraan Komputer
  • Pengkomputeran: Cabaran Sphero
  • Perubatan & sains kesihatan: Belajar cara mengekstrak DNA dari buah-buahan.

Mengenai Queen’s University Belfast:

Queen’s University Belfast, ditubuhkan pada tahun 1845, adalah institusi kelas dunia dengan sejarah kaya dan komitmen kepada kecemerlangan akademik. Ia sangat diiktiraf secara keseluruhan dalam Panduan Universiti Baik serta dalam penarafan QS dan Times Higher Education Dunia. Ia diletakkan dalam 2 teratas di UK untuk kerja sosial, Farmakologi, dan Farmasi; 3 teratas di UK untuk IT dan kajian Celtic, dan tempat ke-5 untuk Sains Makanan dan Pergigian. Perubatan di QUB diletakkan ke-7 di UK oleh Panduan Universiti Baik. Dan senarai itu berterusan… Universiti ini menawarkan pelbagai Biasiswa untuk pelajar antarabangsa. Universiti ini juga mempunyai kos sara hidup terendah di UK dan mempunyai banyak peluang pekerjaan dan perkongsian industri di Belfast.

Ravi Chand, seorang kaunselor kerjaya dan penasihat akademik utama dari Uniplus Education berkata bahawa beliau melihat peningkatan pertanyaan dan minat yang semakin meningkat dalam kalangan pelajar prospektif untuk belajar di Queen’s University Belfast kerana kedudukan yang tinggi dan yuran pengajian yang mampu milik serta pilihan biasiswa. Sebab lain bagi peningkatan permintaan adalah kerana kos sara hidup yang rendah dan pembangunan industri di sekitar Belfast. Banyak program prasiswazah Universiti mempunyai pilihan penempatan industri setahun yang memberi pelajar kelebihan daya saing apabila mereka menamatkan ijazah dan memasuki pasaran kerja.

Media Contact

Tickbox UAE

tickboxuae@gmail.com

0552521124

Sumber: Tickbox UAE