Melco Resorts Finance Mengumumkan Cadangan Tawaran Nota Kanan

(SeaPRwire) –   MACAU, April 08, 2024 — Melco Resorts Finance Limited (“Melco Resorts Finance“) mengumumkan bahawa ia mencadangkan untuk menjalankan tawaran bon senior antarabangsa (the “New Notes“) yang mana hasil bersih daripadanya akan digunakan untuk membuat bayaran sebahagian daripada jumlah wang yang masih belum dibayar di bawah kemudahan kredit berputar, bersama dengan faedah yang ditunggak dan kos berkaitan, mengikut perjanjian kemudahan senior yang dimasuki oleh MCO Nominee One Limited, anak syarikat Melco Resorts Finance, pada 29 April 2020, dan untuk tujuan korporat am.

New Notes dicadangkan menjadi kewajipan kanan Melco Resorts Finance, bersaing dengan semua hutang kanan semasa dan masa depan Melco Resorts Finance. Melco tidak akan menjadi penjamin New Notes.

Kadar faedah dan terma lain New Notes akan ditentukan pada masa penetapan harga tawaran itu. Penyelesaian tawaran cadangan New Notes tertakluk kepada keadaan pasaran dan minat pelabur. Memandangkan tiada perjanjian sah berhubung tawaran cadangan New Notes telah dimasuki sehingga tarikh kenyataan media ini, New Notes cadangan mungkin atau mungkin tidak dikeluarkan.

New Notes sedang dicadangkan ditawarkan dan dijual di Amerika Syarikat kepada pelabur institusi berkelayakan mengikut Peraturan 144A di bawah Akta Sekuriti Amerika Syarikat 1933, sebagaimana yang dipinda (“Securities Act“), dan di luar Amerika Syarikat berdasarkan Peraturan S di bawah Akta Sekuriti, tanpa berdaftar di bawah Akta Sekuriti atau undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa lain dan tidak boleh ditawarkan atau dijual di Amerika Syarikat kecuali berdaftar atau terdapat pengecualian berdaftar yang terpakai di bawah Akta Sekuriti dan mana-mana undang-undang negeri yang terpakai. Melco Resorts Finance tidak bercadang untuk mendaftarkan sebarang bahagian tawaran New Notes cadangan di Amerika Syarikat.

Tiada apa-apa dalam kenyataan media ini membentuk tawaran untuk membeli, atau rayuan untuk menjual, sekuriti di Amerika Syarikat atau mana-mana bidang kuasa lain di mana tawaran atau rayuan itu akan menyalahi undang-undang. Kenyataan media ini dikeluarkan mengikut dan selaras dengan Peraturan 135c di bawah Akta Sekuriti.

Kenyataan Tanggungjawab

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Berkanun Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Melco Resorts Finance, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) kadar pemulihan daripada impak COVID-19 terhadap perniagaan kami, industri kami dan ekonomi global, (ii) risiko berkaitan dengan undang-undang perjudian Macau yang dipinda dan pelaksanaannya oleh kerajaan Macau, (iii) perubahan dalam pasaran perjudian dan lawatan ke Macau, (iv) keadaan pasaran modal dan kredit, (v) keadaan ekonomi tempatan dan global, (vi) strategi pertumbuhan yang dijangka kami, (vii) kelulusan dan peraturan pihak berkuasa perjudian dan kerajaan yang lain, dan (viii) pembangunan perniagaan masa depan, keputusan operasi dan keadaan kewangan kami.

Untuk masyarakat pelaburan, sila hubungi:

Jeanny Kim
Wakil Presiden Kanan, Kumpulan Ketua Kewangan
Tel: +852 2598 3698
E-mel: jeannykim@melco-resorts.com

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Chimmy Leung
Pengarah Eksekutif, Komunikasi Korporat
Tel: +852 3151 3765
E-mel: chimmyleung@melco-resorts.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.